Pēcdzemdību rehabilitācija: sagatavojies pēcdzemdību periodam laikus! Tiekamies Grūtnieču dienā!

Pēcdzemdību rehabilitācija: sagatavojies pēcdzemdību periodam laikus! Tiekamies Grūtnieču dienā!

24. Aug 2015, 12:28 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja pašlaik esi gaidībās, tad tagad ir īstais laiks, lai uzzinātu, kā atjaunot ķermeņa agrāko izskatu pēc dzemdībām. Tāpat pēc dzemdībām nereti jaunās māmiņas mēdz apviemot muguras sāpes, un jā - dzemdību rezultātā vari tikt arī pie plīsumiem. Esi zinoša, nāc uz Grūtnieču dienu Māmiņu Kluba Vecāku skolā jau 26.augustā, un gūsti atbildes uz visiem saviem jautājumiem par pēcdzemdību periodu! Tici, tas ir nozīmīgi!

Uz jautājumiem atbildes sniegs un pieredzē dalīsies fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne

13.45-15.15

Grūtniecības, dzemdību laikā un pēcdzemdību periodā sievietes organismā notiek fizioloģiskas izmaiņas, tāpēc jau grūtniecības pēdējos mēnešos sievietei vajadzētu būt zinošai un informētai par šīm izmaiņām un būt gatavai adekvāti rīkoties. Tā kā pēcdzemdību rehabilitācija sākas jau pirmajās stundās pēc dzemdībām,fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne aicina visas topošās un jaunās māmiņas uz pēcdzemdību rehabilitācijas programmas lekciju, kuras laikā būs iespējams iegūt zināšanas par to, kā sagatavot ķermeni fiziskām aktivitātēm pēc dzemdībām.

Rehabilitācijas programmas laikā Tu uzzināsi, kā uzlabot asinsriti; ko drīkst un ko nedrīkst darīt uzreiz pēc dzemdībām; kā sākt vieglus vingrinājumus, guļot uz dzemdību galda; kā pareizi piecelties pēc dzemdībām; kā ārstēt plīsumus un iegriezumus starpenē; kā atgūties pēc ķeizargrieziena operācijas; kā vingrināt starpenes muskuļus; kā vingrināt vēderpresi; kādus elpošanas vingrinājumus veikt; ko darīt muguras sāpju gadījumā; kā pakāpeniski palielināt ikdienas slodzi pat ja neplāno doties uz trenažieru zāli.

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAS APMEKLĒJUMAM ŠEIT>>