Braucam dzemdēt uz Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļu- bērniem draudzīgu slimnīcu

03. Jul 2015, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņa piedzimšana ir lielākais un skaistākais notikums ģimenē, tāpēc tas ir tik ļoti saprotami, ja mēs vēlamies atrast īsto vietu, kur to piedzīvot, mēs vēlamies būt kopā ar iejūtīgiems un atbalstošiem dzemdību speciālistiem, mēs vēlmaies, lai šī vieta būtu mājīga un mēs justos droši. Mēs devāmies ciemos uz Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļu, lai uzzinātu, ko nozīmē mazulim draudzīga dzemdību iestāde, jo Jūrmalas dzemdību nodaļai šis tituls ir jau kopš 2005. gada.

Konsultē Dina Krūze, neonatoloģe, zīdīšanas konsultante Jūrmalas slimnīcā.

Viena no lietām, par kuru mēs īpaši domājam, izvēloties dzemdību vietu, ir tas, kādos apstākļos mēs ar bērniņu, un iespējams arī ar mazulīša tēti, dzīvosim, jo mēs vēlamies, lai pirmās dienas kopā ar bēbīti tiktu pavadītas pēc iespējas mierīgāk. 

Visas pārbaudes, kuras nepieciešams veikt mazulītim, notiek ģimenes istabiņā māmiņas un tēta klātbūtnē, jo mazulim draudzīgā nodaļā bērniņš kopā ar savu māmiņu atrodas 24 stundas diennaktī.

Neonatoloģe Dina Krūze atklāj, ka galvenie principi balstās uz pavisam ierastām lietām- mammas piens, kuru mēģināt veicināt un uzturēt, tāpēc Jūrmalā pudele slimnīcas nodaļā ir tabu cik vien iespējams. Dina, kas ir arī zīdīšana skonsultante Jūrmalas dzemdību nodaļā, to skaidro ar to, ka tehnikas, kādā veidā bērniņš saņem pienu no māmiņas krūts un no pudeles tomēr atšķiras, tāpēc viņi pudelīti neiesaka lietot mazulīša pirmajās dzīves dienās: "No krūts ir zīšana, no pudelītes- sūkšana, tāpēc bērniņš apjūk un nezina,ko iesākt." 

Ļoti līdzīgs stāsts ir ar māneklīša izmantošanu, mazulim draudzīgā nodaļā to neiesaka bēbītim piedāvāt. Bērnam iedodot knupīti, bērniņš sazīžas gaisu, tāpēc vecāki mēdz teikt,ka bērnam sasāpējās vēders. 

Tāpat Jūrmalas slimnīcā ir viss nepieciešamais, lai mazulīša veselības sarežģījumu gadījumā, mediķi spētu sniegt nepieciešamo palīdzību, ir ierīkota intensīvās terapijas palāta. 

Ilgstošākas ārstēšanas nepieciešamības gadījumā, bērniņa veselības stāvoklis tiek stabilizēts un mazuli pārved uz Rīgu.

Protams, arī dzemdību zālē tiek ievērots viss tas, lai mazulīša piedzimšanu varētu dēvēt par draudzīgu – bērniņš var nākt pasaulē tādā pozā, kā māmiņai ir ērtāk, ja viņa pati to vēlas, lai gan dzemdību nodaļas vadītāja Jolanta Bārbale-Mālniece saka, ka tomēr lielākots mazuļi piedzimst speciālajā dzemdību gultā. Pavisam Jūrmalas dzemdību nodaļā ir trīs dzemdību zāles un viena ūdens dzemdibām aprīkota zāle.

Protams, arī tētis vai kāda cita atbalsta persona drīkst piedalīties dzemdībās, jā, arī ķeizargrieziena operācijā, ja nenotiek nekas ārkārtējs.

Mīļās māmiņas, lai jums skaists gaidību laiks un iespēja bērniņu laist pasaulē tur, kur jūs to patiesi vēlaties, jo īpaši, ja pasaulē ieradīsies pirmais bērniņš, jo līdz ar mazulīti piedzimstam arī mēs kā māmiņas.

Māmiņu Klubs

20150629121810-71820.jpg