Kā celulīts var ietekmēt kāju vēnu veselības stāvokli?

Kā celulīts var ietekmēt kāju vēnu veselības stāvokli?

11. Jul 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs visas zinām, ka apelsīna miziņa ir pasliktinātas vielmaiņas rezultāts. Bet, vai celulīts spēj ietekmēt arī vēnu veselību? Uz šo jautājumu mums atbildēja Dr. Mauriņa Vēnu centra ārste fleboloģe Sandra Prāve.

Pats celulīts vēnu veselības stāvokli neietekmē. Tomēr, ja tas ir parādījies, tas liecina par to, ka tava saistaudu struktūra ir kļuvusi vājāka. Ja celulīts ir izteikts jeb ir jau tā dēvētā lipohipertrofija, kad augšstilbi un reizēm arī augšdelmi kļūst ļoti apjomīgi (šie tauku sabiezējumi nospiež sīkos limfvadus un nervus), var sākt veidoties tūskas un arī sāpes. Šī iemesla dēļ ļoti bieži varikoze un vēnu problēmas iet rokrokā ar izteiktu celulītu. Tāpat pētījumos pierādījies, ka celulīta un vēnu patoloģijas kombinācija reizēm ir skaidrojama arī ar pasliktināto, ģenētiski pārmantoto saistaudu struktūru jeb to uzbūvi. 

Kā vislabāk cīnīties ar apelsīna miziņu? Jāpatur prātā, ka šī kaite ir pasliktinātas vielmaiņas rezultāts. Tāpēc vislabākās zāles, lai cīnītos pret celulītu, ir kustības un pareizs uzturs. Visieteicamākais sporta veids ir intensīva peldēšana. Ieteicams peldēt ar pleznām, tādējādi palielinot slodzi. Sieviešu vidū iecienīts ierocis pret celulītu ir arī vakuumasāža, kas atsevišķos gadījumos nodrošina lieliskus uzlabojumus.

Tomēr esi uzmanīga - ja tev ir aizdomas, ka tev parādījušās pirmās problēmas ar vēnām, pirms uzsākt vakuumasāžas kursu, venozo asinsrites sistēmu ieteicams izmeklēt pie speciālista. Ja apstiprināsies, ka tev ir stumbra vēnu varikoze, no vakummasāžas tomēr būs jāatsakās un celulīts jālikvidē ar pareiza uztura, sportošanas, kā arī saudzīgākām skaistumkopšanas procedūrām (piemēram, ar medus masāžu).

Ja tev ir celulīts, nekrīti panikā! Mediķi uzsver, ka tas nebūt nenozīmē, ka tev noteikti parādīsies arī vēnu problēmas!