Māmiņu Kluba māmiņas iesaka: saraksts ar nepieciešamajām lietām dzemdību somai

Māmiņu Kluba māmiņas iesaka: saraksts ar nepieciešamajām lietām dzemdību somai

28. Feb 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gatavojoties dzemdībām, pienāk pavisam drīz tas brīdis, kad jāpiepilda arī uz slimnīcu līdzi ņemamā soma. Ko tajā likt? Mums palīdzēja izvēlēties Māmiņu Kluba aktīvās māmiņas! Ja esi topošā māmiņa, tev noderēs!

Dodoties uz dzemdību zāli, jābūt atsevišķā maisiņā ieliktām tieši dzemdībām nepieciešamām lietām: dokumentiem, dzemdību komplektam, pēcdzemdību autiņbiksēm māmiņai (tūliņ pēc dzemdībām jums tās uzvilks), krekliņam, kurā vēlaties dzemdēt (ir dzemdību iestādes, kuras to nodrošina), pirmajām drēbītēm mazulim, 1-2 autiņbiksītēm. Kā arī, ja esat iegādājusies Dianatal dzemdību sāpes atvieglojošo gēlu, arī tam ir jābūt šajā maisiņā!

Par pārējo - 

DOKUMENTI

Personas pase, "Mātes pase", apdrošināšanas polise, ja tāda ir. Tētim - pēdējā gada laikā veikta krūšu kurvja rentgenizmeklējuma (flurogrammas) atbilde un atzīme mātes pasē par sagatavošanos ģimenes dzemdībām, pase, laulības apliecība ( ja grib mazo reģistrēt, braucot pa taisno no slimnīcas), kā arī izziņa no bērna ārsta, kura aprūpē būs jaundzimušais.

LIETAS MAMMAI

Dzemdību komplekts

Ērts maiņas apģērbs iekštelpām

Apģērbs dzemdībām - T- krekls vai naktskrekls, ko nav žēl pēc tam, nepieciešamības gadījumā, izmest ārā

2 naktskrekli, kas būtu piemēroti bērniņa ēdināšanai ar krūti

Maiņas apavi (čības)

Halāts,

2 barošanas krūšturi,

4 gab. kokvilnas biksītes, 

Vilnas zeķes 1 gab. ( vasarā var iztikt) ,

Kokvilnas zeķītes ( 3 pāri),

2 dvieļi,

Wc un dušas piederumi (zobu birste & pasta, dušas želeja & krēms, ķemme, papīra salvetītes), lūpu balzāms (dzemdībās nereti kļūst sausas lūpas, tas varētu traucēt),

3 pēcdzemdību autiņbikses (M vai L izmērs) vai vienreizlietojamās biksītes, kas būs lielisks palīgs pirmajā dienā pēc dzemdībām

4/5 pēcdzemdību lielās paketes,

Krūšturu ieliktnīši,

Krēms krūšu galu kopšanai (Purelan vai Bepanthen ziede),

Likopodijs (mazuļa dupsim un, ja gadījumā mammai būs šuves vai mazas skrambiņas noderēs arī pašai),

Ūdens (vismaz 2l, vēlams ar sporta uzgali) ērtākai lietošanai,

Nelieli našķi,

Mikrolax 1 gb (mikroklizmiņa)

 

MAZULIM

Autiņbiksītes, mitrās salvetes, pirmais komplektiņš (vēlams atsevišķā maisiņā jau sagatavots- ar 1 pamperi, vilnas zeķītēm, adītu jaciņu cepurīti, krekliņu, rāpulīti), 5 maiņas komplektiņi (krekliņš, jaciņa, rāpulītis, cepurīte, siltu zeķīšu, cimdiņi (bet ne vienmēr cimdiņi ir nepieciešami) (visām drēbēm jābūt izmazgātam un izgludinātām), dvielītis, 4 flaneļa vai kokvilnas auduma autiņi, bērnu ziepes, autosēdeklītis un silts kombinezons un/vai sedziņa, kurā bērniņš dosies mājās.

TĒTIM

maiņas apģērbs (ērts, nedrīkst būt vilnas izstrādājums), istabas apavi (čības), WC piederumi

Vēl dažas lietas, kuras varētu noderēt, bet nav obligātas:

telefona lādētājs, pildspalva un blociņš vai grāmata vai kāda cita vieta, kur piefiksējat lietas par gaidāmo bērniņu- brīvajos brīžos šo grāmatiņu var papildināt ar svaigām emocijām. Viss, kas nepieciešams mājīgas noskaņas radīšanai - mūzikas izvēle, matu gumijas vai stīpiņa, piena pumpītis, piena pudelīte, knupītis, fotoaparāts/kamera (lādētājs). Var paņemt vieglu ēdamo un daudz ūdens.

 

Paldies aktīvajām māmiņām par līdzdalību šī saraksta tapšanā!

Vieglas, skaistas dzemdības,

Māmiņu Klubs

MĀMIŅU KLUBA DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI: PIESAKIES ŠEIT!

piicka piicka 07. Mar 2015, 10:58 sauliite1991

Tā nav atruna. Arī drukājot no teefona, var pārlaist acis kļūdām un izlabot tās pirms publicēšanas 😉

čabule čabule 01. Mar 2015, 13:11 I J

varēsiet arī bez apliecībaS, bet tad abiem kopā uz dzimtasarakstu nodaļu jāiet un jāraksta iesniegumi, ja precēti tad ar laulību apliecību var tikai viens reğistrēt ( protams vari viena iet reğistrēt Tavā gadijumā, bet tēva vārdu dzimšanas apliecībā ierakstīt nevarēsi bez viņa paraksta)