Kā cīnīties ar pinnēm grūtniecības laikā?

Kā cīnīties ar pinnēm grūtniecības laikā?

10. May 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecības laikā mēs baudām ne tikai skaistus un fantastiskus mirkļus, bet nākas saskarties arī ar dažādām neērtībām. Te jāpiemin ādas izmaiņas, ko rada grūtniecības laika hormonālās izmaiņas. Bet, ko darīt ar pinnēm? Pastāstīs Larisa Eriksone – Baltic Beach Hotel ārste-kosmetoloģe ar 15 gadu pieredzi kosmetoloģijā.

Pinnes grūtniecības laikā

Grūtniecības laikā ir stingri ierobežojumi gan ārēju, gan iekšēju medicīnisku līdzekļu izmantošanai. Līdz ar to grūtniecēm obligāti jākonsultējas ar ārstu par iespēju izmantot konkrētos līdzekļus pinņu ārstēšanai. Jāatceras, ka grūtniecības laikā nedrīkst lietot līdzekļus, kas satur vitamīna A atvasinājumus.

Ko darīt ar tumši brūnajiem ādas laukumiem, kas parādās grūtniecības laikā?

Cīnīties ar brūnajiem ādas laukumiem grūtniecības laikā ir bezjēdzīgi. Šo ādas veidojumu rašanās ir saistīta ar hormonālajām izmaiņām, un plankumi parasti pazūd, kad hormonālais līmenis stabilizējas – vidēji gada laikā pēc dzemdībām.

Arī grūtniecības laikā ir svarīgi izmantot aizsardzības līdzekļus ar SPF filtriem, jo tie aizsargā ādu no saules nelabvēlīgas ietekmes un mazina jaunu brūno laukumu veidošanos.

Māmiņu Klubs

Ar kādām problēmām grūtniecības laikā Tu saskāries?