Padoms iegādājoties pūriņu: Pirmās autiņbiksītes, autiņi

Padoms iegādājoties pūriņu: Pirmās autiņbiksītes, autiņi

08. Nov 2016, 14:12 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Tā kā dzīvojam 21.gadsimtā, mazulīšu aprūpe jaunajām mammītēm ir daudz vienkāršāka, nekā tas bija laikā, kad augām mēs. Protams, ir cita veida rūpes un raizes, bet to, kas attiecas uz autiņiem un biksītēm, ir daudz mazāk.  Mammām autiņi vairs nav jāmazgā, tos ir aizstājušas vienreizējās autiņbiksītes, taču sortiments tām ir ļoti plašs. Kā atrast īstās? Kas vēl būtu nepieciešams ikdienai ar mazulīti šajā jomā?

Mani visi trīs bērni ir izauguši ar vienreizlietojamajām autiņbiksītēm. Protams, apsvēru domu lietot ekoloģiskās, bet tad sapratu, ka pie mana dzīves ritma tas būs nereāli, šī mūžīgā mazgāšana, pārģērbšana pie katra slapjuma biksēs... Lielajai meitai iegādājos ne visas autiņbiksītes, jo viņai ātri vien "dupsis" bija sarkans, tādēļ mazākajai šo faktoru ņēmu vērā. Primārais, ko vēlējos, lai tās būtu maksimāli maigas un draudzīgas ādai.  Tikko dzimuša bērniņa ādiņa ir ļoti, ļoti maiga un jutīga, tādēļ, lai aiztaupītu kreņķus gan bērniņam, gan jums, ļoti svarīgi atrast "jūsējās". Maksimāli draudzīgākās Jūsu mazuļa dupsim. Lai neiztērētu daudz naudas un nešautu greizi, pērciet iesākumā mazos iepakojumus, jo mēdz gadīties arī tā, ka pat vismīkstākās autiņbiksītes izraisa bērniņa ādiņai alerģiju. Sākums ir laiks, kad meklēsiet savas autiņbiksītes, iespējams, tās atradīsiet jau ar pirmo pirkumu, bet, iespējams, paies laiks, līdz kādas no šīm daudzajām varēsiet saukt par savām... Kādēļ vēl nevajadzētu aizrauties ar lielajiem iepakojumiem - Jūs nekad precīzi nezināsiet, cik liels mazulītis piedzims, ja bērniņš būs liels, pirmais izmēriņš būs jau par mazu, bet naudiņa par autiņbiksītēm iztērēta veltīgi.

20161108133543-96091.jpg

20161108133004-92628.jpg

Autiņi ērtākai ikdienai

Ar lielo dēliņu, atceros, ka ļoti daudz izmantoju flaneļa un kokvilnas autiņus, tos veiksmīgi mana mamma bija saglabājusi vēl no maniem laikiem. Autiņi nepieciešami paklāšanai pārtinot un pārģērbjot mazulīti. Jāteic, ka iesākumā šie autiņi lietojas ļoti, ļoti daudz, jo parģērbšanu dienas laikā iesākuma būs super daudz - kā bērniņš paēdīs, tā gatavojamies ģērbšanai, citu reizi pat vēl biežāk. Tādēļ ar mazāko meitiņu, labprātāk, izmantoju vienreizējos autiņus, jo tad nebija jāsatraucas, ka veļas kalni aug un aug, bet žūst pavisam lēnām, šie autiņi arī ir mitrumnecaurlaidīgi no apakšas, līdz ar to, ja pārģērbšana ir uz gultas, nesaslapinās un nesasmērējas gulta. Uz šiem autiņiem arī daudz ērtāk meitiņa dzīvojās un baudīja gaisa peldes, kas mazajiem dupšiem ir ļoti vēlamas.  Iesākumā būs ērti arī mazāka izmēra autiņi, taču, ar katru mēnesi sapratīsiet, ka lielākie ir daudz ērtāki un autiņu funkcionalitāte atšķirsies no dažādajiem ražotajiem. Arī šie autiņi būs jāpatestē, līdz atradīsiet sev piemērotākos. Sāciet ar mazajiem iepakojumiem, vai arī aptiekās iespējams iegādāties pa vienam.

20161108134729-39693.jpg

Kokvilnas autiņi

Arī auduma autiņi noderēs ikdienā, lai paklātu tos ratiņos, gultiņā, barojot, taču tiem vajadzētu būt no kokvilnas, vai arī bambusa - draudzīgiem bērniņa ādiņai. Optimālais izmērs 75*75cm, 70*85cm. Autiņus var izmantot arī kā paladziņu šūpulīšos, jo šūpulīšu izmēra paladziņi ir sastopami reti.

20161108135106-30165.jpg

 

Ja mūsu stāsti uzrunā un padomi noder, iesakām aplūkot arī mūsu ģimenes veikaliņu ViKrEm ww.vikrem.lv, bet visu aplūkot un "apčamdīt" iespējams A.Čaka ielā 99, pagrabiņā, ģimenes veikaliņā darba dienās no 10:00-17:00

20161108140749-79416.jpg