Iegādājoties bērnu ratiņus, izvēlies modeli, kas atbilst jūsu ģimenes dzīvesstilam!

Iegādājoties bērnu ratiņus, izvēlies modeli, kas atbilst jūsu ģimenes dzīvesstilam!

18. Sep 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nereti, ierodoties veikalā, lai izvēlētos savam gaidāmajam mazulim ratus, vecāki apjūk plašajā piedāvājumā, nespējot nodefinēt visus svarīgākos kritērijus. Tāpēc, lai topošie vecāki varētu izvēlēties savam dzīvesveidam piemērotākos un mazulim ērtākos ratus, ieteikumos dalās BebiCentrs Klientu konsultante Agnese Janušķe.

BebiCentrs pārstāve norāda, ka, iegādājoties bērnu ratus, primāri uzmanība jāpievērš šiem faktoriem:

  • pa kādiem ceļiem ar ratiņiem lielākoties paredzēts pārvietoties – pa lauku ceļiem vai pilsētu?
  • vai dzīvojat dzīvoklī, kur rati būs jānes pa kāpnēm uz augstāku stāvu?
  • kurā gadalaikā dzims mazulis? Tas ir svarīgi, lai varētu izvēlēties piemērotāko kulbas izmēru.

Domājot par ratu iegādi, nedrīkst aizmirst izvērtēt arī kombinēto ratu iespējas. Proti, pārliecināties, vai ratu sēžamajai daļai ir iespējams nodrošināt maksimālu guļas pozīciju, kas būs svarīgi, ja, mazulim kulba paliks par mazu un sēžamā daļa tiks izmantota jau no aptuveni 4 mēnešu vecuma. Tāpat arī svarīgs faktors ir iespēja ratu sēžamo daļu vērst ar skatu pret māmiņu, kas jo svarīgi ir laikā, kamēr mazulītis vēl ir mazs un viņam nepieciešama lielāka drošības sajūta.

Agnese Janušķe stāsta, ka mūsdienās vecāki daudz aktīvāk ceļo un lielāku uzmanību pievērš arī ratu dizainam, cenšoties to saskaņot ar savu dzīvesstilu. Tāpēc visvieglāk piemērotākos ratus ir iespējams izvēlēties uz vietas veikalā, kurā ir pieejami dažādu ražotāju rati, kā arī vienlaikus ir iespējams nodemonstrēt to tehniskās iespējas.

Kas jauns ratu modē?

Aizvien lielāku popularitāti iekaro divi vienā esošie Cybex Priam rati, kurus ērti iespējams sakomplektēt arī ar autosēdeklīti un kuri vieglās transformēšanas dēļ ir ērti ģimenēm, kuras mēdz doties ceļojumos un dažādos pābraucienos.

BebiCentrs pieejams arī limitētais Cybex Priam Koi 2018.gada ratu modelis, kas izceļas ar savu īpašo dizainu un ražošanā izmantoto augstas klases audumu.

20170914225648-44556.jpg

Cybex Priam ratu priekšrocības:

  • viegli transformējami, kas ļauj ratu kulbu noņemt pat ar vienas rokas palīdzību, un tikpat vienkārši ar vienas rokas palīdzību arī salikt ratu rāmi;
  • atšķirībā no citu ražotāju ratiem, Cybex Priam rāmi saliktā veidā iespējams ērti vilkt, tas nav jānes;
  • kulba izceļas ar savu garumu, dziļumu, siltinājumu un paaugstinājuma maliņu, kas mazuli pasargā no vēja un sniega un nodrošinās komfortu arī aukstos laikapstākļos;
  • kulbai ir pagarināms jumtiņš;
  • ratu priekšējos rotējošos riteņus iespējams ziemas laikā nomainīt pret slēpītēm, kas ir parocīgi liela sniega gadījumā;
  • rāmim iespējams uzlikt arī četrus vienādus riteņus, kas garantē iespēju izbraukt jebkurus ceļus;
  • ratos ir iestrādāta amortizācija, kas mazulim ļaus justies komfortabli arī pārvietojoties pa bruģētu ceļu;
  • ratu sēžamo daļu iespējams noregulēt pilnīgā guļus pozīcijā un tajā iestrādāts papildu polsterējums, kas mazuļa muguriņai nodrošina lielāku komfortu un sniedz siltumu;
  • ratu sēžamo daļu iespējams vērst abos braukšanas virzienos.

Jānorāda, ka Cybex ratiem ir arī ērti uzliekami adapteri, kas ļauj ratu rāmim uzlikt arī mazuļa autosēdeklīti. Vadoties no veiktajiem testiem, Cybex bērnu autokrēsliņi ir vieni no drošākajiem Eiropā. Tas tāpēc, ka visiem autokrēsliem ir iestrādāta lineārā sānu sadursmju sistēma, kas pasargā krēsliņu sānu sadursmes laikā. Ja sēdeklītis no sāniem saņem triecienu, to pilnībā uzņem tajā iestrādātā  L.S.P.sistēma.

Ceļojumiem piemērotākā izvēle – pastaigu rati

BebiCentrs Klientu konsultante Agnese Janušķe no pieredzes zina stāstīt, ka vecāki labprāt izvēlas arī Cybex MIOS pastaigu ratus, kuru svars ir vien 8,7kg, tāpēc tie ir īpaši ērti un praktiski ceļojumos.

20170914225607-16810.jpg

Atširībā no citiem pastaigu ratiem, šis ratu modelis izceļas ar amortizāciju, kas iestrādāta gan ratu priekšējos, gan aizmugurējos riteņos, savukārt ratu šasija, kas priekšgalā ir platāka, nodrošina vieglu un stabilu manevrēšanu arī pa šaurām vietām. Savukārt gadījumos, ja ģimene mēdz ceļot uz siltākām zemēm, vecāki noteikti novērtēs izņemamo muguras polsterējumu, kas palīdzēs mazulim justies komfortabli un nesvīst.

Saņemt visas atbildes par piemērotāko ratu izvēli, varat, dodoties uz kādu no BebiCentrs veikaliem:

Brīvības ielā 174a, Rīgā

TC Rīga Plaza II stāvā, Mūkusalas ielā 71, Rīgā

www.bebicentrs.lv

20170915142816-12900.jpg