Ko reiki dod topošajai māmiņai?

Ko reiki dod topošajai māmiņai?

19. Nov 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Reiki grūtniecības laikā sniedz nebijušas sajūtas, māmiņa iemācās būt vairāk saskaņā ar sevi un bērniņu, iemācās sevi pieņemt, iemācās mazliet mazāk uztraukties par to, par ko nebūt nav jāuztraucas. Konsultē reiki meistare Ilze Pavasare.

Kā reiki ietekmē topošo māmiņu?

"Reiki nekad nav garantija, tā neatceļ ārstu apmeklējumus, zāļu nepieciešamību, tā nav brīnumatslēdziņa vai brīnumlīdzeklis pret kaut ko," uzsver reiki skolotāja. "Arī topošās māmiņas ar reiki var sev palīdzēt – darba vietā, mājās, vai pat sabiedriskajā transportā, vēršot savu enerģiju savā virzienā, sava bērniņa virzienā."

Tā kā reizēm grūtniecības laikā mēdz trakot hormoni, topošās māmiņas meklē veidus un paņēmienus, kā to mīkstināt. Jā, izrādās reiki var būt palīgs- lai gan hormonālās pārmaiņas reiki izmainīt nevar, ar reiki palīdzību straujos, emocionālos garastāvokļa kāpumus un kritumus var mīkstināt, lai vieglāk būtu gan pašai, gan apkārtējiem.

Taujāsiet, kā to darīt? "Vieglākais veids ir vienkārši rokas turēt uz vēdera, sajust, kā elpa ieiet jūsos, kā bērniņš kustas, kā veders cilājas elpojot," atklāj Ilze Pavasare. "Rokas droši var uzlikt arī uz jebkuras citas ķermeņa vietas, sajūtoties kontaktā ar savu bērniņu, sūtot viņam mīlestību, savu labvēlību, uzdodot viņam jautājumu. Un pēc tam pajautājot sev – kā es tagad jūtos?"

Lai gan katram cilvēkām būtu jāiemācās sevi pieņemt un kontrolēt, grūtniecības laikā īsti nav iespējams kontrolēt visu procesu, jo bērniņš taču aug par personību. Tomēr kā atklāj reiki skolotāja, reiki grūtniecības laikā var būt ceļš uz sevis pieņemšanu un kā novērojusi skolotāja, pēc reiki seansiem bērniņš ir mierīgāks, jo mammas un bērniņa kontakts palīdz bērniņam justies labāk.

Ikdienas stress, nemitīga slodze un domas, vai ar bērniņu viss ir kārtībā. Lai sakārtotu domas, mazinātu bažas, var palīdzēt individuālie reiki seansi. "Stress ir signāls, kas apzīmē to, ka kaut kas nav kārtībā," uzskata Ilze Pavasare. "Emocionālo floru vienmēr ir iespējams uzlabot  - kaut vai ar elpošanu vai vizualizāciju un rokām. Lai cik neticami tas liktos, rokas patiešām palīdz noņemt sāpes un jo biežāk meditējam paši ar sevi, jo labāk tas var palīdzēt."

Rūpēsimies par sevi grūtniecības laikā un izbaudīsim laiku, kad bērniņš aug puncī!

Māmiņu Klubs

Izmēģini reiki dziedinošo enerģiju Māmiņu Kluba Vecāku skolā pie Ilzes Pavasares!

Eksperts

Ilze Pavasare

Gaštaltterapeite, psihoterapijas speciāliste, specializācija: bērnu psihoterapija
Ilze Pavasare Vecāku skolā