Kurā grūtniecības nedēļā tavs "vēderiņš" kļuva pamanāms?

Kurā grūtniecības nedēļā tavs "vēderiņš" kļuva pamanāms?

15. Feb 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ārsts tev saka, ka lūk - apsveicam, tu būsi māmiņa, bet - nekādas pazīmes, izņemot, iespējams, toksikozi un vēlmi biežāk gulēt un vairāk ēst, tā arī nejūti. Nekas īsti neliecina par briestošo grūtniecību. 

Parasti šī apziņa, grūtniecības fakta pieņemšana notiek reizē ar pirmo mazuļa kustību sajušanu vai vēderiņa aprišu mainīšanos.

Stāsta, ka pirmajā grūtniecībā vēderiņš aug lēnāk, kā citās grūtniecībās, tāpēc, ka vēdera muskuļi vēl nekad nav bijuši tik spēcīgi izstiepušies.

Kurā grūtniecības mēnesī parādīsies vēderiņš, atkarīgs no miesasbūves un arīdzan no iedzimtības. Vidēji, tas mazliet sāk parādīties ap 12.grūtniecības nedēļu, tātad - ap trešā grūtniecības mēneša beigām.

16.grūtniecības nedēļā vēderiņš ir jau labi pamanāms, ja ieskatās. Bet, ap 27.-30.grūtniecības nedēļu to nevar nepamanīt.

Ap kuru grūtniecības nedēļu jums parādījās izteiktāks vēderiņš?

Tās, kurām ir jau vairāki bērni, pastāstiet, vai tiešām citās grūtniecībās vēderiņš parādās ātrāk, kā pirmajā grūtniecībā!

Topošās māmiņas, padalieties ar saviem novērojumiem un pieredzi!

Laipni lūdzam Topošo māmiņu kluba pļāpās!

Māmiņu Klubs

20160204100955-65210.jpg

anuxe anuxe 15. Feb 2016, 16:58

Lai cik dīvaini nebūtu, nezinu īsti vai tas dēļ grūtniecības (šobrīd rit 2. grūtniecība, 24 nedēļa) vai dēļ dzimuma (pirmā bija meitiņa, tagad gaidu puiku), bet atšķirība ir jūtama, it sevišķi punča izmēros. Šoreiz man puncis ātri parādījās pēc 12 ned., protams, neliels, bet tomēr, un ap 16 nedēļu, sāka ļoti strauji augt. Šobrīd esot 24 nedēļā, man sajūta ir ka es jau būtu 8 mēnesī un tuvotos strauji devītajam.
Ar meitu tā nebija līdz pat 8 mēnesim puncis nebija redzams vispār, uz pašām beigām bišķiņ paaugās un praktiski pēc dzemdībām uzreiz arī pazuda. Šoreiz jūtos kā kuģis jau 😃

vita_k vita_k 15. Feb 2016, 08:53

Man vēderiņš parādījas diezgan vēlu, ap kādu 25 nedēļu tikai. 😀 Sāku jau satraukties, kāpēc tā. Es vēl 20.nedēļā svinēju savas kāzas - pēc bildēm vispār nevar pateikt, ka gaidībās esmu. 😀 Par krūtīm gan to nevarēja teikt, tās auga jau no paša sākuma. 😃