Joga topošo māmiņu veselībai: Saulgriežu jogas festivāls 20.-22.jūnijā

10. Jun 2014, 10:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņa gaidības ir viens no skaistākajiem un reizē arī mistiskākajiem notikumiem mūsu dzīvē – mēs piedzīvojam patiesu brīnumu, mūsos aug jauna dzīvība, kura lēnām kļūst par mūsu dzīves lielāko dārgumu. Tomēr nereti tieši šajā laikā – mēs topošās māmiņas brīžiem jūtamies apmulsušas, nesaprotam vai tas, kas ar mums notiek tā ir paredzēt, patiesībā reizēm pat piezogas baiļu sajūtas, kas patiesībā ir saprotams. Tāpēc mēs meklējam veidus, kā ar to tikt galā, iepsējams var palīdzēt grūtnieču jogas nodarbības.

Konsultē  Agnese Guļāne – "Urban Yoga" jogas skolotāja, divu bērnu māmiņa.

Jogas nodarbībās tiek apgūtas dažādas tehnikas, kuras ļauj veidot saikni ar sevi, savu gaidāmo bērniņu, stiprināt intuīciju, iemācīties elpot, iegūt pieredzi par to, kā elpa mūs maina, kā mainās pašsajūta, kā mēs elpojam, cik tas ir svarīgi.

Ir dzirdēti dažādi uzskat par to, ka joga īsti niemāca sievietēm elpot tā, kā tas būs nepieciešams dzmedībās, tomēr jogas skolotāji tam īsti nepiekrīt.

"Dzemdību laikā sieviete izdzīvo dažādas elpošanas tehnikas.Kad sākas kontrakcijas, kad jānomierinās, tā būs viena elpa; kad būs vajadzīga enerģija, būs cita elpa; kad lēnām gatavosimies uz izspiešanas fāzi, vecmāte teiks, elpo tā, lai nespiestu, jo audi nav iespiedušies," uzskaita jogas skolotāja. "Elpas ir dažādas, nav vienas tādas dzemdību elpas, kuru esmu pabeigusi, dabūjusi sertifikātu un eju ar paceltu galvu uz dzemdībām. Jogas nodarbībā mēs iemācāmies pareizi elpot."

Joga ir lielisks veids, kā iegūt instrumentus, kas palīdz satraucošos brīžos nomierināties, taču joga ir arī veids, kā palīdzēt savam ķermenim justies komfortabli, jo nav noslēpums, ka grūtniecības laikā mūsu ķermenī notiek lielas izmaiņas, augot puncītim, var sāpēt mugura, var kājās veidoties tūska, tāpēc ir dažādi vingrinājumi, kas palīdz to visu novērst.

"Jogas nodarbības laikā sieviete iemācās un mācās savu ķermeni un tas ir tāds nebeidzamais stāsts, kad piedzimām, mums neiedeva līdzi lietošanas instrukciju," atklāj Agnese Guļāne.

Patiesībā sākt nodarboties ar jogu var jebkurā vecumā – gan liels, gan mazs, jebkurā dzīves brīdī, kad ir sajūta – es labprāt to pamēģinātu. Taču iespējams tam ir nepieciešams kāds īpašs notikums. Un tāds mūs gaida jau pavisam drīz – no 20. līdz 22. jūnijam mammas, tēti, bērni, ikviens, kurš jau daudzus gadus nodarbojas ar jogu vai ir iesācējs, varēs vienoties neaizmirstamā Saulgriežu jogas un mūzikas festivālā, kas jau otro gadu notiks pie mums Latvijā gleznainajā Siguldā "Brūveros".

"Festivālā būs dažādi jogas veidi, ne tikai joga, varēs padejot, varēs iepazīties ar kādu cīņas mākslu, satikt citus, kam interesē joga, satikt pasniedzējus no aizokeāna valstīm, tāpēc tur ir vērts doties," stāsta Sanita Rībena, Saulgriežu jogas un mūzikas festivāla organizatoru pārstāve.

Saulgriežu jogas un mūzikas festivālā, kas zināms arī kā Kundalini jogas festivāls, mums būs iespēja piedzīvot sirsnīgu saulgriežu sagaidīšanu un koncertu kopā ar pasaules slaveniem mūziķiem. Būs padomāts arī par festivāla jaunākajiem dalībniekiem.

Ļausim sev iespēju piedzīvot pēc iespējas gaišākas emocijas un sajūtas, jo īpaši laikā, kad zem sirds nesam savu mazulīti. Šis ir tik īpašs laiks, mēs esam tuvākas sev, savai patiesajai būtībai, jo mūsos piedzimst vēl kaut kas nebijis – viens mazs cilvēks, kurš mūs sauks par mammu un dāvās visplašāko mīlestību pasaulē.

Māmiņu Klubs

Vairāk par Jogas un Mūzikas festivālu:

www.solsticeyogafestival.com

20140519153817-28759.jpg