Kad noteikti būtu jāpmeklē dzemdību sagatavošanas kursi?

Kad noteikti būtu jāpmeklē dzemdību sagatavošanas kursi?

23. Jul 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir daudz un dažādi pamatoti iemesli, kāpēc ikvienam topošajam vecākam vajadzētu apmeklēt dzemdību sagatavošanas kursus, lai gan brīžiem šķiet- kur atrast laiku vēl kursu apmeklēšanai?! Turklāt, ja negaidi pirmo bērniņu, kursu apmeklēšana var šķist kā laika un naudas izšķiešana. Kad kursus vajadzētu apmeklēt noteikti? Stāsta vecmāte Inese Valdmane.

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI ONLINE

Ja gaidāms pirmais bērniņš

Ja gaidi pirmdzimto, dzemdību sagatavošanas kursi būtu jāapmeklē noteikti, jo tie sniegs ieskatu par to, ko gaidīt no dzemdībām, krūts barošanas un mazulīša ikdienas aprūpes. 

Tāpat dzemdību sagatavošanas kursi var sagatavot Tevi dzemdībām arī citos veidos. Tu un partneris iegūsiet informāciju par dažādām atsāpināšanas iespējām, kā arī uzzināsi paņēmienus, kā mazināt sāpes, izmantojot domu spēku un vizualizāciju. Turklāt uzzināsi, kas ir dzemdību plāns un kā to īstenot!

Vēl viens pamatots iemesls, lai apmeklētu dzemdību sagatavošanas kursus, ja ģimenē gaidāms pirmais bērniņš, ir partnera sagatavošana. Viņš gūs ieskatu par to, kā notiek šis process, kā palīdzēt Tev izturēt kontrakcijas, kā īstenot Tavu dzemdību plānu, lai viss noritētu pēc iespējas gludāk.

Ja gaidāms otrais vai trešais bērniņš

Ja gaidībās neesi pirmo reizi, Tu droši vien domā, ka esi par visu informēta. Tomēr ir arī vairāki iemesli, kāpēc apmeklēt dzemdību sagatavošanas kursus šajā gadījumā. Pirmkārt, ja starp dzemdībām ir pagājuši vairāki gadi, Tev varētu būt noderīgi atsaukt atmiņā to, kā notiek dzemdību process. Turklāt šodien ir pieejamas dažādas jaunas tehnikas un metodes, ko pielietot dzemdību laikā gan atsāpināšanā, gan elpošanā, gan dzemdību pozās.

Ja pirmais mazulis pasaulē nācis nesen, Tev droši vien nav nepieciešamība apmeklēt pilnu dzemdību sagatavošanas kursu ciklu. Pietiks, ja apmeklēsi dzemdību pozu nodarbību, lai uzzinātu jaunākās tendencies un iespējas, kā arī izveidotu kopīgi savu dzemdību plānu.

Sagatavojieties dzemdībām, apmeklējot 4 lekciju ciklu!

  • Krūtsēdināšana: krūts zīdīšanas pamatprincipi, pozas, problēmas un to risinājumi*
  • Jaundzimušā aprūpe: Jaundzimušā aprūpe un veselība. Pirmās dienas pēc dzemdībām*
  • Sagatavošanās dzemdībām I daļa: Veselīga grūtniecība, dzemdību plāns un vietas izvēle, priekšvēstneši**
  • Sagatavošanās dzemdībām II daļa: Dzemdības,dzemdību pozas, palīglīdzekļi, atsāpināšana**

* lekciju secība var mainīties.

 

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI ONLINE