Muzikālā terapija atbrīvo topošās māmiņas no psiholoģiskā stresa

Muzikālā terapija atbrīvo topošās māmiņas no psiholoģiskā stresa

12. Jun 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūzika nozīmīgi samazina stresu, trauksmi un topošo māiņu tepresiju jau divas nedēļas pēc uzsāktās terapijas sākšanās, to pierādījuši pat Taivānas Medicīniskās universitātes un Čeng Kunga Nacionālās universitātes klīniskie speciālisti.

Vidējais sieviešu vecums, kas piedalījušās pētījumā, bija ap 30, pie tam, puse no viņām bērniņu gaidīja pirmo reizi. Topošajām mammām tik dots CD, kurā 30 minūšu garumā varēja klausīties mierīgu, atslābinošu mūziku, kas imitēja sirdsdarbības biežumu starp 60 un 80 sitieniem minūtēm. Kompozīcijas ietvēra Bramsa, Bēthovena melodijas, dabas skaņas, ķīniešu tradicionālās mūzikas elementus. Sievietēm tika lūgts klausīties disku katru dienu pusstundu. Vairums noklausījās mūziku pirms miega vai atpūtas laikā.

Psihologi uzsvēra, ka divas nedēļas pēc šīs terapijas uzsākšanas topošo māmiņu sresa līmenis bija krities par 2.14 punktiem, vairums sieviešu pārstāja uztraukties un baidīties no dzemdībām, tika galā pat ar pirmsdzemdību depresiju. Kā stāsta eksperti, grūtniecības laikā daudzas sievietes pārdzīvo nervu sasprindzinājumu un emocionālos traucējumus, pat, ja tā nav pirmā grūtniecība. Cīnīties ar negatīvajām emocijām speciālisti iesaka, izmantojot vienkāršus, patīkamus, nedārgus un efektīvus veidus - piemēram, klausoties relaksējošu mūziku.

Avots: Ami-tass.ru

Mūzikas terapijas semināru vadīs psihoterapeite, mūzikas terapeite - 

20140522083811-97158.jpg

Mirdza Liepiņa

Kad notiek?

13. jūnijā plkst. 11.30 - 14.30

Kur notiek?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 15/Ls 10,54

PIESAKIES SEMINĀRAM ŠEIT->>>