Kādus grūtniecības testus Tu esi izmēģinājusi?

Kādus grūtniecības testus Tu esi izmēģinājusi?

26. Mar 2015, 12:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

iņa par to, ka kļūsim par māmiņām pie mums atnāk dažādi – kāda no mums to ļoti gaida, kādai tas ir liels pārsteigums, taču ar laiku mēs to iemācāmies pieņemt un ar prieku gaidām sava mazulīša piedzimšanu. Tomēr visbiežāk viss sākas ar to, ka mēs dodamies uz aptieku un tiekam pie grūtniecības testa, reizēm pat vairākiem, lai gūtu apstiprinājumu vai noliegumu savām aizdomām.

Grūtniecības testi mūsdienās patiesi ir dažādi, taču lielākoties tie pieprasa to, lai būtu veikti no rīta un pieturoties pie instrukcijas, kas tiem pievienota. Tas, kas tiek meklēts sievietes organismā, lai notiektu vai ir iestājusies grūtniecība, ir HCG hormons. Šo hormonu izdala placenta tiklīdz tā ir sākusi veidoties.

Tās māmiņas, kuras ir veikušas grūtniecības testu zina, ka ieejot aptiekā mēs varam tikt pie dažādiem testiem – tā dēvētām kasetēm, kas ir novietojamas uz taisnas virsmas un kurās noteiktā vietā ir jāiepilina noteikts skaits urīna pilienu. Vēl ir pieejami strip testi – kurus iemērc urīnā vai lieto bez urīna savākšanas. ir arī digitālie testi, kuri uzrāda plusiņu vai mīnusiņu vai arī agļu valodā parādās uzraksts, ka ir vai nav iestājusies grūtniecība. 

Taču, ja pacietības mums ir mazāk, ir iespēja veikt tā dēvēto agrīno jeb ekspress grūtniecības testu, kurš var uzrādīt rezultātu dažas dienas pirms gaidāmajamām menstruācijām, jo tas ir radīts tā, lai reaģētu uz zemu HCG hormona koncentrāciju mūsu organismā. 

Kādus grūtniecības testus Tu esi izmēģinājusi, lai atklātu, ka esi bērniņa gaidībās?

Vai esi atklājusi kādā testā arī kļūdainu rādījumu?

Cik reizes veici testu,lai būtu droša- jā, gaidu bērniņu?

Skaties svētdien TV3 raidījumu Māmiņu Klubs plkst.8:50,lai uzzinātu, cik dažādi mēdz būt grūtniecības testi!

kerstyna kerstyna 26. Mar 2015, 22:34

Līgo testu un vienu kaut kādu baigi smalko un dārgo, Norgē pirku. patiesībā lētais Līgo arī ir gana precīzs ☺

26. Mar 2015, 15:43

nekādus 😃

26. Mar 2015, 13:58

maria, facelle, hcg plastmasas strīpiņa un vēl kaut kāds aptiekas. pārsvarā pērku lētākos, jo ja ir grūtn., tad ir.

princesemince princesemince 26. Mar 2015, 13:52

Ar abiem bērniem testus esmu taisījusi tikai 1x. Abās reizēs izvēlējusies esmu Maria plus grūtniecības testu. Abas reizes rezultāts bija pozitīvs, nepārbaudīju vēlreiz. Sanācis, ka testu taisu, kad cikls kavējas par dienām 5, līdz ar ko par rezultātu ticamību esmu droša.