Dzemdību sagatavošanas kursi MK - es biju iedomājusies pavisam citādāk

Dzemdību sagatavošanas kursi MK - es biju iedomājusies pavisam citādāk

29. Mar 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirms diviem gadiem atbraucām ar vīru no Krievijas uz Latviju. Tā kā es te vēl ne pārāk orientējos, tad, kad draudzenīte teica, lai pierakstos uz dzemdību sagatavošanas kursiem Māmiņu Klubā, es to arī izdarīju. 

Pirms tam MK es ne reizi nebiju bijusi. Un patīkami bija pārsteigta, šurp atnākot. Pilnīgi citādāk biju iedomājusies kursus. Domāju, ka sēdēsim pie galdiem, mācīsimies.. Bet tur tāda mājīga atmosfēra. Man ļoti iepatikās!

Visas lekcijas bija pirmdienās, laikā no 15:00 līdz 17:00.

Kad sāku iet uz kursiem, man bija 29.grūtniecības nedēļa. 

Pirmā lekcija bija veltīta krūts ēdināšanas jautājumiem, un to vadīja Sandra Lase. Daudz ko dzirdēju pirmo reizi, visa informācija bija ļoti noderīga.

Ne mazāk interesanta bija otrā lekcija pie psiholoģes Alikas Sorokias - rūpes par jaundzimušo. Ļoti iepatikās. Pie tam, ne tikai dzirdējām un pierakstījām informāciju, bet arī praktizējāmies, paši izmēģinājām, kā ģērbt, kā turēt mazuli, un mums kā piemērs kalpoja speciāla lellīte.

Pēc tam bija divas lekcijas ar Rīgas Dzemdību nama vecmāti Baibu Zelku. Ooo, šajās lekcijās laiks vispār paskrēja, bija īpaši interesanti, jo viņa stāstīja, kā un kas notiek jau kopš kontrakciju sākšanās, kad jādodas uz dzemdību iestādi utt. Visu pastāstīja un paskaidroja, lai mēs lieki nepārdzīvotu.

Manuprāt, ja gaidi pirmo mazuli, kā es, noteikti un obligāti jādodas uz dzemdību sagatavošanas kursiem. Iesaku izvēlēties Māmiņu Klubu kā kursu apmeklēšanas vietu!

Uz tikšanos Māmiņu Klubā!

Nadežda

Dzemdību sagatavošanas kursi Māmiņu Klubā->>>

 

Kontakti: Māmiņu Kluba Vecāku skola - Vīlandes ielā 1, tel.: 67350750

 20160524225011-22690.jpg