Kāpēc trešās dzemdības ir grūtākas?

Kāpēc trešās dzemdības ir grūtākas?

03. Oct 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Kāpēc trešo dzemdību laikā dzemdību ceļi atveras ļoti lēni,” jautā kāda no topošajām māmiņām. Atbild vecmāte Inese Kampusa. 

Kā stāsta speciāliste, katrai sievietei šis process notiek individuāli. Tomēr tas, ka pirmās dzemdības vienmēr ir ilgākas par otrajām, ir likumsakarīgi.

„Pie pirmajām dzemdībām dzemdes kakls atveras nedaudz citādāk – pakāpeniskāk, salīdzinājumā ar otrajām dzemdībām.

Parasti otrās, ceturtās un sestās dzemdības sievietei ir vieglākas. Savukārt, pirmo, trešo un piekto dzemdību norise var būt sarežģītāka. Tādēļ piedzīvojot trešās dzemdības, tās varētu norisināties līdzīgi pirmajām,” stāsta Inese Kampusa.

Tomēr vecmāte vēlreiz uzsver, ka katrai sievietei dzemdību process ir individuāls.

Māmiņu Klubs

Vai tu juti atšķirību, dzemdējot pirmo un nākamos bērniņus? 

 DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI MĀMIŅU KLUBĀ: PIESAKIES ŠEIT->>>

cecii cecii 03. Oct 2015, 10:15

Nudien nesaprotu, kādēļ vecmātei jāstāsta tādas puspatiesības. To visu taču lasa grūtnieces, kas gaida gan pirmo, gan trešo, gan piekto bērniņu. Neilgi pims savām 3. dzemdībām arī es uzķēros uz līdzīga apgalvojuma. Lieki teikt - tas deva pa nerviem, lika nepārtraukti būt stresā- kā būs, kā būs... Dikti ar sevi strādāju, lai sakārtotu galvu un rastu mieru. Pateicu sev, ka neticu tiem pekstiņiem, man viss būs brīnišķīgi. Un bija ar'. Trešās dzemdības bija vien 2h un praktiski bez sāpēm. Tā, ka nevajag sevi saprogrammēt uz negatīvo.

IlvaV IlvaV 03. Oct 2015, 00:45

Pēc pirmajām dzemdībām teicu sev, ka nekad vairs! Taču gribèjās pārliecināties, vai tiešām ir tik traki arī otro reizi. Nē, tā bija paradīze un miers, prieks un svētlaime. Tāpēc varēja būt doma arī par trešo..... Pēc kura vīram un sev nosolījos,ka nekad vairs! Tiešām-nekad!😃