Komentāru konkurss: Kā tu gatavo mazuļa pūriņu?

Komentāru konkurss: Kā tu gatavo mazuļa pūriņu?

21. Apr 2015, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulīša gaidības ir īpašs laiks, kas jābauda no visas sirds, jo kāda no mums gaida pirmo un vienīgo bērniņu savā dzīvē, kāda cita, iespējams, jau piekto vai sesto mazuli, bet tik un tā - tie ir mirkļi, kas dzīvē var neatkārtoties, tāpēc priecāties par augošo puncīti un kustībām tajā ir katras dienas vērts notikums!

Šodien parunāt aicinām par mazuļa pūriņu. Reizēm topošie vecāki mazuļa piederumu iegādi sāk ar vannošanās lietiņām, reizēm - ar apģērba iegādi, bet dažkārt, pirmie tiek iegādāti ratiņi vai gultiņa.

Kā bija/ir tev? Kas pirmais iegādāts mazulim, kas vispār sapirkts līdz gaidību noslēgumam, un kas atlikts uz laiku pēc mazuļa dzimšanas?

Dalies pieredzē tepat komentāru joslā!

Balva

Izvēlēsimies divus uzvarētājus.

Viena laimētāja saņems pirmās autiņbiksītes mazulītim.

20150416103443-54336.jpg

Otra laimētāja tiks pie atmiņu grāmatas bēbītim "Sajūtu dienasgrāmatas"

20150416103551-78625.jpg

Konkursa uzvarētāju uzzināsim jau 22. aprīlī!

Lai skaists gaidību laiks!

martinja223 martinja223 21. Apr 2015, 16:29

Šobrīd sāku jau pamazām gatavot mazuļu pūriņu. Tā kā esmu divu puišeļu gaidībās, viss jāpērk dubultā 😀 Drēbīšu pirkšanu atliku līdz brīdim, kad tiešām daktere pateica, ka abi būs puikas (Šobrīd man 25 nedēļa un tas brīdis ir pienācis). Ir daudzas drēbītes atdotas, šo to no jaukām māmiņām esmu nopirkusi! Protams ieejot bērnu veikalā nevar kaut ko nenopirkt!

Esmu jau sagādājusi mazajiem pirmās pudelītes - mana izvēle ir Tommee Tippee pudelītes. Šonedēļ ir doma iegādāties arī ratus, esmu atklājusi to, ka labus, lietotus dvīņu ratus ir diezgan drūti atrast, jo tos ātri izķer...esmu nolēmusi par labu TFK ratiem.

Man ir ļoti paveicies ar lieliskiem radiem, tāpēc gultiņu pirkšana man atkrīt - tās man uztaisīs, matrači arī ir pasūtīti. Izvēlējos Yappy Kids matračus - tie nav līmēti, un ir ļoti viegli kopjami.

Principā līdz jūnija vidum ir doma, ka paspēšu visu sagādāt, lai nebūtu tā, ka vīram jāskraida pa veikaliem kamēr es ar mazajiem mājās vai vēl trakāk dzemdību namā.

Īstenībā vēl daudz kas jāsapērk, gultas veļa, autokrēsliņi, autiņbiksītes utt, tomēr laiks vēl nedaudz ir, tāpēc es visu daru apdomāti un nesasteigti.

Miss_Ju Miss_Ju 20. Apr 2015, 18:00

Mazulei pūriņu sāku gatavot tad, kad uzzināju dzimumu, tas sanāk, pēc otrās usg. Nevienu spontānu pirkumu neesmu veikusi, jo vēlējos sākumā visu izzināt un uzzināt. Līdz ar to, es sapratu, ka ne viss ir zelts, kas spīd. Un arī to, kur var un kur labāk nevajag taupīt. Piemēram, drēbītes var nopirkt uk (man gan daudz ko māsa atsūtīja no uk), daudz ko var pasūtīt i-netā. Noderīgs atklājums bija Andele Mandele kids kas atrodams FB. Es rūpīgi pētīju ratiņus, un sapratu, kāpēc ir ratiņi par 250 (3in1) un kā tā ir tādi rati, kuri maksā pāri 1000 eur. Brends? Funkcionalitāte? Praktiskums? Izturība? Skaistums?
Lielisks atklājums bija babystore. Atdzīšos, ka neko neesmu tur nopirkusi, bet man viņu mājas lapa palīdzēja sākt orientēties bērnu precēs. Tur arīdzen ir diezgan lieli apraksti latviešu valodā.
Vēl gulras veļu pirku ebay.co.uk, kas ražota uk un polijā. Ļoti ātra piegāde. Arī šūpuļkrēslu nopirku ebay izsolē, jo te ir padārgi, ja runā par to dārgo galu.
Iesaku mytoys.de (lēti var nopirkt jaunu babybjorn šūpuļkrēsliņu piemēram) un clothingattesco.com (lētas un kvalitatīvas drēbītes).
Vēl par ratiem runājot, es nepaslinkoju un aizgāju uz dažādiem veičiem, kur pastumdīju pati ratus, uzjautājot ekspertu viedokļus. Es sev biju jautājusi- vai pirkt par 400 eur emmaljungas lietotus vai par 400 eur jaunus, bet citu firmu. Vai ir vērts maksāt vairāk? Vēl vairāk?
Tas pats ir ar gutiņu/ šūpulīti... Vai vispār šūpulītis ir jāpērk, vai labāk uzreiz gultiņa? Un kā ar autosēdeklīti, ja pirmai der tikai līdz kādam gada vecumam, vai ir vērts maksāt vairāk?
Un tā, man ir 39 nedēļas un viss ir sapirkts un pārpirkts. Lielu lomu mantu izvēlē protams nospēlēja ieteikumi no draudzenēm, bet nu- man ir palaimējies, ka mans vīrs ir vairāk praktiņis un negrābj visu tikai tāpēc, ka smuki. Ja cena ir augsta, tas ir jābūt pamats. Un ne viemēr "gribā" vai "vai cik smuki" ir pamatojums.
Nu re, laikam viss. Ceru, ka kādam noderēs mani padomiņi :-)

mamma27 mamma27 19. Apr 2015, 13:05 mamma27

Bet tas nenozīmē ka visu grūtniecības laiku par to netiek dkmāts.Rati tiek pētīti jau no mirkļa,kad uzzinājām ka gaidāms mazulis.Arī gulta laicīgj tika nolūkota.Tikai pati pirkšana tiek atlikta uz laiku,kad tuvojas mazuļa dzimšanaz diena.Daļēji tā ir māņticība,bet ir arī tā,ka nav īsyi kud to visu glabāt.Un arī dzimumu abas iepriekšējās reizes uzzjnăjām diezgan vēlu.Tāpēc specifiskās krāsas gribēdams nevarēja nolūkot.
Bet lai neko nepiemirstu abas reizez taisīju sarakstu.Arī tagad taps saraksts.😀😉

mamma27 mamma27 19. Apr 2015, 10:43

Gaidot pirmo mazuli pūriņu gatavoju no kādas 20nedēļas.Visu palēnām sapirkām.Gaidot meitiņu visu kaut kā atliku uz dekrēta laiku.Drēbītes bija daudz palikušas no brāľa.Gultu un ratiņus iegādājāmies,kad sākās dekrěta atvaļinājums.Bet pārējās lietas sagādājām neilgi pirms dzimšanas.Arī tagad -
gaidot mūsu brīnumu par visu domāśu,kad tikšu dekrēta atvaļinājumā.zĪpaši lielāz lietas.Drēbītes un sīkumus iespējams jau sākšu gādāt tiklīdz ko jauku ieraudzīšu.😀

Alexa26 Alexa26 17. Apr 2015, 16:59

Pirmais, ko iegādājos saviem mazulīšiem bija drēbītes arī saadīju pirmo komplektiņu slimnīcai (zeķītes, cimdiņi, cepurītes, kokoniņi), vēl autiņbiksītes. Pirms mazuļu piedzimšanas mums uzdāvināja autobeņķīšus, lai mazuļus varam pārvest droši mājās. Tas arī bija viss, ko bijām sapirkuši līdz grūtniecības beigām.
Pēc mazuļu piedzimšanas sagaidījām vienreizējo valsts pūriņnaudu, par to iegādājāmies ratus un gultiņas. Bez gultiņas pirmo laiku iztikām ļoti veiksmīgi, jo mums bija iedota radu bērnu gultiņa, kurā pirmās dienas mazos likām kopā. Ratus mums ātri neizdevās iegādāties dažadu iemeslu dēļ, bet arī dr.pirmās nedēļas dēļ gripas laika ieteica ārā neiet. Tad nu to varēja arī atlikt.
Tā kā mazulim nepieciešams pirmajā laikā ļoti maz materiālu lietu, tās pakāpeniski tiek iegādātas tagad.

LvMomi LvMomi 17. Apr 2015, 10:46

Es vispirms sagādāju ratus, tad pamazām pirmās drēbītes un visbeidzot pasūtīju vienā piegājienā visas sākuma higēnas un bērnu apkopšanai nepieciešamās preces.

17. Apr 2015, 09:18 Lauriņa♥

Mazliet papildināšu, lielas lietas un ļoti svarīgas, jo svarīgs ir gan kvalitatīvs un salds miedziņš, gan patīkamas, komfortablas pastaigas svaigā gaisā. 😀

17. Apr 2015, 09:16

Pirmajās divās grūtniecībās gatavojos neiespringstot, bet ļoti rūpīgi. Ap septīto mēnesi sagādāju drēbītes, ratiņus, visu nepieciešamo. Ap astoto mēnesi samazgāju, sagludināju visas drēbītes, sagatavoju somu īpašajai dienai. Gultiņa man bija pūriņā no mazās māsiņas, un sakritība vai nē, bet gan pirmais bērniņš, gan otrais piedzima nākamajā dienā pēc gultiņas uzstellēšanas. 😀 Redzēsim kā būs šoreiz 😀
Ar šo grtūniecību ir savādāk, esmu dikti "uzvilkusies", jo ir arī par ko iespringt. Drēbītes ir pūriņā, gan puisīšu, gan meitenīšu. Trakākais ir tandēmratu iegūšana savā īpašumā, jo tādus kā velos jaunus ir grūti dabūt, bet sludinājumos tos izmet reti, pagaidām tās bija divas reizes, bet abas reizes nebija tādas naudiņas uz sitienu. Ceru, ka mums uzspīdēs veiksme un sapņu tandēmratus beigās iegūsim. 😀 Kā arī jaunas gultiņas iegāde. Apsveru domu, mazo, gaidāmo bēbi likt redeļu gultiņā, bet māsiņu kura tagad viņā guļ, likt jaunā gultiņā. Ir ko iespringt , jo jānopērk lielas lietas. 😀

kerstyna kerstyna 17. Apr 2015, 09:00

Lielajam puika sašuvu un izšuvu mājās vedamo sedziņas konvertu ar bagātīgu Rišeljē izšuvumu un noadīju sedziņu, kuru tagad vēl lieto mazais brālis... pēc 12 gadiem. Pārējās lietiņas sapirku mēnesi pirms jaunekļa ierašanās. Neko daudz nepirku - dažus mazos "lāčus", maza zeķītes, cepurītes un jaciņas, citas lietas piepirku vēlāk klāt pēc vajadzības.
Mazam puikam noadīju guļammaisu ar oderi, drēbītes gan gādāju laicīgāk, jo prognoze bija tāda, ka tiksim izšķirti pēc iespējas ātrāk, tā kā vajadzēja jau laicīgi būt gatavai.
Te mazā puikas guļammaisiņš, vecākā bērna konvertiņu nevarēju atrast, kur esmu nolikusi.