Magnijs - drošības spilvens tavai nervu sistēmai

Magnijs - drošības spilvens tavai nervu sistēmai

27. Dec 2012, 12:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Esi kļuvusi viegli aizkaitināma? Parādījušies miega traucējumi? Atslābinājies aizsargmehānisms, kas pasargā no stresa? Iespējams, pie tā vainīgs magnija deficīts. Vairāk pastāstīs uztura speciāliste Inese Siksna.

Lielākā daļa magnija organismā atrodas kaulu audos (aptuveni 50-60% no kopējā to satura), pārējais daudzums uz kaulu virsmas. Tajā pat laikā magnijs nepiedalās pašu kaulu struktūras veidošanā, bet veido rezerves, ko organisms var izmantot, ja vēl neiegūst pietiekamu daudzumu šī mikroelementa kopā ar pārtiku.

Tāpat magnijs piedalās fermentu darbībā un nervu impulsu veikšanā muskuļos, kas atbild par to saraušanos.

Uztura speciāliste Inese Siksna stāsta, ka magnijs, kas iegūts kopā ar pārtikas produktiem, uzsūcas organismā tikai daļēji - 30-50%. Process, kā apgalvo speciāliste, tiek bremzēts dažādu faktoru dēļ:

  • organismā ir pārāk liels kalcija un fosfora daudzums,
  • organismā ir augsts tauku, olbaltumvielu un alkohola saturs,
  • trūkst vitamīnu - В1 un В6.

Strauju magnija izdalīšanos no organisma var stimulēt diareja, nepilnvērtīgs uzturs.

Magnija trūums var izraisīt muskuļu krampjus, aritmiju, un tas viss paaugstina cilvēkā nervu sasprindzinājumu. "Magnijs aizsargā nervu sistēmu no liekas un nevajadzīgas stimulācijas, un šī mikroelementa trūkuma gadījumā nervi ir saspringtā stāvoklī - nepārtrauktā tonusā", - paskaidro speciāliste.

Ja radusies tāda situācija, parādīties var arī bezmiegs, kas vēl vairāk iztērē organisma resursus.

Magnijs atslābija negatīvo stresa hormonu darbu, un tādā veidā tiek pasargāta gan sirds, gan asisnsvadu sistēma. Lieta tāda, ka magnijs, kurš pasargā no stresa, aktīvi iekļaujas dabīgajā nervu sistēmas regulācijas mehānismā un papildina cilvēka iekšējās rezerves ikdienas emocionālās spriedzes, intelektuālās un fiziskās pārslodzes gadījumā. Tas ir, magnijs ir kā drošības spilvens mūsu nervu sistēmai.

Ja esat pamanījusi kaut vienu no faktoriem, kas norāda uz iespējamu magnija deficītu jūsu organismā, dodieties pie ārsta uz konsultāciju, lai atrastu jūsu situācijai piemērotāko risinājumu. Viņš ieteiks nepieciešamo devu un kursu magnija lietošanai, izvēloties optimālo variantu jūsu nervu sistēmas aizsargfunkcijas atjaunošanai.

Esiet labos draugos ar magniju!

Māmiņu Klubs

Magnesium Diasporal® 300 direkt

Uztura bagātinātājs ar saldinātāju - sorbītu


Iepakojumā 20 paciņas

Mutē šķīstošas granulas ar svaigu citronu garšu. Katrā paciņā 300mg magnija - 100% Ieteicamās dienas devas
 

  • Vienā reizē  nodrošina nepieciešamo magnija devu
  • Produkts lietojams arī bez šķidruma uzdzeršanas.
  • Piemērots stresaina un aktīva dzīvesveida piekritējiem
  • Piemērots arī diabētiķiem


Lietošana: pa 1 paciņai dienā.

Sastāvdaļas: magnija citrāts, saldinātājs – sorbīts, magnija oksīds, pretsalipes viela – taukskābju kalcija sāļi, aromatizētājs (citrons).

Ražotājs: PROTINA Pharm. GmbH Vācijā