Kā daba un koki ietekmē gaidāmos mazuļus un grūtnieces?

Kā daba un koki ietekmē gaidāmos mazuļus un grūtnieces?

01. Oct 2014, 00:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lasot Spānijā veikta pētījuma aprakstu, prātā nāk ierosinājums- ārstiem nu topošajām māmiņām jāizraksta kā obligāta ikdienas sastāvdaļa- pastaigas svaigā gaisā tur, kur ir koki un zaļa daba!

Mēs dabai varam pateikties par dažādām lietām: pavadot laiku dabā, tas uzlabo sirdsdarbību, samazina stresu, zaļie meži un koki palīdz attīrīt gaisu.

Bet Spānijā veiktais pētījums atklāj: došanās pie dabas grūtniecības laikā palīdz pasaulē laist gudrākus un veselākus bērnus!

Pētījuma laikā tika analizēti 2400 topošo māmiņu paradumi un tika atklāts, ka sievietēm, kuras svaigā gaisā pavadīja vairāk laika, pasaulē laida veselākus mazuļus, ar lielāku piedzimšanas svaru un lielāku galvas apkārtmēru.

Pētījums ir tik svarīgs, jo kā liecina cita pētījuma rezultāti- lielāks galvas apkārtmērs liecina par lielākām smadzenēm un augstāku IQ.

Protams, nav svarīgi, vai esi topošā māmiņa vai vienkārši veselīga sieviete, laika pavadīšana brīvā dabā, kur ir koki, ziedi un augi var palīdzēt uzlabot kā fizisko, tā emocionālo veselību!

Kā ienest savā dzīvē vairāk dabas? Pavisam vienkārši!

Dodies ārpus telpām! Ir tik daudz lietu,ko mēs darām telpās, bet varētu darīt brīvā dabā! Piemēram, joga- nevis to darīt dzīvojamā istabā, bet ārā; pusdienot nevis virtuvē, bet ārā. Putnu vīterošana, vēja šalkas padarīs šos atpūtas mirkļus vēl patīkamākus! Ja Tev ir jāstrādā vai jāapmaksā rēķini- dodies to darīt ārā, ņemot līdzi portatīvo datoru!

Pastaigas un tikšanās svaigā gaisā. Ja Tu jūties ierobežota ikdienā birojā, norunā tikšanās ar draudzenēm ārpus telpām vai kafejnīcām! Pastaigas svaigā gaisā ļaus Tev darīt ko aktīvu.

Izvēlies parku! Latvijā ir tik daudz parku un mežu!  Katru reizi dodoties ārā, izvēlies citu! Šādi iepazīsi apkārtējās vietas un pavadīsi kvalitatīvi laiku!

Kā jums sokas ar laika pavadīšanu svaigā gaisā?