Masējam muguru un kājas grūtniecības laikā

Masējam muguru un kājas grūtniecības laikā

21. Oct 2015, 12:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mugura ir tā, kas grūtniecības laikā patiešām dabū pasvīst, jo tā nes mūsu aizvien augošo ķermeņa svaru. Kā mugurai palīdzēt justies labāk? Kā tikt galā ar sasprindzinājumu muguras lejasdaļā? Talkā ņemam masāžu!

Cīnāmies ar sasprindzinājumu muguras lejasdaļā

Grūtniecība saistīta ar spēcīgu muskuļu sasprindzinājumu tieši muguras lejasdaļā, un dažos gadījumos šis sasprindzinājums izraisa pat hroniskas sāpes. Kamēr guļat uz sāna, masieris sakoncentrē uzmanību uz jūsu muguras lejasdaļu, ļaujot iespēju šai ķermeņa daļai atslābināties. 

Uz šīs muguras daļas tiek uzklāta eļļa, kas ir sildoša un nomierina jūsu muguras muskuļus ar maigu kustību palīdzību. Pēc tam muskuļi tiek masēti mazliet dziļāk.

Nereti grūtnieces jau tīri instinktīvi liek klāt roku muguras lejasdaļai cenšoties tikt galā ar sāpēm un diskomfortu. Atvieglot jostasvietas un muguras lejasdaļas stāvokli var ar vieglām, plūstošām, apļveida kustībām.

Apļveida kustības, kas tiek veiktas nelielā radiusā grūtnieču masāžas laikā, masieris veic izmantojot pirkstu galiņus, un tas  pastiprina atsāpinošo efektu, ko pati muguras masāža jau dod. 

Stimulējam asinsriti un limfodrenāžu

Nomierinošas, plūstošas, maigas kustības no pēdām uz augšu pa kājām grūtniecības laikā palīdzēs stimulēt kāju asinsriti un limfodrenāžu, kā arī samazinās tūskas iespējamību un varikozu paplašinātu vēnu rašanās iespējamību, jo jāatzīst, diemžēl, grūtniecēm nereti jācīnās gan ar vienu, gan otru šo problēmu,  un pašas spēkiem tikt ar to galā ir diezgan neiespējami

Protams, ērtāk kāju masāžas laikā, ir atrasties sēdus, un te nu grūtniece droši var atspiesties atkal pret spilveniem. Arī spilvens zem ceļgaliem noderēs, jo tas palīdzēs laikā, kad ar masāžas palīdzību atbrīvosieties no sasprindzinājuma sajūtas gurnos, jostasvietā un muguras lejasdaļā. 

Plecu un muguras masāža

Veicot muguras masāžu vislabāk ir sēdēt jāteniskā pozā un atspiesties pret spilvenu. Tas ļaus pleciem pavirzīties uz priekšu un muguras augšdaļa kļūs pakļāvīgāka masāžai.

Šo ķermeņa daļu masēt sāk ar maigām, glāstošām kustībām no muguras vidusdaļas uz malām. Kad muskuļi atslābinājušies, tiek masēti pleci un roku augšējā daļa. Ar pirkstgalu palīdzību jums tiks masēts mugurkauls un vietas starp lāpsiņām. Masāžas noslēgumā atkal glāstošas kustības. Izklausās taču patīkami, vai ne?

Māmiņu Klubs

PIESAKIES GRŪTNIEČU MASĀŽAI ŠEIT!


20150820114608-33939.jpg