Nepieciešams padoms par dzemdībām

18. Aug 2015, 16:03 liepinaa liepinaa

Sveikas visas jaukās un apburošās :)

Esmu godam iesoļojusi nu jau 31.grūtniecības nedēļā un vēlos vaicāt pēc padoma sakarā ar gaidāmo LIELO TIKŠANOS :)

Ar vīru bijām plānojuši skaistas ģimenes dzemdības, taču apstākļi pavērsās tā ka vīram piedāvāja darbu ārzemēs uz kuru jau gaidījām un pieņēmām lēmumu to pieņemt, lai arī kāds var teikt ka nav īstais brīdis utt, tā ir mūsu izvēle un nekad jau nebūs īstais brīdis, jo širti neesam gribējuši dzīvot nekad, taču ģimeni nodrošināt vajag :)

Vēršos pēc padoma sekojošā lietā, kad vīrs paziņoja, ka jau tagad manā 7 grūtniecības mēnesī ir iespēja doties prom uzreiz sākām domāt arī par dzemdībām. 

Dulla, vecmāte, cita cilvēka klātbūtne...

Ko izvēlēties, ko varam atļauties? Kādu labu katrs no šiem atbalstiem sniedz? 

Gribēju vaicāt kāda ir Jūsu pieredze. Apsvērām iespēju par dullu, tad ginekoloģe ieteica vecmāti tācu runāsim godīgi tā ir ne mazākā summa un gribu sapratst vai tad tiešām, ja neslēdzu līgumu ar vecmāti būšu pamesta viena?! 

Man šķiet ka man pietrūkst informācijas (par un pret kategorijas) lai pieņemtu gala lēmumu, tāpēc vaicāju Jūsu viedokli :)

 

Lai Jums jauka diena :)

24. Aug 2015, 02:09 zane-aima

Ar prioritātēm un svarīgumu man un manam vīram viss ir kārtībā 😀 ne visiem ir iespēja šādu lēmumu atlikt. Arī mēs gribējām ğimenes dzemdības, bet ne vienmēr dzīvē viss notiek tā kā vēlamies 😉

21. Aug 2015, 08:23

Tiešām paldies par viedokļiem un pieredzi 😀
Nu arī manā sirdī iemājojis miers, jo esmu radusi risinājumu kādā cilvēkā kuram patiesi uzticos, laikam jau liktenis, kas lietas sakārto, dažkārt tam vienkārši jāuzticas 😀

18. Aug 2015, 16:47 zacc

Paldies par padomiem, redz kā jau teicu pieredzes trūkums manām arī vārdu izvēlē 😃 Atvainojos visām šī amata dāmām 😀
Man kursi (sagatavošanās dzemdībām un dzemdību pozas) vēl tikai priekšā tāpēc pagaidām neesmu sapratusi ļoti konkrētas savu dzemdību vēlmes. Grūti saprast no kura gala ir pareizi sākt domāt 😀

zacc zacc 18. Aug 2015, 16:19

ja runa par RDzN, nedomāju, ka, neslēdzot līgumu, būsi pamesta un viena. Jautājums tikai, vai tev ir konkrētas vēlmes, kā vajadzētu notikt dzemdībām: vai ir padomā konkrēta poza, vai stimulēšana ir ok vai tikai galīgā, galīgā nepieciešamības gadījumā. Ne visas vecmātes ir ar mieru ļaut kādā citā pozā dzemdēt - to diemžēl pieredzēju 1. dzemdībās, un otrajās noteikti slēgšu līgumu. Tieši galvenokārt šī apsvēruma dēļ, nevis tādēļ, ka baidītos, ka mani tur atstās novārtā.

P.S. ja tomēr ņemsi dūlu, nesauc viņu par "dullu"... 😉