Mājdzemdībām JĀ vai NĒ? Ko domājat jūs?

30. Apr 2015, 00:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs Latvijā varam izvēlēties, kur pasaulē ieradīsies mūsu mazulītis – vai tas būs stacionārs mūsu dzimtajā pilsētā vai kādā citā Latvijas vietā, vai tā būs privāta dzemdību māja vai mēs to darīsim savās mājās, viss atkarīgs no tā, kādu dzemdību pieredzi mēs vēlamies izdzīvot un ko mums saka priekšā mūsu sajūtas.

Kāda ir Tava nostāja par mājdzemdībām?

Skaties TV raidījumu šajā svētdienā un izzini, kādu skaistu mājdzemdību stāstu!

20150429152011-42422.jpg

30. Apr 2015, 17:39 lauvinja

dzimis mājās vienmēr nenozīmē, ka bērns ir dzimis rūpīgi plānotās mājdzemdībās. Uzskatu, ka pārāk maz faktu un informācijas, lai izdarītu tik pārsteidzīgus secinājumus.
Es zinu, ka tās sievietes kuras izvēlas mājdzemdības, ir pārliecinātas par savu izvēli, zina sevi un savu ķermeni, uzticas tam, tāpēc arī gandrīz vienmēr ir attiecīgs rezultāts- brīnišķīgas dzemdības!
Cita lieta ir par tām, kuras bērnu vienkārši dzemdē mājās, pat neesot grūtniecības uzskaitē. Tur gan mate uzņemas risku. Bet bieži tādā situācijā sievietes par to nedomā.

30. Apr 2015, 17:36

Par.
Palasīju statistiku- no 100 mājdzemdētājām tikai 3 (!) bijis jāparvieto uz slimnīcu pagājušajā gadā. Tad kāds secinājums? Ka tā "greizi noiešana" ir viens liels mīts.
97% gadījumu viss ir bijis labi!
Parasti jau mājdzemdību vecmātes ļoti rūpīgi izvērtē katras grūtnieces iespēju dzemdēt mājās un visi par un pret tiek izskatīti, izvērtēts grūtnieces veselības stāvoklis, iepriekšējā dzemdību pieredze, slimības utt. Man liekas, ka tas, ko mēs nezinām, vai neizprotam, mūs biedē. Tāpēc ieteiktu mammām vairāk palasīt par mājdzemdībām. Noteikti negribu pārliecināt, ka visām jādzemdē mājās, bet vismaz priekšstatu pamainītu tas, ja mēs vairāk interesētos, nevis tikai visu laiku vienu un to pašu frāzi teiktu- ja nu kaut kas noiet greizi.

kerstyna kerstyna 30. Apr 2015, 14:46 lauvinja

Piekrītu un atbalstu Tavu viedokli . 👍

kerstyna kerstyna 30. Apr 2015, 14:43

Nē!!!
Jo NEKAD nevar zināt, kā pavērsīsies dzemdību darbība!
Ko mājās darīs, ja sāksies masīva asiņošana? Ko darīs, ja būs atoniska dzemde? Ko darīs, ja mazulis pēkšņi iestrēgs?
Esmu pieņēmusi dzemdības mājās, jo par vēlu izsauca NMP , lai brauktu uz slimnīcu, abas reizes noveicās - vesela mamma, vesels bērns, BET ne jau vienmēr uz to var paļauties.
Vecmātei, kura parakstās pieņemt mājdzemdības, ir jābūt ar milzīgi "lielu galvu" un pašpārliecinātību apveltītai.

30. Apr 2015, 14:05 anna0816

Bet var jau arī uz dzemdību namu braukt ar domu, ka tagad ir jāizdara darbiņš.

LvMomi LvMomi 30. Apr 2015, 09:44

Esmu tikai par 😀 Dzemdības ir dabisks process, kurā trešajām personām pēc būtības nevajadzetu iejaukties vispār. Es uzskatu, ka 90% komplikāciju ir pašu ārstu radītas.

Es dzemdēju slimnīcā ar lielisku personālu, jo gribēju drošību un daktera tuvumu, taču beigās tāpat izrādījās, ka ārsti pa nakti uz vietas nav 😃

lauvinja lauvinja 30. Apr 2015, 08:22

Mājdzemdības neizvēlētos, reizēm viss var sagriesties dažu minūšu laikā ar kājām gaisā un neredzu pamatu apdraudēt sevi vai mazo. Mierīgi var nepaspēt līdz slimnīcai gadījumā, ja nu kas.

Man ir divu foršu dzemdību pieredze stacionārā. Es neredzu stacionāru kā bubuli, man ir ļāvuši izdzīvot dzemdības abas reizes.

Mani nepārliecina stāsti par to, ka senāk dzemdēja pirtiņā un viss bija labi, jo parasti aizmirst piebilst, ka procentuāli liela daļa jaundzimošo neizdzīvoja. Ir mazliet egoistiski, savu mistisku iedomu dēļ pakļaut riskam sevi un bērnu.

Palasiet te: http://www.delfi.lv/calis/jaunumi/raudasana-un-majas-tirisana-palidz-smagos-brizos-saruna-ar-bernu-paliativas-aprupes-dienesta-virsmasu.d?id=45898791
"Kas mediķus satrauc vairāk – mājdzemdību skaita pieaugums. Paliatīvā dienesta aprūpē ir vairāki pacienti, kas pasaulē nākuši tieši šādās dzemdībās, kā arī dzemdību vietās, kurām nav nekādas saistības ar valsti. Tāpat Inta vērš uzmanību un "met akmentiņus" kolēģu vecmāšu un ginekologu virzienā – pierunāt/piespiest dabiski dzemdēt gadījumos, kad labāka tomēr būtu ķeizargrieziena operācija."

30. Apr 2015, 00:41

Jā jo vecmāte ir blakus un ja kas tad tāpat aizved uz slimnīcu

30. Apr 2015, 00:12

ne...jo nav slimnicas. ja nu kas noiet greizi, tad nevar sniegt momenta 1. palidzibu.