Kā kļūt par labu mammu,  - seminārs kā tikšanās ar senu draudzeni ar moderniem uzskatiem

Kā kļūt par labu mammu, - seminārs kā tikšanās ar senu draudzeni ar moderniem uzskatiem

24. Jan 2016, 10:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mums katrai ir savi priekšstati par to, kas ir laba mamma un kādai tai jābūt. Un, patiesībā, mēs visas esam saviem bērniem labākās mammas, pat, ja par to reizēm šaubāmies. Bet tādās šaubu reizēs mums vienmēr var noderēt kāds labs uzmundrinājums vai padoms. Pie tā visa var tikt psihoterapeites Diānas Zandes seminārā "Kā kļūt par labu mammu?". Uz to devās arī māmiņa Ramona.

Par lekciju uzzināju maminuklubs.lv mājas lapā un lekcijā es ieguvu apstiprinājumu, sevis izveidotajam māmiņas modelim, nevis novecojušiem stereotipiem, kurus uzspiež mums sabiedrība…

Diānas Zandes darbu vērtēju pozitīvi! Viņa tiešām ir ļoti pieredzējusi un ziņoša! Galraicīgi nebija ne brīdi; visas dalībnieces tika iesaistītas gan ar savu pieredzi, gan "ainiņas'' uzburšanā, kuras attīstības iespējamos scenārijus vēlāk izrunājām krustu šķērsu.

Tikai kā jau lekcijas beigās Diāna pati minēja - lekcija vairāk izvērtās par sievietes māmiņas lomu un pašapziņas celšanu, neuzklausot vecos stereotipus, bet neizrunājām tēmu par pašu pēcdzemdību depresiju, kas personīgi mani interesēja nedaudz vairāk kā tikai izsniegtais izdales materiāls. Varbūt 2h ir par maz, lai noskaņotos tēmai un izrunātu to ?

Pa lielam sanāca patīkama, saturīga tikšanās kā ar senu draudzeni ar moderniem uzskatiem.

Iesaku apmeklēt arī citiem vecākiem

Ieteiktu apmeklēt citiem vecākiem, ja ir vēlme uzdot kādu konkrēti noformulētu jautājumu speciālistam savā jomā vai atrisināt kādu sasāpējušu tēmu! Diāna ir atvērta jautājumiem. Un, ja ir vēlēšanās satikt citas māmiņas un apzināt, ka visām mums pa lielam ir vieni un tie paši jautājumi un mērķi. Patlaban apmeklēju arī Dzemdību sagatavošanās kursus pirmdienās (rīt pēdējā tikšanās).
 
Nākotnē vēlētos apmeklēt Mazuļa hendlings vecākiem ar mazuļiem :)
 
Uz doto brīdi iegūtā informācija tekošajās lekcijās ir pietiekama, jo pieaicinātās speciālistes sīki izstāsta tēmas un izsmeļoši atbild uz jautājumiem. 
 

Māmiņu Klubs

Kā kļūt par labu mammu? Praktisks psihoterapeites Diānas Zandes seminārs: PIESAKIES

20130710140615-14852.jpg

„Vairums nodarbību ir orientētas uz bērniņu- kā kļūt par labiem vecākiem, kā kontrolēt bērna uzvedību, kā iemācīt šo vai to, bet kas tad viņam to visu iemāca? Tie ir vecāki. Ir ļoti maz informācijas par to, kā mēs kā vecāki varam palīdzēt paši sev,” par nodarbības nozīmīgumu stāsta psiholoģe Diāna Zande. „Šī ir tāda kā realitātes apzināšanās nodarbība, kur mēs atradīsim gan problēmas, kas var būt, gan risinājumus," tā Diāna.