Mums būs puisītis! Atkal?!?

Mums būs puisītis! Atkal?!?

02. Oct 2017, 13:04 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

Mans trešais gaidību laiks jau vairāk kā pusē un pirms pāris nedēļām guvām apstiprinājumu 1. skrīninga sonogrāfijas laikā izteiktajām prognozēm - būsim trīs dēliņu vecāki!

Bet ne par to stāsts, vairāk gan mana mazā dusmiņa... pat nē , drīzāk nesapratne par pārējo vilšanos, jo lielākoties saņemu tādus komentārus, ka šķiet, citi labāk zinās, ka mums būtu tagad meitu jāsagaida. Atkal puika? Un kā tu varēsi? Nabadzīte! Vajadzēja jau meitiņu... Es redzu lepnumu un prieku sava vīra acīs, un godīgi, ar katru minūti pati gūstu arvien lielāku pārliecību, ka noteikti izdosies - trīs staltus latvju dēlus izaudzināt! (smiekliņš) Un mīelstība pret bērniņu zem sirds ir tik liela, ka svarīgs nevis dzimums, bet ka IR - ka ir laimīgs un vesels, ka ir mīlēts un aprūpēts! Protams nenoliegšu, ka pirmās nedēļas ar vīru pazobojāmies, ka es tā vairāk uz meitiņu it kā cerēju, tomēr šobrīd nav nekādas vilšanās sajūtas.

Tikai nesparotu, kāpēc tas citiem ir tik būtiski, ko gaidām un kapēc... Vai tas, ka ģimenē nav līdzsvara? Es gan līdz galam neizprotu, kā man būtu jāreaģē uz šādu komentāru. Kas tad ir līdzsvars? Ka tēvam tiek dēli un mātei meitas vai otrādāk? Vai kaut ko esmu pazaudējusi, šķiet nē! Jau tagad, audzinot divus ziķerus, nejūtos ar kaut ko apdalīta. Ir daudz mīļuma, un mani puiši, īpaši Viesturs, visu laiku grib apskaut un dot bučas - VISIEM! Ir daudz smieklu un jautrības. Un klusi velku uz zoba vīru, ka tagad jau nu tiešām viņam mani uz rokām jānes un ordenis pie sirds jākar, jo trīs dēli tiks dāvāti. :D Un kā teica Viestura audzinātāja, būt vienīgaijai "Magonītei" (Viestura grupiņas nosaukums) puķu dārziņā varētu būt itin jautri. Bonusā - zinu tik daudz superīgas puišu mammas (kā 2, tā 3 dēli), kas man ir kā piemērs, ka nešaubos, man arī tas izdosies. 

DSC_0233.JPG

Arī tas, ka puiši esot 'bosiki' bet meitenes mierīgas, ir mīts. Mūsu puiši spēj būt gan mierīgi, gan trakot uz nebēdu - tāpat kā mēs, 4 māsas spējām būt ārprātīgi puiciskas - rāpties kokos, ķimerēties ar tēta garāžas atslēgām, āmuriem un nagliņām. Es vēl tagad atceros tos trakos nedarbus ko spējām pastrādāt, nebrīnos ka maniem vecākiem dažu labu sirmu matu esam sagādājušas. 

DSC_0350.JPGProtams - pušu lietas. Mašīnas (un ne tikai - der jebkas kas kust), konstruktori, dauzīšanās un tie "piu piu", ''vrrrrummmm" un "ņīo ņīo" ir vairāk dzirdami, bet tas mani nudien netraucē, tā kā esmu augusi mazo māsu pulciņā, jūtu, ka puišu lietas man pat vairāk tīk. Neliedzam Viesturam un Albertam meiteņu lietas izpētīt - mājās ir bebītis/leļļuks un arī rotaļu virtuve, kurā var spēlēties ar kūku cepšanām un tamlīdzīgām lietām. Un kāpēc gan ne? Puiši var spēlēties izliekoties, ka ir kā tētis un vāra bērniem gan putru, gan pamperus maina. ;)

DSC_0504.JPG

Un mums ir daudz lego - mana mīļākā bērnu dienu rotaļlieta. Būvējam auto trases, mājas, garāžas un daudz ko citu. Sacensības - kurš pirmais, kurš augstāk/tālāk/ātrāk! 

Prieks, ka saģērbt ir daudz vienkāršāk - bikses, krekls un 'ras ras' gatavs! Jo atmiņā palicis, cik grūti bij manai mammai ar mums  - māšelēm, apģērba izvēlē, tagad kāds kašķītis izvēršas tikai tad, ja uz krekla nav Zibens Makvīns vai Noderīgā lokomotīve Tomass

Kā tas ir, būt puišu mammai? Jūtos lutināta ar mīlestību apbērta (īpaši kad vasarā puiši samācījās puķes pušķiem plūkt un dāvināt). Arī apzinīga, jo mūsu rokās - manās un vīra, ir tā atbildība izaudzināt jaunus vīrus sievām un tētus bērniem. Bet vai tad meiteņu mammām nav līdzīgi? Jāgādā, lai meita augtu čakla, gudra un skaista! 

Kopumā esam varen priecīgi par trešo puisīti, kurš itin sparīgi danco pa arbūzam līdzīgo vēderu. Mazbrāļa vārds arī jau atnācis pie mums, bet to gan vēl noklusēsim un priecīgi paziņosim, kad lielais notikums būs klāt! :)

img_20170929_094411_899-769250140.jpg

Par trešo grūtniecību pagaidām varu tiekt tikai to labāko - nav nekādu grūtību bijis un ceru ka atlikušās 17 nedēļas (ak vai, cik vēl daudz...) būs tikpat mierīgas. Ir jau protams arī kādi sīkumi, kas uzpeld - šur tur iesāpas sāns vai muguru velk, vai nogrustu ātrāk kājās stāvot un pastaigās, bet nekas tāds, par ko varētu garus romānus rakstīt.

Laikam jau arī tas, ka gaidot trešo bēbi viss šķiet tik zināms un paredzams - šo gadu laikā prāts ir izpēlējis tik dažādus scenārijus, ka jūtos gatava būt par mammu trešo reizi. Nav vairs šaubu par to, ka dzemdības būs liels piedzīvojums un amerikāņu kalniņi. Nav šaubu, kā sāpēs un KA sāpēs! Nav šaubu, jo vīrs ir gatavs būt un būs blakus (bija itin pārsteigts un šokēts, kad ierosināju, ka viņš varētu palikt mājās ar bērniem, un gan jau pati galā tikšu)! Esam daudz vairāk emocionāli nobrieduši, nekā tad, kad gaidījām Albertu, vai Viesturu. Ir doršības sajūta un tas jau ir tas galvenais. Ceru protams, ka nekas neieies neparedzētās sliedēs, bet ja arī būs lemts kam citādāk/ neierastāk notikt, zināšu, ka varu paļauties uz civēkiem, kas man ir blakus, jo, lai cik grūti būtu, mūsu tuvākie jau ir sevi pierādījuši kā lielu drošības tīklu, kas mūsu ģimeni stiprina! 

Nu ko, punčojamies pastaigai, jāsteidz svaigu skābekļa devu bebsim nodrošināt un pēdējo šīs nedēļas saulaino dienu baudīt!

Rasa

 ---

Blogs - bezsaiste.wordpress.com

Facebook - [Bezsaistē]

Mar_Mar Mar_Mar 05. Oct 2017, 09:36

Cilvēki mēdz būt tik dažādi, es par savu grūtniecību daudziem nemaz nepateicu, jo ar daudziem nesanāk nemaz komunicēt, tad nu, kad piedzima mūsu mazā nosūtīju sms ar priecīgo notikumu. Viena no tām, kas neko nezināja bija mana ome, jo ar viņu nekomunicēju, cenšos izvairīties jau vairākus gadus dēļ viņas riebīguma, bet nu nolēmu, ka jāaizsūta sms arī viņai. Pēc kāda laika sagaidīju zvanu no viņas cik viņa ir pārtseigta un tā, un tad uzreiz sekoja teksts "Gaidījāt jau laikam puiku" - man vispār nebija, ko pateikt par ko šādu, jo es ar mazo vēl biju slimnīcā, mēs abi laimīgie vecāki par mazo sirsniņu, sapratu, ka viņas dzēlieni tikai pieaug pret mani, bet nu sagremoju to visu, kaut gribejās būt ļoti, ļoti nepieklājīgai.

Brīve Brīve 02. Oct 2017, 21:51

Apsveicu, apsveicu, apsveicu!
Kā es Jūs saprotu. Man ir 3meitas! Lai gan mazākajai ir 4mēn.tā arī neesmu atradusi īsto atbildi uz textiem: "Atkal meita? Nākamais gan būs puika! Nu vajag to puiku! 4.tais noteikti būs puika."utt. Kā man tas riebjas. Viena solīda kundze nesen teica:" Ratos arī SKUĶIS!?!" Es biju tik pārsteigta, ka neko neatbildēju. Esmu laimīga un pateicīga par to,kas man ir dots un mani patiesi neinteresē ko domā citi, mani aizskar šī komentēšana. Lai Jums veselība un pacietība!

02. Oct 2017, 17:01

Paldies par rakstu un privāto bildi! Lai jums veselība un daudz spēki. To noteikti trīs bērnu mammai vajag. 😀
Es vienmēr esmu jutusi sevi kā puišu mammu. Domāju, ka no meitenēm neko nesaprastu. 😃

Hopeful_soul Hopeful_soul 02. Oct 2017, 16:11

Man bija jāatklausās "vēl viena meitene" komentāri, pat no vecmātes, kas uzņēma slimnīcā pirms dzemdībām😃 It kā divas meitas ir sliktākais komplekts, ko "bērnu dzimumu loterijā" varētu "izvilkt"🤓|

Lin.Li Lin.Li 02. Oct 2017, 14:00

Tieši šī iemesla dēļ,gaidot 1. bērniņu,sonogrāfijas speciālistei lūdzām dzimumu neteikt. Jo svarīgākais bija,lai bēbim viss kārtībā ar veselību un,lai šajā visā notikumā ir kāds mazs brīnums. To,ka piedzimis dēls uzzināju mirkli pēc dzemdībām. Gaidot otru bērniņu,dzimumu zinājām tikai mēs ar vīru. Pat omes nezināja. Bet, ai kā visi gribēja zināt un daži pat palika neapmierināti,ka nesakam un izteica dažu nevisai labu repliku. Ko nesaprotu joprojām,jo kas gan viņiem no tā mainās. Nav par ko paklačoties?Ja gaidīšu trešo,arī par gaidāmo dzimumu būšu noslēpumaina.

Runner Runner 02. Oct 2017, 13:28

Foršs raksts. Nedaudz saprotu Tevi. Man gan ir viens dēls, bet mana omīte, kas ir ļoti mīļa un kurai pašai ir divi dēli, sagrāva manu garstāvokli brīdi, kad pateicu, ka būs puisīts un saņēmu atbildi: "Atkal puika ģimenē! Gribu mazmazmeitiņu!"
Sajūtas bija starp aizvainojumu un dusmām. ☹ Protams nu jau mīl arī puiku un interesējās katru dienu kā iet mums iet, bet šķiet ka vienmēr paliks tāda nedaudz rūgta atmiņa par šo.
Es zinu vienu 3 dēļu mammu un viņa ir lieliska un super sievišķīga būtne. Tas ir super 😀

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 02. Oct 2017, 13:17

Ļoti jauks raksts ❤
Mani arī neuztrauc, kāds dzimums - galvenais, lai ir tas mazais, mīļais kunkulītis (vissvarīgākā ir viņa veselība) 😀
Ja nav lemts būt meitenītes mammai, kas zina - varbūt būsiet meitenīšu vecmāmiņa, he he 😀
Un apsveicu ar trešo bērniņu, vēlu veselību visai ģimenītei, bet manmai vēlu vieglas dzemdības, cik nu tas ir iespējams ❤

mamma88 mamma88 02. Oct 2017, 13:15

Apsveicu.Tas tacu ir super.Es ar gribetu vel 2 delus savam komplektinam klat.