Prasa samaksu par valsts apmaksātajiem pakalpojumiem?

14. Dec 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai gan valsts apmaksā grūtnieču aprūpi un dzemdību palīdzību, no māmiņu stāstiem redzam, ka mēdz būt situācijas,kad naudiņa tiek prasīta. Kā rīkoties, ja tiek prasīta samaksa par valsts apmaksātiem pakalpojumiem? Kāda palīdzība no valsts dzemdībās ir apmaksāta un kas pienākas papildus?  Konsultē Nacionālā veselības dienesta Ambulatoro pakalpojumu nodaļas vadītāja Līga Gaigala un Rīgas Dzemdību nama ginekoloģe Sniedze Krūmiņa.

Kas jādara, ja mammai liek maksāt par to, par ko nav jāmaksā?

1)      ja sievietei saistībā ar grūtniecību, dzemdību palīdzību vai pēcdzemdību novērošanu tiek piedāvāts kāds pakalpojums, par kuru tiek prasīta samaksa, tad ir jāprecizē, tieši kādu veselības aprūpes pakalpojumu ārstniecības iestāde piedāvā – vai tas ir no valsts budžeta līdzekļiem apmaksāts vai ārstniecības iestādes piedāvāts maksas pakalpojums.

2)      Jāsaglabā ir čeks

3)      Situācijā, kad rodas šaubas par pieprasītā maksājuma pamatotību un ārstniecības iestādes darbības atbilstību valstī noteiktajiem tiesību aktiem, ar sūdzību vai iesniegumu par konkrēto gadījumu jāvēršas Veselības inspekcijā – Rīgā, Klijānu ielā 7; e-pasts: vi@vi.gov.lvtālr. 67081611.

4)      Savukārt visus neskaidros jautājumus par valsts apmaksāto veselības aprūpi var noskaidrot, darba laikā zvanot Nacionālajam veselības dienestam pa tālruni 80001234.

Veselības ministrija un Nacionālais veselības dienests informē par valsts apmaksāto grūtnieču aprūpi un dzemdībām

20121130105302-18140.jpg

Ipad un Iphone videosarunas ierakstu skaties šeit!