Laimīga mazuļa dienasgrāmata: Dāvana mazulim-dzīvības vērtība!

Laimīga mazuļa dienasgrāmata: Dāvana mazulim-dzīvības vērtība!

04. Apr 2018, 09:35 Melānija Melānija

Solīju pastāstīt par to, kā mums pagāja tikšanās ar Future Health biobankas pārstāvi. 
Pavisam atklāti runājot, esam ļoti patīkami pārsteigti par tik fantastisku apkalpošanu, jo iepriekš mēs nezinājām neko, bet nu esam daudz gudrāki. 
Mums tiešām bija ļoti daudz jautājumu jau vien par to- Kā tas notiek? Kur tas notiek? Pa kuru laiku? Kas to dara? Kāpēc tieši uzreiz pēc dzemdībām? Protams, uz šiem jautājumiem atbildes mēs daļēji jau zinājām, bet vienmēr ir patīkami, ja kāds izstāsta vēlreiz. 

Mīļās mammas, mēs esam sajūsmā, jo tika pastāstīts pat par vismazāko sīkumu. Un ja jums ir iespēja un vēlēšanās saglabāt cilmes šūnas, noteikti iesaku aiziet un painteresēties, jo apkalpošana ir vienreizēja. Katrā ziņā iespaids palika tiešām tikai tas labākais. 

Jūs noteikti jautāsiet kāpēc tieši šī biobanka nevis kāda cita? Atbilde ir pavisam vienkārša:
1. Šī cilmes šūnu banka uzglabā vairāk kā 150 000 tūkstošu paraugu un par to ir pārliecinātas 75 000 tūkstoši ģimenes no 75 valstīm. Tai ir 16 gadu pieredze un kapacitāte.
2.Tā ir lielākā cilmes šūnu banka Apvienotajā Karalistē.
3. Cilmes šūnas tiek uzglabātas Apvienotajā Karalistē un Šveices laboratorijā  25 gadus. 
4.Šī ir pasaules visakreditētākā cilmes šūnu privātā banka un tā pat ir saņēmusi prestižo Karalienes apbalvojumu.
5. Ja ar manu bērnu šo 25 gadu laikā notiek kas neparedzēts, tad banka apmaksā speciālistu konsultācijas, ja bērnam ir nepieciešama ārstēšana ar cilmes šūnām. 
6.Garantijas fonds līdz  51 000 EUR, kuru apmaksā banka bērnam, ārstēšanas izdevumiem līdz 18 gadiem.
7.Protams, ja ir nepieciešamas šīs cilmes šūnas izmantot, tad šī banka transportē tās uz jebkuru mums izvēlēto  ārstniecības iestādi par velti.
8. Un ļoti svarīgi ir tas, ka šīs cilmes šūnu paraugi ir sasaldēti un var tikt izmantoti vairākas reizes. Tie 100% sader ar mazuli, vienu no 4 saderības iespējām ar brāļiem vai māsām un vienu no 12 saderībai ar vecākiem.

Katrā ziņā Future Health biobankai ir daudz vairāk plusi salīdzinot ar citām bankām. Nevēlos salīdzināt vai nosodīt kādu no tām, bet tiešām esam izdarījuši pareizo izvēli. Jau tādēļ vien, ka par to ir  dzirdētas tikai labākās atsauksmes.  Protams, naudas ziņā šī banka nav viena no lētākajām, bet mēs uzskatām, ka labāk šo naudiņu ieguldīt uzreiz un aizmirst par to, nevis katru gadu maksāt. Šis būs nenovērtējams ieguvums  un dāvana mazulim,kā arī mums vecākiem, jo bērns mums nozīmē visu, un esam gatavi ieguldīt šo naudiņu lai viņam būtu veselība un stabilitāte nākotnē.  Mazajam būs šī drošības saliņa un iespēja  palīdzēt gan sev, gan  ģimenei, ja būs tāda nepieciešamība. Protams, klusībā ceram, ka tas nebūs nepieciešamas. Ja mazulis vēlēsies, viņš šīs šūnas varēs turpināt glabāt arī pēc 25 gadiem, bet tā jau būs viņa paša vēlēšanās.


Ir tik labi un patīkami, ka abi atbalstām šo ideju saglabāt cilmes šūnas, jo bieži vien esam dzirdējuši no citām ģimenēm, ka viens vēlās, bet otrs nē. Tad tā ir pavisam nepatīkama situācija. Un vēlāk rodas šī nožēlas sajūta par to, ka tās netika izmantotas un bērniņam jālūdz palīdzība valstij vai līdzcilvēkiem. Un tā ir daudz, daudz lielāka naudiņa. 
Uz šo brīdi ar šīm šūnām var ārstēt vairāk kā 85 saslimšanas, un nākotnē tās var pat ārstēt AIDU, autismu, diabētu, aknu cirozi un daudz  citas saslimšanas. Medicīna ļoti strauji attīstās, tāpēc labāk būt drošam un pārliecinātam par sevi.

Uz doto brīdi esam noslēguši līgumu ar banku un saņēmuši lielu kasti kurā tiks paņemtas šīs cilmes šūnas.  Kaste tiešām ir liela, un tajā atrodas dažādi uzglabāšanas trauciņi. Mūsu dzemdību laikā tiks ņemtas mātes asinis, mazuļa asinis, un nabas saites gabaliņš. Cik sapratu, tad tas it nemaz nav sāpīgi un es to pat nejutīšot.  Nu to mēs redzēsim! 
 Šī kaste pagaidām atrodas mūsu mājās kopā ar pārējām mantām kuras dosies uz slimnīcu brīdī, kad mans mazulis izdomās nākt pasaulē. Ierodoties slimnīcā mēs nodosim to jebkuram no medicīnas personāla. Tajā brīdī es par šo kasti varu aizmirst, jo tālāk rīkojas vecmāte vai ārsts. Un pēc šūnu paņemšanas slimnīca pati sazinās ar banku un ar kurjera palīdzību šīs šūnas tiek nogādātas laboratorijā.  Īsti par ko uztraukties nav, jo galvenais ir neko neaizmirst. Ja vis ir smuki salikts, tad vis tikpat smuki dosies līdz uz slimnīcu. 

20180403230945-12718.jpg

Ar nepacietību gaidu brīdi, kad varēšu teikt vīram: " Ir laiks! "  Ļoti vēlos, lai šī diena pienāktu ātrāk. Nekas daudz vairs nav palicis, bet tomēr, līdz noteiktajam datumam atlikušas 11 dienas. 

 Gaidu, gaidu, gaidu!