Miers, paļāvība, iejūtīgums un gudrība- tas viss piemīt vislabākajai vecmātei AIVAI ZEIDMANEI

Miers, paļāvība, iejūtīgums un gudrība- tas viss piemīt vislabākajai vecmātei AIVAI ZEIDMANEI

09. Mar 2017, 14:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Domājot par vārdiem, kas vislabāk raksturo manu mīļo vecmāti Aivu Zeidmani, prātā uzreiz nāk: iejūtīgums, miers, paļaušanās, gudrība (kas bija mani galvenie nosacījumi, izvēloties vecmāti). Aiva jau no pirmās mūsu tikšanās reizes izrādīja neviltotu interesi par mani un gaidāmo mazulīti,un iejūtība pret mani un mazo dzīvībiņu caurstrāvoja ikkatru viņas darbību, pieskārienu, skaidrojumu, kas un kāpēc tiek darīts un ir nepieciešams.  Tāpat Aiva ar vielielāko iejūtību uzklausīja manus iepriekšējo dzemdību stāstus un saprata , kāpēc šoreiz vēlos bērniņu dzemdēt mājās. Aiva bija līdzās brīdī, kad man visvairāk to vajadzēja. Viņa visu darīja mierīgi, pārliecināti un bija kā palīgs, zinot, ka dzemdības ir mans darbs. Aiva mudināja mani ticēt  un paļauties uz to, ko varu izdarīt, gan dzemdību laikā, gan pēc tam.

Kā es izvēlējos Aivu? Tā kā dzīvoju labu gabaliņu no Rīgas, tad viņa pagaidām ir vienīgā vecmāte mūsu pusē, bet ne jau tas bija izšķirošais. Es vienkārši jutu pēc viņas attieksmes, ka viņa būs īstā. Un, ja tā var teikt, viņa izvēlējās arī mani. Jo kārtīgi pārbaudīja, vai es vispār atbilstu mājdzemdētājai. Viņa pārbaudīja gan manu veselības stāvokli, gan arī garīgo gatavību šim solim.

Aiva ar savu dzīves un profesionālo gudrību un pieredzi spēja mani mierināt arī dažādās stresa situācijās, kas radās grūtniecības laikā. Viņa bija un vēl aizvien ir cilvēks, pie kā es varu vērsties, zinot, ka viņai nav vienalga. Aiva mani ar maniem jautājumiem nepameta arī pēc meitiņas dzemdībām. Ja radās kāda situācija, kur pediatre nebija sasniedzama, vienmēr varēju lūgt viņas padomu. Un viņas padomi, pilni miera un vieduma, vienmēr bija tie pareizākie un mierinošākie un atbalstīja mani paļauties uz saviem mātes instinktiem. Tie apstiprināja manas iekšējās sajūtas, kā rīkoties.

Paldies Dievam un Aivai par šīm brīnišķīgajām dzemdībām! Paldies par svētīgo darbu, ko viņa dara, ļaujot sievietēm piedzīvot maksimāli dabīgas dzemdības sev ierastajā un mierīgajā vidē!

 

Foto no interneta.