Laimīga mazuļa dienasgrāmata: Pūriņš gatavs un soma salikta!

Laimīga mazuļa dienasgrāmata: Pūriņš gatavs un soma salikta!

20. Mar 2018, 00:10 Melānija Melānija

Nekad neaizmirsīšu dienu, kad uzzināju, ka gaidu bērniņu, un nu jau esmu sagādājusi pūriņu mūsu pirmajam kopīgajam mazulim. Viss ir sagādāts, soma sakrāmēta un nu atliek vien gaidīt mūsu mazo mīlestību.

Pūriņš tika gādāts visu grūtniecības laiku. Un tas it nemaz nebija ātri, jo saprast kas ir nepieciešams nav viegls uzdevums. Man jau šķiet, ka iespējams ir sagādāts kaut kas pa daudz, bet gan jau noderēs.  Ir lietas, kas sagādātas pašu spēkiem, bet ir arī tādas kas ir dāvinātas un atdotas.

Pati pirmā lieta, ko sagādāju savam mazulītim bija grāmatiņa ''Mani pirmie 5 gadiņi''. Šī varētu būt ļoti mīļa dāvana dēliņam 18 gadu jubilejā.  Un pēc tās arī pamazām tika pirkts pirmais komplektiņš, mīļā sedziņa, drēbītes, ratiņi un viss nepieciešamais bērniņam. Sāku adīt zeķītes. Tas nebija viegli, jo sen to nebiju darījusi. Izmantoju grāmatas, interneta resursus, bet tie man nelīdzēja. Vislabākais padoms, tomēr, nāca no kaimiņienes, kas parādīja un pastāstīja kā pareizāk adīt.

20180319210011-44773.jpg

Ļoti svarīgi mums bija izvēlēties mazulim gultiņu. Mēs meklējām dažādos sociālajos tīklos un veikalos, bet neviena mūs neuzrunāja tā, kā to izdarīja YappyKids.  Mums ļoti patika gultiņas dizains, krāsa un tas, ka  apdarē izmantoti tikai ūdens bāzes materiāli. Gultiņas detaļas ir noapaļotas un tā ir gatavota no bērza koka.  Svarīgi arī tas, ka tai ir 3 matrača bāzes augstumi un sāna maliņa kas ir ļoti ērti nolaižama. Un laika gaitā mazulim augot ir iespējams izņemt šīs trīs līstes fiksētajā sānā lai bērniņš pats varētu tikt laukā no gultiņas.

Gādājot gultiņu uzreiz padomājām arī par matracīti. Tas tika sagādāts tieši tajā pašā YappyKids veikaliņā. Matracītim viena puse ir ar biezu kokosa šķiedru kārtu, bet otra ar lateksa kārtiņu.  Lateksa matracītim ir termoregulācija, kas vasarā atdzesē mazuļa ķermeni, bet ziemā saglabā siltumi. Tas ir izturīgs un elastīgs, jo pielāgojas mazuļa ķermeņa izliekumam, kā arī noturīgs pret putekļu ērcīti. 

Paldies YappyKids, jo arī gultas veļa mums ir no jums. Tā tiešām ir ļoti  skaista, un pats svarīgākais, ka tā ir no kokvilnas. Mīļiem zīmējumiem un mīkstu materiālu. Paladziņi  ir aprīkoti ar gumiju lai mazais kustoties to nenospārdītu. Viens no tiem ir parasts kokvilnas paladziņš, bet otrs ir šķidruma necaurlaidīgs, kas aizturēs mitrumu neļaujot saslapt arī matracītim.     Noteikti iesaku izvēlēties preces no YappyKids, jo tās ir ar mīlestību ražotas Latvijā. Un arī grūtnieču spilvens ir ļoti, ļoti  ērts. It īpaši tagad, kad puncis jau ir tik liels. 

20180319205118-24282.jpg

Starp citu! Gultiņai šie skaistie spilventiņi bija viena no lietām kuru sarūpējām jau pirmajā trimestrī. Vēl nemaz nezinājām kas mums būs. Tāpēc krāsiņa tik neitrāla. Paldies BabyNest par šo visu. ( Gultas veļu, spilventiņiem, kabatiņu, konvertiņu) 

Bet ja runa ir par mazuļa mīļo drēbīšu pūriņu, tad tas tika sagādāts ViKrEm veikaliņā.  Tas ir veikaliņš pašiem mazākajiem, kur var sarūpēt pirmās mīļās un nepieciešamās  lietiņas mazulītim gan arī citiem svētkiem un raudzībām. Pirmo reizi iegāju šajā veikaliņā tad, kad vēl nezinājām, ka esam Superbēbis 2018. Iegāju tur un iemīlējos vārda tiešākajā nozīmē. Man tik ļoti patika šis veikaliņa izkārtojums, šī mājīgā un patriotiskā atmosfēra. Visas mīļās jaukās lietiņas pie kurām ir tik ļoti piedomāts.  Toreiz nopirkām mīļu, mīkstu un skaistu kokvilnas komplektiņu un pirmo sedziņu ar  nosaukumu ''Pūkainīte''. Šī sedziņa ir divpusēja. No vienas puses tai ir adījums, bet otra ir pūkainā daļa. Vīrs neļāva man ilgi tur uzturēties, jo man vajadzēja pilnīgi visu. :D

20180319205015-49104.jpg

  Bet tagad, kad esam Superbēbis, šī sadarbība ar ViKrEm veikaliņu ir izveidojusies ļoti īpaša, jo lielākā daļa no mīļajām lietiņām ir sarūpēta tieši tur. Paldies ViKrEm  mammai par fantastisko atmosfēru un palīdzību. Par to, ka tika iegādātas lietiņas, kas mazulītim ir ļoti ērtas un parocīgas. Paldies par mīļo pirmo komlektiņu kurā mazais simtgades bērniņš tiks vests mājās.  Jau pavisam drīz es atkal došos pie jums ciemos, jo esmu noskatījusi arī sev šo to īpašu. Tur patiešām ir skaistāk, mīļāk un savādāk.  Mammas, aizejiet apskatieties pašas vai arī ir iespēja visas šīs lietiņas iegādāties arī internetā. Veikaliņš atrodas A. Čaka ielā 99.

20180319204856-28157.jpg

Pūriņš gatavs! Atlicis vien dzemdību somā salikt visu nepieciešamo ko Jūrmalas slimnīca lūdza sagādāt pirms dodamies uz to.  Es tajā liku ne tikai to ko prasa slimnīca, bet arī daudzas citas lietas, ko man ieteica paņemt līdz mamma un draudzenes. 

Māmiņai: Pase, mātes pase, ultrasonogrāfijas rezultāti, Halāts, Istabas čībiņas, Pēcdzemdību paketes -7-10 gab. Pieaugušo autiņbiksītes -4 gab. vai arī tīkliņ biksītes 2 gab. Krūšturis mazā barošanai -2 gab. Krūštura ieliktnīši- 1 komplekts ,Īsās zeķītes , Personīgās higiēnas lietas, Ņēmu 0,5l ūdens pudelīti uz dzemdībām, bet klāt vēl veselu iepakojumu ar ūdeni, Dvieļi dušai- 1 gab. lielais dvielis, 1 gab. mazais. Mikrolax (klizma pirms dzemdībām), Kopjošu krēmu krūšu galiem, Lūpu balzāms( jo neviens nav iepriekš teicis, ka lūpas dzemdību laikā esot ļoti sausas), Spilventiņu ko likšu zem dibena un pakaviņu ērtākai bērniņa barošanai. Kā arī drēbes ar kurām dzīvoties 3 dienas pa slimnīcu.

20180319204630-86239.jpg

Mazulim: Plāna cepurīte- 1-2 gab. Plāns krekliņš-3-5 gab. Jaciņa-3-5gab. Bikses(rāpuļi)-3-5 gab. Autiņbiksītes Bella Happy veselu iepakojumu (3-6 kg), Zeķītes ( vilnas un kokvilnas), Autiņi- 5 gab. Drēbītes mājās vešanai, Autosēdeklītis, Bērnu ziepes, mitrās salvetes, eļļiņu, kopjošu krēmu.

20180319204759-17294.jpg

Tētim: -Sporta bikses, T-krekls, Tīri istabas apavi, Plaušu  RTG, Dators( ja ir vēlēšanās klausīties mūziku), fotokamera. Mums ieteica neaizmirst par kādu saldu našķi somā. Tas var būt jogurts,  šokolāde, musli batoniņš, kafija, augļi, sviestmaizes. Katrā ziņā jebkas, ko māmiņa varētu vēlēties, jo pēc dzemdībām esot milzīga apetīte. 

Lai skaists gaidīšanas laiks! Cerams, ka jums noderēs. :)

20180319210110-72138.jpg