Kad ir labākais laiks apmeklēt dzemdību pozu un elpošanas nodarbību?

Kad ir labākais laiks apmeklēt dzemdību pozu un elpošanas nodarbību?

18. Jan 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēdējā laikā topošie vecāki arvien lielāku uzmanību pievērš kārtīgam sagatavošanās procesam dzemdībām, tostarp arī apmeklējot dzemdību pozu un elpošanas vingrinājumu nodarbību. Kad būtu īstais laiks apmeklēt šo nodarbību?

Dzemdību pozu un elpošanas vingrinājumu nodarbība kopā ar Klaudiju Hēlu KLĀTIENĒ

"Protams, ka viena reize šāda veida nodarbībā ir maz, jo, lai māmiņa labi iejustos gan pozās, gan atcerētos elpošanas paņēmienus, vajadzīgs ilgāks apguves laiks, tāpēc ideāli būtu kādas 2-3 reizītes, ko topošā māmiņa viena vai ar partneri apmeklētu," stāsta nodarbību pasniedzēja fizioterapeite Klaudija Hēla, piebilstot, ka ir patīkami redzēt, ka topošās māmiņas arī mājās padomā par nodarbībā dzirdēto un arī pamēģina nodarbībā iegūtās zināšanas."

Kā ir novērojusi nodarbību pasniedzēja, ja sieviete atnāk uz nodarbību viena, tad viņai nepieciešams ilgāks laiks,lai visu atcerētos un saprastu, bet, ja nāk kopā ar partneri, tad šis laiks ir īsāks, jo partneris ir ne tikai fizisks, bet arī emocionāls atbalsts. Jā, arī nodarbībās.

Nodarbība nav vērsta tikai uz dzemdību pozu un dažādu elpošanas paņēmienu apguvi. Svarīga ir arī relaksācija, ko pasniedzēja pārim iesaka katru dienu veikt - vismaz 5 minūtes pasēdēt, pārdomāt, ieklausīties sevī.

Ja runā par grūtniecības laiku, kad būtu ieteicams apmeklēt šīs nodarbības, Klaudija atzīst, ka tas ir atkarīgs, ar kādu mērķi sieviete dodas uz nodarbībām. Ja viņa vēlas izkustēties un vingrot, tad šāda veida nodarbības var sākt apmeklēt jau laikā no 12.-16.grūtniecības nedēļai. Ja ir mērķis tieši apgūt dzemdību pozas, tad ieteicams laiks būs trešais trimestris, kad topošās māmiņas organisms un ķermenis pats jau gatavojas dzemdībām un šīs nodarbības būtu lielisks veids, kā papildināt šīs zināšanas. 

Māmiņu Klubs

Dzemdību pozu un elpošanas vingrinājumu nodarbība kopā ar Klaudiju Hēlu KLĀTIENĒ