Mana dzemdību soma: ko likt iekšā?

Mana dzemdību soma: ko likt iekšā?

27. Feb 2018, 00:05 DreamComeTrue DreamComeTrue

Jauns nedēļas sākums. Esam oficiāli 36 nedēļas veci, un drošības pēc šodien vēlreiz pārskatīju, izrevidēju un sakārtoju mūsu dzemdību somu. Kad gaidīju iepriekšējos divus dēlus, viss sākās tik strauji, ka nebiju paspējusi salikt somu, un padomāt par to, ko tiešām vajag līdzi. Bet kad biju slimnīcā, skaidri atceros lietas, kas bija liekas, un kas tomēr pietrūka, tad nu šoreiz - viss tika salikts tā, izvērtējot iepriekšējo pieredzi. 

Kas tad ir mūsu somā?

Sākšu ar lietiņām bērniņam. Ir sagludināts un atsevišķi iesaiņots apģērba komplektiņš uzreiz pēc dzemdībām (bodijs, lācītis, vilnas zeķītes, kuras mums omīte uzdāvināja šajos Ziemassvētkos, cepurīte, cimdiņi, un pamperītis.), viens iepakojums ar pamperiem, mitro salvešu iepakojums, 3 vienreizlietojamie paladziņi, pudelīte (man piens parādījās tikai 3 dienā, tādēļ sākumam, lai ir ar ko barot), māneklītis, dvielītis, ziepītes, aitiņa - mīļmantiņa, un plediņš, tieši pirkts un domāts tikai viņai. No drēbītēm ir salikti vairāki zeķīšu pāri, 3 cepurītes, bodīši, biksītes, lācīši un siltāks apģērbs - mājās braukšanai. 

Liekot somā lietas sev, lieliski atceros, ka bija šis tas, kas man trūka iepriekšējās reizēs, tad nu šoreiz - es par to nebiju aizmirsusi. Sev saliku visas nepieciešamās higiēnas preces, krūštura ieliknīšus, pamperbikses - drošībai, vairākas apakšbikses, jo pirmās dienās pēc dzemdībām ir tiešām paliela asiņošana, kosmētikas somiņu, dvieli, ērtu kreklu - dzemdībām, čības, drēbes pēc dzemdībām - un drēbes dienai, kad dosimies mājās. Tas, kas man pietrūka iepriekšējā reizē, bija kaut kas spēkam - tādēļ ieliku arī musli batoniņus, pēcdzemdību vitamīnus, un prāta stiprināšanai - krustvārdu mīklas. 
Sakarā ar to, ka dzemdībās plano piedalīties arī mīļotais, tad viņas ērtas čības un šortus. 

Kad viss piecas reizies pārskatīts - un apčubināts, beidzot šo lielo somu var taisīt ciet, un nolikt pa rokai, lai nav nekur tālu jārokas, brīdī, kad tā būs nepieciešama. 

Ko jūs likāt savā dzemdību somā, kad devāties pasaulē laist savu mazulīti? 

Jauku vakaru, ar piparmētru tējas smaržu vēlot, 

Kristiāna. :)