Kā palutināt ādu grūtniecības laikā

Kā palutināt ādu grūtniecības laikā

13. Sep 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja agrāk sievietes cīnījās ar tādām ādas problēmām kā akne, taukaina āda, tad grūtniecības laikā āda kļūst sausāka, un iepriekšējās ādas problēmas vai nu izzūd, vai mazinās.

Par nelaimi, tā nav visām grūtniecēm. Organisma izmaiņu rezultātā dažkārt var parādīties tādi ādas defekti kā pigmentācijas plankumi. Un tas, nebūt nav tas, par ko ziedošajai, skaistajai topošajai māmiņai būtu jāraizējas, jo vairumā gadījumu jau dažus mēnešus pēc dzemdībām, izzūd arī pigmentācijas plankumi.

Paradumu maiņas grūtniecības laikā

Protams, dažādas pārmaiņas notiek ne tikai grūtnieces ādas virskārtā. Ir sievietes, kuru āda kļūst daudz jutīgāka, un arī viņas pašas  - vairāk jūt aromātus. Tāpēc ādas kopšanas līdzekļi jāizvēlas rūpīgi. Krēma smarža, kas līdz šim necik nav mulsinājusi, tagad var šķist pat nepatīkama. Rūpes par ādu ar krēmu palīdzību vislabāk atstāt tieši dabīgu krēmu ziņā. Tādu sastāvā ir tikai dabīgas vielas: kumelītes, kliņģerītes, alveja.

Saudzīgas rūpes par ādu grūtniecības laikā

Grūtniecības laikā par ādu jārūpējas īpaši, jo šajā brīnišķīgajā laikā, arī āda piedzīvo pārmaiņas. Nepatīkamākais ir striju rašanās.

Lai izvairītos no tām, sākot no 4.grūtniecības mēnešas ik dienas āda ir jāmasē, sevišķi vietās, kur strijas parādās visbiežāk - uz kājām, uz dibena, uz krūtīm un, protams, arī uz augošā puncīša. Masāža ļauj ādai palikt maigai un elastīgai, tā neļauj strijām rasties vēdera apjoma izmaiņu rezultātā vai arī minimizē problēmu un ļauj izvairīties no striju rašanās jau tālākā nākotnē. Dabīgs sviests, losjons var palīdzēt uzlabot pozitīvo efektu, ko rada masāž. Bez tam, rokām vieglāk būs slīdēt pa ādu, ja tajās būs kaut kas, kas piemērots tieši grūtnieču ādai.

Spīdīgi un gludi mati - vai tas iespējams?

Arī mati saņem dažādus pārbaudījumus grūtniecības laikā. Mati var kļūt spīdīgāki, zīdaināki. Tas saistīts ar to, ka topošās māmiņas organismā ir vairāk estrogēna, kā arī - grūtnieču vitamīni tos lieliski baro, un tādus mūsdienās lieto teju katra topošā māmiņa. Protams, ir atsevišķi gadījumi, kad ar matiem var notik tieši otrādi un tie var kļūt arī sausāki. Matus jāmazgā ar maigu, kopjošu šampūnu.

Vispār, vairums grūtnieču uzskata, ka tieši grūtniecība ir tas laiks, kad matus ķemmēt ir vieglāk. Bez tam, aktīvas hormonu darbības rezultātā mati aug ātrāk, izkrīt retāk un tie var kļūt apjomīgāki.

Zobi grūtniecības laikā

Par zobiem jārūpējas ik dienu, un īpaši jāatceras to darīt arī grūtniecības laikā. Topošās māmiņas hormonālās pārmaiņas atslābina audus, kas var izraisīt arī smaganu asiņošanu, un siekalu sastāva izmaiņu dēļ var rasties arī kariess. Tāpēc grūtniecības laikā nevajadzētu aizrauties ar saldumu ēšanu.

Vismaz reizi visu 9 mēnešu laikā vajadzētu aiziet arī pie zobārsta uz konsultāciju, lai speciālists varētu novērtēt topošās māmiņas mutes veselību. Reti kurš zin, ka smagākas smaganu saslimšanas var provocēt pat priekšlaicīgu dzemdību sākšanos. Riskēt nevajag. NO jebkuras infekcijas un saslimšanām labāk atbrīvoties laikus.

Ūdens procedūras grūtniecības laikā

Grūtniecība ir tas laiks, kad, diemžēl, no karstām vannām jāatsakās. Un vislabāk būtu sevi lutināt tikai ar dušu. Un tomēr var palutināt savu ādu ar barojošu krēmu, ko lietot tieši pēc ūdens procedūrām.

Ieteicamās rūpes par ādu topošajām māmiņām un māmiņām, kas ēdina ar krūti:

  • ja radušies sejas ādas defekti tādi kā sausi pleķi, palīdzēs ar nelielu ūdens daudzumu atšķaidītas maizes garoziņas, kas jāsasmalcina līdz krējuma konsistencei. Visu var iemasēt ādā, un pēc 5 minūtēm ar siltu ūdeni var ādu noskalot
  • lai āda būtu elastīga gan pirms bērniņa dzimšanas, gan arī pēc dzemdībām, ar masāžas eļļu vai dabīgu losjonu var masēt pulksteņrādītāja virzienā vēderu, gurnus un krūtis
  • lai krūšu forma būtu lieliska arī grūtniecības laikā var krūtis masēt ar kontrastdušu, kas uzlabos arī asinsriti
  • matu skaistumam palīdzēs matu mazgāšana ar maigu šampūnu reizi divās dienās. Jāķemmējas ar ķemmi, kam reti sariņi. Žāvēt matus vajadzētu ar vēso fēna gaisu vai arī - svaigā gaisā
  • sargājot savus zobus, maksimāli jāatsakās no saldumiem, un, protams, reizi 9 mēnešos jādodas pie stomatologa

 Veselīgu, priecīgu gaidību laiku!

Māmiņu Klubs

Masāžas eļļa MAMA

20150910091906-90195.jpg

Intensīvai ādas kopšanai un masāžai grūtniecības un mazuļa zīdīšanas laikam. Eļļa mitrina ādu un veicina tās elasticitāti, līdz ar to palīdz samazināt striju veidošanos. Nesatur minerāleļļas, konservantus un krāsvielas:

  • dermatoloģiski pārbaudīts
  • ar jojobas eļļu un Šī sviestu
  • ar mežrozīšu un mandeļu eļļu
  • palīdz novērst striju veidošanos
  • ar patīkamu un harmonisku aromātu

Lietošana

Labākai iedarbībai iesakam eļļu lietot pēc dušas. Ar maigām, masējošām vai vieglu ādas "knaibīšanu" iesmērējiet ādu krūšu, vēdera, gurnu apvidū.

Dušas krēms MAMA

20150910091943-21340.jpg

Uzmundrina ķermeni un garu ar ēteriskajām eļļām. Intensīva kopšana saspringtajai ādai ar dabīgām sastāvdaļām. Patīkama ādas sajūta pēc harmoniskām ūdens procedūrām. Ar ādai neitrālu pH.

Nesatur minerāleļļas, konservantus un krāsvielas:

  • dermatoloģiski pārbaudīts
  • ar mežrozīšu eļļu
  • ar kviešu proteīniem
  • ar ādai neitrālu pH
  • palīdz novērst striju veidošanos
  • ar patīkamu un harmonisku aromātu

Lietošana

Nelielu daudzumu dušas krēma ielejiet plaukstā vai uz mazgāšanās sūkļa, ar masējošām kustībām nomazgājiet ķermeni, pēc tam noskalojiet ar ūdeni.

Pieniņš-losjons MAMA

20150910092027-73093.jpg

Intensīvai ādas kopšanai un masāžai grūtniecības un mazuļa zīdīšanas laikam. Losjons mitrina ādu un veicina tās elasticitāti, līdz ar to palīdz samazināt striju veidošanos. Labākam efektam ieteicams izmantot pēc mazgāšanās. Nesatur minerāleļļas, konservantus un krāsvielas:

  • dermatoloģiski pārbaudīts
  • ar mandeļu un jojobas eļļām
  • ar Šī sviestu un mežrožīšu eļļu
  • ar ādai neitrālu pH
  • palīdz novērst striju veidošanos
  • ar patīkamu un harmonisku aromātu

Lietošana

Maigi iesmērējiet ādu ar nelielu daudzumu losjona. Kāju tūskas gadījumā pirms lietošanas ieteicams pieniņu atdzesēt ledusskapī.