Maģiskā dzemdību kokteiļa recepte+ ginekologa ieteikumi

22. Jul 2019, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mammas, kuras jau ir pasaulē laidušas mazuli, noteikti zina, kā tas ir gaidīt bērniņa piedzimšanu, kad viņš nez kādēļ kavējas un dzemdību speciālisti sāk runāt par to, ka varbūt būs jāiejaucas šajā procesā un dzemdības jāpasteidzina, kas mums mammām ne vienmēr šķiet tas vēlamais variants. Taču, kāpēc mazulīši mēdz kavēties un izvēlēties piedzimšanas datumu teju pēdējā brīdī?

Vairāk par dzemdību ierosināšanu stāsta ginekoloģe Oksana Babula.

Kā atklāj ginekoloģe Oksana Babula, iemesli, kāpēc dzemdības kavējas, var būt dažādi: "Var būt dzemdes disfunkcija, var būt hormonālās disfunkcijas, varbūt pašas grūtnieces īpatnības, piemēram, mamma dzemdēja 42. grūtniecības nedēļā un no paaudzes paaudzē ir tendence uz pārnestu grūtniecību, jo tas var būt ģenētiski iedzimts."

Protams, var būt arī tā, ka dzemdību datums nav īsti precīzi noteikts, jo izrādās īsto datumu var noteikt tikai grūtniecības sākumā.

Oksana Babula – ginekoloģe Visprecīzāk to var noteikt pēc pirmās sonogrāfijas, vēlams to uztaisīt līdz 12.nedēļai, kad grūtniecība ir 5-8 nedēļas, tad vislabāk var noteikt grūtniecības laiku un dzemdību termiņu. Vēlākas sonogrāfijas vairs nav tik precīzas.

Ja mūsu dzemdību datums ir noteikts precīzi pēc pirmās ultrasoniogrāfijas pārbaudes, nevis pēc menstruāciju cikla un dzmedību speciālisti seko līdzi tam, kā jūtas bērniņš, pierakstot mazuļa sirdstonīšus un veicot papildus ultrasonogrāfijas pārbaudi, kurā nosaka augļūdeņu daudzumu māmiņas puncī, ja viss ir labi, mēs varam mazuli gaidīt līdz pat 42.grūtniecības nedēļai. Protams, mēs zinām par dzemdību stimulāciju dzemdību iestādēs, taču vai esat ko dzirdējušas par dažādām dabiskām metodēm, ko reizēm topošās mammas mēdz darīt, lai pasteidzinātu dzemdības?

Maģiskā dzemdību kokteiļa recepte, ko izmēģinājušas Māmiņu kluba mammas 

Šī maģiskā kokteiļa pamatā ir rīcineļļa, kas izraisa pastiprinātu kuņģa darbību un līdz ar to var veicināt arī dzemdību kontrakciju sākšanos. Receptes ir dažādas – kādai liek dzert pavisam nelielu daudzumu rīcineļļas, kādai vairāk.

Ir dažādas receptes, viena no receptēm ir

- rīcineļļa. Ginekoloģe aicina izmantot ne vairāk kā 1 ēdamkaroti tās;

- konjaks. Ginekoloģe aicina lietot pēc iespējas mazāk šīs sastāvdaļas

- kanēlis, krustnagliņas, ingvers- tas veicina asinsriti iegurņa rajonā un var izraisīt kontrakcijas.

- piens

UZMANĪBU! Blakusparādības šādam kokteilim tomēr varot būt, varot sākties vēdera krampji, tāpēc šādu kokteili vajadzētu dzert tikai pēc tam, kad ir saņemta atļauja no vecmātes vai ārstējošā ginekologa.

Šāda kokteiļa garša varētu būt diezgan nelāga, jo rīcineļļa kopā ar pienu neizklausās diez ko apetīti raisošs savienojums. 

To, cik ilgs laiks paies līdz kokteilis iedarbosies, īsti pateikt nav iespējams, uzsver Oksana Babula: "Es varu pēc savas pieredzes pateikt, ka kokteiļi darbojas, bet recepti es neteikšu, jo jākonsultējas ar vecmāti un ārstējošo ginekologu. Šādu recepti var mēģināt, ja ir pilnas 40-41 nedēļa un dakteris ir pateicis, ka, ja nedzemdēsiet līdz 42. nedēļai rakstīšu jūs uz dzemdību namu. Pašu spēkiem var mēģināt šādas taktikas – pasēdēt karstā vannā, mazgāt grīdas, staigāt pa kāpnēm, nodarboties ar seksu. Tomēr ja tas viss nedarbojas, jābrauc uz dzemdību namu izraisīt dzemdību darbību." 

Vēl varot mēģināt ēst ananasus, jo tie satur enzīmus, kas palīdz mīkstināt dzemdes kaklu un varot pasteidzināt dzemdību sākšanās brīdi, taču nav garantijas, ka tas patiesi izraisīs dzemdības.

Māmiņu Kluba mammas atzīst, ka rīcineļļas kokteiļa recepte esot salīdzinoši sena un ne jau viņas izdomāja, ka kaut kas tāds būtu jādzer, to ieteica vecmātes, kuras zina, ka šāds kokteilis var nostrādāt, turklāt, kas vienai topošajai mammai var būt iedarbīga metode, citai nemaz nederēs.

 Māmiņu Klubs

Kā Tev veicās ar dzemdību sākšanos? Vai bērniņš pieteicās pats vai izmēģināji kādas metodes?