Kurā grūtniecības nedēļā tavs "vēderiņš" kļuva pamanāms?

Kurā grūtniecības nedēļā tavs "vēderiņš" kļuva pamanāms?

15. Feb 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ārsts tev saka, ka lūk - apsveicam, tu būsi māmiņa, bet - nekādas pazīmes, izņemot, iespējams, toksikozi un vēlmi biežāk gulēt un vairāk ēst, tā arī nejūti. Nekas īsti neliecina par briestošo grūtniecību.

Parasti šī apziņa, grūtniecības fakta pieņemšana notiek reizē ar pirmo mazuļa kustību sajušanu vai vēderiņa aprišu mainīšanos.

Stāsta, ka pirmajā grūtniecībā vēderiņš aug lēnāk, kā citās grūtniecībās, tāpēc, ka vēdera muskuļi vēl nekad nav bijuši tik spēcīgi izstiepušies.

Kurā grūtniecības mēnesī parādīsies vēderiņš, atkarīgs no miesasbūves un arīdzan no iedzimtības. Vidēji, tas mazliet sāk parādīties ap 12.grūtniecības nedēļu, tātad - ap trešā grūtniecības mēneša beigām.

16.grūtniecības nedēļā vēderiņš ir jau labi pamanāms, ja ieskatās. Bet, ap 27.-30.grūtniecības nedēļu to nevar nepamanīt.

Ap kuru grūtniecības nedēļu jums parādījās izteiktāks vēderiņš?

Tās, kurām ir jau vairāki bērni, pastāstiet, vai tiešām citās grūtniecībās vēderiņš parādās ātrāk, kā pirmajā grūtniecībā!

Topošās māmiņas, padalieties ar saviem novērojumiem un pieredzi!

Laipni lūdzam Topošo māmiņu kluba pļāpās!

Māmiņu Klubs

15. Feb 2014, 12:03

Es šobrīd gaidu savu pirmo mazuli, man iet 17 nedēļa un mans veders jau ir ļoti pamanāms, un tas sāka būt redzams jau 2 mēneša beigās trešam sākoties. Darbā kolēģi apgalvo, ka vēders aug griezdamies, kā mani 2 dienas neredz, tā šķitetot ka mas vēders krietni izaudzis! Iespējams man viņš tik ātri redzams, jo mana miesasbūve ir diez gan smalka, vai arī to nosaka bērniņa guļas vieta. Esmu priecīga ka mans pučuks aug, un jau gaidu pirmo kustībiņu! 😀

Liene Krúza Liene Krúza 15. Feb 2014, 11:19

Ar pirmo berninu tik tiesam veders pamanamskluva 5menesi. nu ja staiga ar apspiletu maiku,tad drozi atrak .
bet sini jau 3menesi noslept nevareju