Par cik kilogramiem Māmiņu Kluba māmiņas pieņemās svarā gaidību laikā?

09. Oct 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Svars gaidību laikā ir visai jūtīga tēma, jo kādai šie kilogrami ir nedaudz vairāk kā būtu ieteicams, savukārt vēl kāda topošā māmiņa pamanās pat zaudēt svaru pirmajos mēnešos. Noskaties video,kādam būtu jābūt topošās māmiņas svara pieaugumam grūtniecības laikā!

Gadījumu ir daudz un dažādi, ko apliecināja arī jūsu atbildes mūsu Facebook konkursā!


Zvaigzne ABC grāmatu "Pelargonija veselībai"  saņem

Liene Araja 

Stājoties Dzemdību namā, biju pieņēmusies par ~14,5 kg, vislielākais svars bija ap 39/40 nedēļu, +16 kg. Grūtniecības laikā neko nedarīju, lai ierobežotu svara pieaugumu, sevi neiegrožoju, bet centos ēst veselīgi, atsāku uzturā lietot arī gaļu, ko nebiju lietojusi aptuveni 5 gadus. Bērna svars piedzimstot bija 3210 g. Šobrīd, nepilnus 3 mēnešus pēc dzemdībām, ir vēl palikuši 5,5-6 grūtniecības laikā iegūti kilogrami, pagaidām ar tiem īpaši necīnos, jo lielākā daļa pirmsgrūtniecības laika drēbju der. Katru dienu dodamies garās pastaigās, tā kā lēnām iet neprotu, tās ir labas sportiskās aktivitātes, kas pagaidām aizstāj sporta kluba apmeklējumus. Mans mērķis ir atbrīvoties vēl no ~ 3 kg, lai sasniegtu savu optimālo svaru, jopirms grūtniecības biju pārāk kaulaina .

20131007145737-96002.jpg

Vairāk par grāmatu lasi šeit!

Pelargonija ir viens no visvairāk iecienītajiem telpas un dārza augiem – mūsdienās ir zināmas simtiem to šķirņu, krāšņi pelargoniju “mākoņi” bieži rotā māju balkonus un logus, terases un piemājas dārzus. Taču pelargonijas ir ne tikai skaisti un aromātiski augi – smaržīgās pelargonijas dezinficē gaisu un atbaida kukaiņus, tām piemīt arī dziednieciskās īpašības, un dažādās kultūrās tās izsenis izmanto tautas medicīnā dažādu slimību ārstēšanai.

Šajā grāmatā atradīsiet
* ziņas par pelargoniju audzēšanu, vākšanu un drogu pagatavošanu;
* receptes ausu, zobu un locītavu sāpju mazināšanai, brūču dziedēšanai, ādas slimību, dažādu iekaisumu, radikulīta, migrēnas un citu slimību ārstēšanai un atvieglināšanai;
* aromterapijas maisījumu receptes ar pelargoniju ēterisko eļļu;
* praktiskus padomus pelargoniju izmantošanai kosmetoloģijā, kulinārijā un sadzīvē.


Pēc balvas gaidīsim Vīlandes ielā 1-3 (ieeja no Elizabetes ielas) darba dienās no 9 līdz 18 līdz 10.novembrim.

čabule čabule 09. Oct 2013, 22:40

Stājoties Dzemdību namā + 14 kg, tagad nedēļu pēc dzemdībām ir palikuši + 7 kg 😀 nedomāju, ka būs grūtības ar nokrišanos līdz manam sākotnējam svaram 😀