Magnijs – deviņiem veselīgiem grūtniecības mēnešiem

Magnijs – deviņiem veselīgiem grūtniecības mēnešiem

07. Dec 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Topošās māmiņas īpaši piedomā par veselīgu dzīvesveidu, pilnvērtīgu uzturu un visu nepieciešamo mikroelementu un vitamīnu uzņemšanu, lai gaidību laiks aizritētu mierīgi un augošais mazulis puncī saņemtu visu nepieciešamo. Tādēļ magnijs ir viens no elementiem, par kuriem grūtnieces piedomā, lai tas organismā būtu pietiekamā daudzumā, jo pateicoties tam, gan sieviete pati jūtas labi, gan mazulis veiksmīgi saņem ģenētisko informāciju un notiek pilnvērtīga šūnu veidošanās.

Magnijs atrodas dažādos pārtikas produktos – sēklās, īpaši ķirbju sēklās, riekstos, vīģēs, neapstrādātos graudos, graudaugos - kviešu klijās, griķos, prosā, rudzos, zaļo lapu salātos, tumši zaļos dārzeņos, jūraszālēs, augļos, tai skaitā ābolos, banānos, arbūzos, tumšajā šokolādē. Tomēr, lai cik pilnvērtīga būtu katra topošās māmiņas ēdienreize, tikai ar pārtikas produktiem visu nepieciešamo magniju nav iespējams uzņemt. Ar uzturu uzsūcas 30% magnija, turklāt labāk tam uzsūkties palīdz B6 vitamīns. Grūtniecības laikā magnijs nepieciešams divreiz vairāk nekā ikdienā, jo to saņem ne tikai māmiņa, bet arī bērniņš puncī. 

Grūtnieču tipiskās sūdzības var liecināt par magnija trūkumu

Par magnija trūkumu var liecināt sievietes emocionālais un fiziskais stāvolis - garastāvokļa svārstības, galvassāpes, nervozitāte, aizkaitinātība, trauksmes sajūta, atmiņas pasliktināšanās, slikta dūša, vemšana, reiboņi, miega traucējumi, nespēja koncentrēties, nogurums, sirds aritmija, roku un kāju pēdu tirpšana un nejūtīgums, sajūta, ka grūti paiet, kājas neklausa, muguras sāpes, dzemdes tonuss, krampji kājās vai sejas, kakla, plecu muskuļos, aizcietējumi vai gluži otrādi - caureja. Daudzi rādītāji, ko uzskatām par neatņemamu grūtniecības sastāvdaļu, patiesībā var norādīt uz magnija trūkumu. Diemžēl smagākos gadījumos magnija deficīts var paaugstināt muskuļu tonusu, kas var izraisīt spontāno abortu vai priekšlaicīgas dzemdības, sarežģījumus dzemdībās. Tāpat magnija trūkuma dēļ var būt placentārā nepietiekamība, paaugstināts infekcijas rašanās risks, vai bērniņš var piedzimt ar mazu svaru. Magnijs ir būtisks arī pēc dzemdībām, jo tā līmenis strauji krītas dzemdību laikā un pēc dzemdībām var sasniegt 60% kritumu. 

Magnija pozitīvā ietekme

Magnija lietošana samazina tieksmi uz saldumiem, šķidruma aizturi, normalizē vēdera izeju. Pietiekams magnija daudzums, ko var nodrošināt ar atbilstošiem magnija preparātiem, palīdz izzust velkošajām sajūtām vēdera lejasdaļā, aizkavē priekšlaicīgas kontrakcijas, palīdz muskuļiem būt elastīgiem, kas ļoti būtiski būs dzemdībās. Magnija pozitīvo ietekmi sieviete izjūt arī attiecībā uz savu nervu sistēmu, jo magnijam ir nervus nomierinošs efekts, tādēļ samazinās noguruma sajūta, uzlabojas garastāvoklis, miega kvalitāte, atmiņa.

Magnija līmeni var pārbaudīt, veicot analīzes un konsultējoties ar ārstu par vislabāko veidu, kā uzņemt nepieciešamo daudzumu magnija. Lai gan katrai sievietei ir individuālas magnija uzsūkšana spējas, tomēr pozitīvi, ka magniju pārdozēt nav iespējams, jo organisms uzsūc tikai tik daudz magnija, cik tam patiesi ir nepieciešams, pārējo izvadot no organisma. 

20161121111259-39917.jpg

Magnesium Diasporal® 300 direkt


Magnija trūkuma novēršanai

Uztura bagātinātājs ar saldinātāju - sorbītu

Ātra un tieša iedarbība:

-  Mutē šķīstošas granulas ar 300 mg magnija katrā paciņā

-  Nav jāuzdzer ūdens – jālieto tikai 1 x dienā

-  Organisks magnija citrāts un magnija oksīds

-  Nesatur cukuru

-  Svaiga citrona garša

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

20161121111219-11049.jpg

MAGNESIUM Diasporal 400 EXTRA direkt


Magnija trūkuma novēršanai

Uztura bagātinātājs ar saldinātāju 
Īpaši izteikta apelsīnu garša

Viena paciņa satur 400 mg magnija - 107% no uzturvielu atsauces vērtības.

Sastāvdaļas: saldinātājs - sorbīts, magnija citrāts (29%), magnija oksīds (26%), apelsīna pulveris (1%), krāsviela – dzelzs oksīdi, pretsalipes viela – taukskābju kalcija sāļi, apelsīnu aromatizētājs.

Lietošana: 1 paciņa granulu dienā.

Īpaši izteikta garša, palielināta magnija deva

● Mutē šķīstošas granulas ar 400 mg magnija devu katrā paciņā

● Nav jāuzdzer ūdens – jālieto tikai 1 x dienā

● Organisks magnija citrāts un magnija oksīds

● Nesatur mākslīgās krāsvielas un saldinātājus

● Īpaši izteikta apelsīnu garša, pateicoties dabīgam apelsīnu pulverim

● Nesatur glutēnu (lipekli) un laktozi

Granulas ir ērti lietojamas bez ūdens uzdzeršanas, tās izšķīst mutē. Maigas iedarbības magnija citrāts, kas organismā sastopams kā viens no uzbūves elementiem. Katra paciņa satur 400 mg magnija devu,

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

 www.diasporal.lv

20161121143056-38597.jpg