Kā pasaulē nāca Ingas dvīnīši ķeizargrieziena ceļā

17. Sep 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ikviena māmiņa un arī tētis, gaidot sava mazulīša piedzimšanu, pazīst šo savādo sajūtu – priekšā nezināmais, tomēr mēs to gaidām ar prieku. Arī māmiņa Inga un tētis Egils, lolojot savas dvīņu meitenītes, sevī izdzīvoja dažādas sajūtas, domājot par to, kā gan meitiņas vēlēsies sevi pieteikt pasaulei. Tagad jau mēs zinām, abas dvīnītes aug sveikas un veselas, taču tad – gaidību laikā, nākotne šķita vēl neskaidra.

Egils atzīst,ka sākumā viņš nespēja iedomāties,kā tas viss būs, vai būs gatavs, vai spēs visu izturēt. 

Arī Ingai iekšēji bijusi sajūta, ka viņa vēlas izjust Egila klātbūtni dzemdībās, zinot, ka tas būs emocionāls pārdzīvojums. Gaidībās, kad puncī aug vairāk kā viens mazulītis, nekad nevar būt dross par to,kā mazulīši nāks pasaulē. Inga sevi mierināja ar domu- kā būs jābūt, tā arī būs.

Ar šādu paļāvību un ticību māmiņa un tētis dzīvoja pēdējo mēnesi pirms meitiņu piedzimšanas. Lai mazulītēm ļautu palikt puncī pēc iespējas ilgāk, māmiņai Ingai vairāk bija jāmēģina atrasties gultā.

Māmiņ, mēs tūlīt būsim klāt! 

Bija zināms arī tas, ka mazulītes pasaulē ieradīsies ķeizargrieziena operācijas laikā noteiktā dienā un laikā. Tomēr pārsteigums bija liels, kad četras dienas pirms paredzētā ķeizargrieziena operācijas māmiņa saprata – meitenītes vēlas pieteikties ātrāk, turklāt pašas. Satraukums, asaras, neziņa, viss mijās kopā, kad topošie vecāki ieradās Jūrmalas slimnīcā, kur viss jau bija sagatavots operācijai.

Mūsdienās ķeizargrieziena operāciju veic, pielietojot spinālo anestēziju, ievadot to māmiņas mugurā, kā rezultātā kļūst nejūtīga māmiņas ķermeņa lejasdaļa. To iespējams veikt gan pirms plānveida, gan akūta ķeizargrieziena operācijas. Šīs anestēzijas iedarbība ir ļoti ātra. 

Nekādu nepatīkamu skatu

Ja topošajam tētim ir atļauts piedalīties ķeizargrieziena operācijā, viņam ir jāpārģērbjas operācijai paredzētā apģērbā, jo svarīgi, lai operācijas zālē viss notiktu sterilos apstākļos. Tētis parasti atrodas līdzās māmiņai, taču viss ir iekārtots tā, lai neviens no viņiem neredzētu, kā tiek veikta operācija.

Inga atceroties dzemdības, atklāj: “Domāju, nez, kā būs ar anestēziju, cik ilgs būs viss process.Atceros, ka nevarēju sagaidīt, kad mīļais atnāks un varēšu justies drošāk.” 

Andeta un Adrija ir klāt! 

Ķeizargrieziena operācija visbiežāk ilgst 25 līdz 30 minūtes un topošajiem vecākiem ir sajūta, ka viss notiek patiesi ātri. Māmiņai Ingai un tētim Egilam nebija ilgi jāgaida – 13. jūlijā plksten 17:20 pasaulē ieradās Adrija – 2kg 280 gramus smaga un 47 centimetrus gara.

Vienu māsiņu no otras šķīra tikai minūte - pasauli ieraudzīja arī otra mazulīte  - Andreta 2kg un 310 gramus smaga un 48 centimetrus gara.

Par mazulītēm sākumā rūpējās bērnu māsiņa – pirmā svēršana, mērīšana, pirmās autiņbiksītes, pirmā ģērbšana. Pirmā satikšanās ar māmiņu un tēti. Mēs jūs tik ļoti gaidījām!

Nu laiks atpūsties!

Tā kā mazā Adrija un Andreta pēc nākšanas pasaulē jutās ļoti labi, viņas kādu laiku māmiņai gulēja uz krūtīm un jaunie vecāki varēja droši meitiņas samīļot. Arī medicīnas personālam vienmēr ir prieks par to, ka bērniņu sagaidīšana notiek bez sarežģījumiem.

Pēc ķeizargrieziena operācijas Jūrmalas slimnīcā māmiņa tiek vesta uz pēcdzemdību istabiņu, tētis, protams, ar savām mazulītēm dodas līdzi.

Māmiņai pēc operācijas ļoti svarīgi ir atpūsties, gaidot, kad  pilnībā sevi atkal sajutīs. Tāpēc ir svarīgi, lai kāds būtu līdzās un palīdzētu aprūpēt bērniņus.

Prieks patiesi ir liels un to, ko tas patiesībā nozīmē, ir iespējams apzināties vien tad, kad mēs paši to piedzīvojam, turot rokās savu tikko dzimušo bērniņu.

Katra bērniņa ienākšana ģimenē atnes daudz lielu uzdevumu, taču arī mīlestību, kura ir plaša un patiesa. Māmiņai Ingai un tētim Egilam vēlam baudīt savu mazulīšu mīlestību, smelties pacietību un spēku vienam otrā, jūs esat patiesi bagāti. Un arī mēs tādi esam, jo mums ir mūsu ģimenes!

Māmiņu Klubs

ĶEIZARGRIEZIENA LEKCIJA MĀMIŅU KLUBĀ: PIESAKIES ŠEIT!

20140904143202-32300.jpg