Izglītoties nekad nav par vēlu un nekad nav par daudz

Izglītoties nekad nav par vēlu un nekad nav par daudz

12. Jul 2018, 10:54 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Uzzināt, ko vairāk par grūtniecību, par sajūtām nekad nevar būt par daudz, lai arī gaidības nav pirmās. Droši vien tiem pāriem un tām ģimenēm, kurās gaidāms  pirmdzimtais, šī izzināšana ir daudz nepieciešamāka un nemiers sirdī par nezināmo ir daudz lielāks. Taču nolēmu arī es, kādam var šķist - mamma ar pieredzi- aiziet uz jauno vecāku kursiem. Kursu klāsts mūsdienās ir ļoti plašs, es nolēmu par labu kursiem "Māmiņu klubā", vēlējos mājīgu, mierīgu atmosfēru, kā arī neatkarīgu speciālistu viedokli, nepārstāvot kādu konkrētu medicīnas iestādi. 

Salīdzinot pirms sešpadsmit gadiem un tagad

Atceros, kā uz šādiem kursiem gāju pirms sešpadsmit gadiem, kad gaidīju savu pirmo mazuli, kurš nu ir liels un man jāmācās to pieņemt un jāmācās viņu "atlaist".  Toreiz izglītoties gāju Stradiņu Slimnīcā, jāteic, ka daudz kas ir mainījies, iespējams, arī mana uztvere par gaidībām, ģimeni, mazuli ir pamainījusies, līdz ar to, visu uztveru daudz mierīgāk, daudz nesaspringtāk un uzdrošinos arī jautāt neskaidro. Toreiz kā lekcijās Universitātē - sēdēju un visu ļoti sīki pierakstīju, šoreiz daudz vairāk klausījos, ļāvos baudīt sarunu ar vecmāti, cilvēku, kurš ikdienā ir tik daudz piedzīvojis kopā ar jaunajām mammītēm. Vecmāte bija lieliska. Kādēļ? Sirsnīga un ļoti, ļoti tuva emocionālajā ziņā. Man ļoti patika šis sarunu miers, šī "iesētā" miera sajūta un divas stundas Māmiņu klubā Rīgas klusajā centrā paskrēja nemanot, pat pārtraukumu "neprasījās". 

Ļoti daudz kas mums notiek tikai galvā

Pa visiem šiem gadiem man nav izdevies aizdomāties, ka pirms dzemdībām mums vajadzētu aprunāties ar vīru par to, kā būs, kā mēs rīkosimies dzemdībās un, ko es no viņa sagaidu. Man šķita, ka viņš to visu pats labi saprot, bet tieši vakar šajās sarunās ar vecmāti es sapratu - kā gan viņš var saprast, ja viņam ir sava galva, bet man - savējā. Viņš dažādas lietas uztver citādāk un es tāpat un, ja mēs par to neizrunājam, kā mēs spējam paveikt komandas darbu? Šķiet pašsaprotami, bet neesam nekad to paveikuši. Vakar par to pie vakariņām runājam un bija tik jauka sajūta... kā komandai. Viņš arī sajutās noderīgs, jo beidzot saprata, ka man viņš gaidību un dzemdību procesā ir ļoti, ļoti vajadzīgs, lai arī esmu pieradusi, ka varu visu pati.

Dzemdību somu kārtosim kopā

Sarunu tēma aizvadītajās nodarbībās bija arī par dzemdību somu kārtošanu, arī tas paradums pēc vakardienas mainīsies mūsu ģimenē, to šoreiz kārtosim kopā, lai nesanāk tā, ka vīrs nemāk atrast to, ko jautā ārsti, vai arī ir paņemts līdzi tikai tas, ko es mazulim vēlos, bet ne mēs. Pie mazulīša kopīgi tikām, tādēļ šoreiz mēģināsim to kopīgi arī sagaidīt, ņemot vērā ne tikai to, ko es vēlos, kādā krāsā, kādā formā, bet gan to, ko mēs vēlamies abi kopā un ar lielajiem bērniem.

Lai skaists mazulīša gaidīšanas laiks un ļoti iesaku ne tikai izglītošanai, bet arī galvas un sajūtu sakārtošanai izmantot un apmeklēt Jauno vecāku kursus - sarunas ar vecmātēm, speciālistiem. Arī man gaidot ceturto mazulīti tas bija ļoti, ļoti noderīgi un ar nepacietību gaidu nākamo nodarbību nākamajā trešdienas vēlā pēcpusdienā skaistā, klusā Rīgas centrā "Māmiņu klubā".

12. Jul 2018, 15:02

Website Design Company Delhi south ex@https://rmpindia.com/
Web designing services Delhi@https://rmpindia.com/
Website Designing company in south ex@https://rmpindia.com/
Website Designing company south ex@https://rmpindia.com/
Website services in Delhi@https://rmpindia.com/