Partneru dalībai dzemdībās ir nozīme. Paldies, ka dalījāties pieredzē!

Partneru dalībai dzemdībās ir nozīme. Paldies, ka dalījāties pieredzē!

14. Jan 2014, 04:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aicinājām pieredzē dalīties visas māmiņas, kuru partneri piedalījās dzemdībā, pastāstot, cik nozīmīgs bija šis atbalsts, ko tieši vīrs darīja dzemdībās, kā palīdzēja - vai sajutāt ne tikai fizisku, bet arī emocionālu atbalstu?

Mēs citēsim jūs, atspoguļojot bērniņa tēta sniegto palīdzību:

LAIMESBITE:

"Jau sākot ar prelimināro periodu gribējās, lai kontrakciju laikā man masētu krustus- spēcīgi un ar siltām rokām. Tad nu visu šo laiku līdz pat izstumšanas periodam- mans varonis man masēja muguru, kopā kādas 22 stundas"

"Lieliski palīdzēja tas, ka viņs bija mūsu somu pārzinātājs"

"mazais sagatavotais dvielītis tika uzturēts ledaini auksts un likts man pie pieres! Tāpat arī ūdens! Super- kas var būt labāks, ka nemitīgi tiek padots ūens- šķiet, ka es to pat neprasīju, viņš vienkārši zināja, kad man ko vajag"

"viņš man atgādināja divas ļooti svarīgas lietas, ko man bija mācījusi fantastiska vecmāte ar daudzu gadu pieredzi.
Pirmkārt- mati jālaiž vaļā,
Otrkārt, elpojot lūpām jābūt atslābinātām, nevis saspiestām tūtiņā!"

BAIBAII

"Ja tiesi sajuta, ka neesmu viena saja svesana, nezinamaja piedzivojuma, bet gan kopa ar savu miloto cilveku, deva man DROSIBAS un miera sajutu!"

"Stundas, ko pavadiju veroties atverumam, nevajadzeja pavadit vientuliba, bet virs jokoja, filmeja atputas brizos :) palidzeja dusa, jo beigu kontrakcijas knapi tureja kajas...
Jau uz dzemdibu galda- Vins mani iedrosinaja, deva uzskavas un speku turpinat darbinu:) deva padzerties udeni, jo loti biezi slapa!"

"Loti labs paligs uz reiz pec dzemdibam, atnesa mazuliti, atnesa man karumus no veikala."

DANMARII

"Viņa klātbūtne šajā grūtajā brīdī nozīmēja ļoti daudz - tā bija drošības sajūta, ka tuvākais cilvēks ir līdzās; tā bija sajūta, ka ja, kas neparedzēts notiks, būs, kas parūpējas par mani un mazulīti. "

"Vīrs bija tas, kurš vairāk komunicēja ar personālu un nokārtoja pēcdzemdību aprūpi, nodeva dzemdībām nepieciešamās lietas un nēsāja somas (jo dzemdību un pirmsdzemdību laikā mums vairākkārtīgi nācās mainīt istabas). Kontrakciju laikā masēja muguru tā, ka pašam nākamā dienā vēl rokas sāpēja (bet man stipro sāpu laikā likās, ka tāda paijāšana vien irROFL). Deva padzerties."

"Viņš bija, tas, kurš iedrošināja, atbalstīja, palīdzēja, atgādināja un rūpējās."

ILZE_VW

"par vīra klātbūtni dzemdībās ilgi šaubījos, jo nezināju, vai uz palīdzības mēģinājumiem nesākšu reaģēt kā mazs bērns un nespēšu koncentrēties. Beigu beigās vienojāmies, ka vajadzības gadījumā viņš izies gaitenī. Tomēr viņa palīdzība izrādījās ļoti noderīga - gan nesot somas pa gaiteņiem, gan citādi palīdzot. Man dzemdību procesā bija ļoti karsti, tāpēc nemitīgi vīram nācās mērcēt dvielīti aukstā ūdenī, likt to man uz sejas un rīvēt muguru..."

INGINJA

"Ja blakus nebūtu bijis mans mīļotais vīrietis,es vēl līdz šai dienai nebūtu piedzemdējusi :D Kopā radījām,kopā izdzīvojām 9 gaidības mēnešus,kopā sagaidījām un šobrīd kopā audzinam mūsu brīnumjauko meitiņu,kurai nu jau ir 3.3 gadiņi :)"

SELINA12

"Liels plus bija,kad vareja pamaset muguru,kad likas,ka mugura saluzis sapes"


"Vienmer iedeva padzerties,kad paludzu.
Izspiesanas perioda liels atbasts bija,kad vajadzeja spiest,vins stingri turja manu galvu,plecus.kartejo reizi padeva padzerties,pamainija lupatinas uz galvas.Un pats galvenais,ka vismaz viens no mums vareja pargrist nabas saiti,"

MINIANNA

"Vīriņš man pasniedza salvetīti,noslaucīja asariņas,mīļoja,stāstīja tuvākā gada plānus,kas Viņam padomā. Arī raudot laiks paskrēja."

"Ari pēc operācijas laikā Viņš bija mans lielais atbalsts. Gan fiziski,gan morāli. Pēc operācijas biju tramīga. Visu laiku jautāja,vai ar mani viss ir kārtībā,vai jūtos labi,piedāvāja pabarot mani,kamēr nevaru piecelties no gultas,sasedza mani siltāk,deva padzerties,palīdzēja izkāpt no gultas pēc operācijas vakarā."

ZACC

"Īsi sakot - viņš zināja, kad paklusēt un kad kaut ko teikt. Nobeiguma fāzē pieturēja man galvu uz izelpu - to atceros kā lielu atvieglojumu."

MAMMAS_SIRDS

"..Liekas, ka no tā vien, ka otrs ir blakus, ir vieglāk, un reizē tas ir arī skaisti - jūs abi esat pirmie, kas ierauga mazuli un visas emocijas ir kā kopīgs piedzīvojums! "

INLEILA

"Vīrs ļoti palīdzēja masējot muguru, uzmundrinot, sagatavojot vajadzīgās mantas dzemdībām un drēbītes mazajam."

DALABI

"Man visvairāk palīdzēja tas, ka neesmu viena ar svešiem cilvēkiem, tik svarīgā mirklī, un sagaidam mazā Dzimšanas dienu kopā"

LERASSSA

"Vēlāk, pārrunājot notikušo, es atklāju, ka patiesībā neko daudz neatceros. Garās stundas paskrēja man garām nemanītas. Toties mīļotais var aprakstīt ik minūti, jo tā bija garākā nakts viņa mūžā. Vēlāk viņš man teica:"Kā man bija smagi, ka es neko priekš tevis nevarēju izdarīt.." Nosmīnu, jo zinu, ka varu droši teikt - mūsu meitu dzemdējām kopā."

Balva

20140110143102-62781.jpg

Huggies® Newborn pirmās jaundzimušo autiņbiksītes ar mitruma indikatoru un īpašo kabatiņu!

Un to saņem -

MAMMAS_SIRDS,

kuras garo, plašo pieredzi vari lasīt ŠEIT>>

APSVEICAM, balviņa tevi gaida Māmiņu Kluba telpās, Vīlandes ielā 1 (ieeja no Elizabetes ielas) līdz 14.februārim!

Paldies visām, kas dalījās pieredzē!

Māmiņu Klubs

14. Jan 2014, 11:30

Liels paldies! Tagad vēl tikai jāsagaida mūsu bērniņš! 😀