Kādi ir magnija deficīta simptomi topošajai māmiņai?

Kādi ir magnija deficīta simptomi topošajai māmiņai?

29. Nov 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Esam jau stāstījuši, ka magnijs ir svarīgs mikroelements, jo nodrošina normālu grūtniecības norisi. Kādi simptomi var rasties topošajai māmiņai, ja magnijs trūkst organismā? Konsultē medicīnas sabiedrības „ARS” ginekoloģe Ilze Vidnere.

Topošajām māmiņām nepieciešamība pēc magnija ir divas reizes augstāka nekā sievietēm, kuras negaida bērniņu. Turklāt lai cik sabalansēta būtu ēdienkarte, uzturs nespēj nodrošināt pareizo magnija daudzumu.

Iespējamie magnija deficīta simptomi topošajai māmiņai:

-         emocionāla spriedze;

-         paaugstināta uzbudināmība;

-         nomāktība;

-         slikts noskaņojums;

-         baiļu un trauksmes sajūta;

-         ātra nogurdinātība;

-         miega traucējumi;

-         galvassāpes un galvas reiboņi;

-         atmiņas traucējumi un koncentrēšanās spēju samazināšanās;

-         augstuma un karstuma viļņi;

-         parestēzija;

-         vemšana;

-         spazmas, sāpes vēderā;

-         sāpes sirds apvidū;

-         aizcietējums vai caureja;

-         krampji kājās;

-         sāpes muskuļos.

 

Ārsts, izvērtējot pacientes sūdzības, nozīmē magnija lietošanu un, ja nepieciešams, tiek veiktas arī asinsanalīzes, pārbaudot magnija un kalcija koncentrāciju organismā, jo abi šie mikroelementi darbojas kompleksi.

Jāatceras, ka ne vienmēr asinsanalīzes parāda stipri samazinātu magnija līmeni sievietes organismā, tāpēc, ja sievietei ir sūdzības par augstāk minētajiem simptomiem, tad magnijs ir viens no pirmajiem preparātiem, kuru nozīmē lietošanai un topošajai māmiņai vajadzētu uzticēties ārsta kompetencei.

Vai Tevi grūtniecības laikā piemeklēja kādi no magnija deficīta simptomiem?

FLORADIX MAGNESIUM

20150916092725-47364.jpg

FLORADIX MAGNESIUM nodrošina organismu ar nepieciešamo magnija dienas devu. FLORADIX MAGNESIUM satur medu, vairāku augļu sulu koncentrātus un atlasītu augu ekstraktus, kas veicina magnija uzsūkšanos organismā. Produkts ir ērti lietojams un labi garšo. FLORADIX MAGNESIUM ir piemērots sportistiem, jo magnija daudzums organismā samazinās pēc sporta nodarbībām. Daudz magnija nepieciešams arī jauniešiem, grūtniecēm un mātēm, kas baro bērnu ar krūti. Noder stresa mazināšanai, uzlabo miega kvalitāti. Magnijs veicina kalcija uzkrāšanos kaulos, tādejādi stiprinot tos. Magnijs atslābina muskuļus, palīdz pret nakts krampjiem. Latvijā pieejams 250 ml tilpumā. Lietojot pa 20 ml vienu reizi dienā pirms ēšanas.

FLORADIX MAGNESIUM palīdzēs ātri atjaunot zaudētās magnija rezerves, stiprinās sirds un citu muskuļu darbību, mazinās stresu un uzlabos jūsu pašsajūtu.

 InternetAptieka.lv 

20151125160458-78246.jpg