Mans vislielākais "PAR" ūdens dzemdībām

Mans vislielākais "PAR" ūdens dzemdībām

12. May 2017, 12:32 Ievas_mamma Ievas_mamma

Kādas pastaigas laikā, meklējot slēptuvi no krusas, patvērāmies kādā autobusu pieturā. Izrādās, nebijām vienīgās, kuras tādā dienā dodas staigāt – pieturā satiku kādu citu mammu ar dēliņu. Vārds pa vārdam, un aizrunājāmies līdz dzemdībām (par ko vēl citu runā mammas – ironija, ar savu daļu taisnības :) ).

Izrādījās, abas esam dzemdējušas pie vienas vecmātes, abām – ūdens dzemdības. Viņai - jau otrās – , kurās palika uzticīga nevien vecmātei, bet arī ūdens dzemdībām kā tādām. Gaidot atgriežamies saulīti, pāris vārdos paudām sajūsmu par šādu iespēju – laist pasaulē mazulīti ar ūdens starpniecību. Kāda no mums ieminējās, ka salīdzinoši maz māmiņu izšķiras par labu šim veidam, aizdomājoties, nonācu pie secinājuma, ka to, visticamāk, ietekmē pakalpojuma cena. Un tad otra māmiņa teica;” Bet tu taču nedzemdē katru gadu!” Varu tikai piekrist – to vienu reizīti IR vērts nedaudz piemaksāt par “skaistākiem svētkiem”.

Mums abām gribās ticēt, ka ūdens dzemdības kaut kādā veidā bērniņus ir pozitīvi ietekmējušas. Dzemdību dienā mana Ieviņa skaļi ieraudājās, ziņojot, ka ir ieradusies, un tas arī bija viss. Omulīgi gulēja, sūkājot dūrīti, ļāva man izgulēties naktī pēc dzemdībām. Mierīgs bērniņš arī turpmākajos mēnešos. Jā, šādas tādas miega problēmas vēlāk parādījās, bet citādā ziņā – “paraugzīdainis”. Turklāt, arī miedziņa kvalitāte pamazām uzlabojas. :)

Bet visvairāk to novērtē pati topošā mamma! Līdzko iekāpu vannā, atkal spēju smaidīt, jokot un tiešām izbaudīt procesu. Ūdenī atkāpjas panika, sāpes paliek, taču - tās izkliedējas. Kaut kā liekas vieglāk panesamas. Kļūst vieglāk ieklausīties savā ķermenī, sadzirdēt tā signālus. Ir svarīgi, ka ūdens viļņojas – tas darbojas nomierinoši un anestezējoši. Tāpēc, tiklīdz partneris pārstāja kustināt ūdeni vai laistīt mani ar dušas strūklu, es sāku krist panikā (burtiski), jo sāpes kļuva griezīgākas, ķermenis likās smagāks, samocītāks.

Arī kontrakciju starpposmos ūdens palīdzēja – bija sajūta, ka lidoju. Pāris reižu gandrīz iesnaudos. :) Vēl viens nozīmīgs faktors ir iespējama plīsumu neesamībai vai mazāka “skāde”, jo ūdens ādu padara elastīgāku. Mana Ieviņa bija liela (4.598kg), taču man plīsumu nebija. :)

Esmu ar abām rokām PAR ūdens dzemdībām! Arī nākamo bērniņu noteikti laidīšu pasaulē vannā – to varu teikt droši un nešauboties. :)

Kāda ir tava ūdens dzemdību pieredze? Kādēļ izšķīries tai par labu vai, tieši pretēji, dzemdēji "klasiski"? Vai pakalpojuma cena, tavuprāt, ir šķērslis, lai izšķirtos par labu šādām dzemdībām?

 VISS PAR ŪDENSDZEMDĪBĀM: MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLAS LEKCIJA->>>

mamma88 mamma88 12. May 2017, 22:14

Izklausisies noteikti pa galam mulkigi,bet man butu bail dzemdet udeni,jo kaut ka liekas,ka tas nebutu forsi mazulim. Biede tas,ka vins iznakot arpasaule ir udeni,un ja nu tur ir asinis,un udens netirs...un ja nu vins tur izslid no rokam...ai,tarakani galva. Noteikti mulkigi,bet mani tiesam sadas lietas biede.