Kas lasāms APRĪĻA "Mans Mazais" numurā

Kas lasāms APRĪĻA "Mans Mazais" numurā

18. Apr 2017, 11:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gatavojies mazulīša nākšanai pasaulē? Žurnāls "Mans Mazais" tev noteikti palīdzēs!

Katru mēnesi pie mums viesojas žurnāls Mans Mazais ar pārstāvi - galveno redaktori Tīnu Sidoroviču, kura atklāj mēneša tēmas, pastāsta par jaunumiem un aktualitātēm. Šajā reizē parunājām par mēneša tēmu- dzemdībām, kā arī gatavojamies vasarai, uzzinot vairāk par ērcēm un dažādiem tārpiem, kas var mitināties mūsu organismā.

Šomēnes lielā tēma - dzemdības

Dzemdības, patiesībā, kā mēs zinām, ir ļoti individuāls process. Katrai ir savs stāsts, un tādi arī šajā mēnesī žurnālā. Bet te ir arī praktiskais dzemdību iestāžu ceļvedis, ar visiem cenrāžiem. Protams, minēti arī dažādi dzemdību veidi, vietas, iespējas.

Ir arī ķeizargrieziena dzemdību pieredzes stāsts, kā arī var uzzināt, kā dzemdībās jūtas tētis. Būs lasāma kāda tēta personīgā pieredze.

Ir dažādas situācijas, attiecībā uz to, kas notiek ar sievieti jau gaidību laikā, arī pēc dzemdībām. Caur šiem pieredzes stāstiem arī citas topošās māmiņas var nojaust, saprast, kādi ir paredzamie scenāriji. Pat, ja vienai sievietei ir vairāk kā 3 bērni, katra dzemdību pieredze būs citādāka.

Piesaki savu vecmāti Gada vecmātes titulam!

Saņemam arī jaukus stāstus par vecmātēm visā Latvijā, un aicinām turpināt šos stāstus iesūtīt, arī par tām vecmātēm, par kurām esat jau varbūt kādā citā gadā stāstījuši. No maija mēneša sāksim arī stāstīt par vecmātēm. Mēs visi zinām, vecmātēm jābūt iejūtīgām, saprotošām, un tomēr, turpināt meklēt īpašo jūsu stāstos!

Kad būs publicēti 10 vecmāšu - finālistu stāsti, būs apbalvošana, redzēsim vaigā šīs vecmātes.

Veselības jautājumi

Ko darīt, ja māmiņa grūtniecības laikā vēlas uzsākt sportot, ar ko jārēķinās? Tāpat stāstām arī par ērču encefalītu un to, kāpēc būtu vērts vakcinēties. Potēt vai nepotēt, tie ir diskutabli jautājumi. Attiecīgi, žurnālā ir aprakstīts arī, no kā šī pote pasargā, no kā - nepasargā. Ir arī praktiski ieteikumi, attiecībā uz ģērbšanos, ja paredzēta došanās pie dabas. Jāpadomā par to, kā pirms pastaigas jau mazuli pasargāt no ērcēm. Un ko darīt, ja ērce jau piesūkusies.

Neiztrūkst arī informācijas par dažādiem organisma parazītiem, ko mājās pārnest var arī mājdzīvnieki. Lai gan nereti domājam, ka tas notiek tieši caur personīgās higiēnas neievērošanu. Tas tomēr tā nav.

Dalies un samīļo!

Aprīļa numurā saucam lietu topus, kas saistās ar jaundzimušā pūriņu. Piedalāmies Māmiņu Kluba organizētajā labdarības akcijā, atbalstām, un aicinām to darīt arī citiem!

 

Māmiņu Klubs

ONLINE TV tapusi sadarbībā ar

 

20170407141241-72884.jpg