Hematomas - mana pieredze

Hematomas - mana pieredze

10. Oct 2017, 13:08 Hopeful_soul Hopeful_soul

Sveikas! Vēlējos padalīties ar savu pieredzi par hematomām grūtniecības laikā.

Saskaņā ar portāla "neslimo.lv" definīciju, hematoma ir "norobežots asinsizplūdums, ko ietver apkārtējie audi vai kāda dabiska dobuma sienas".

Hematomas mani piemeklēja gan pirmās, gan otrās grūtniecības laikā, abas reizes - pirmajā trimestrī. Ārsti par to veidošanos izvirzīja dažādas versijas: gadījies par daudz sastaigāties, placentas, kura sākotnēji bijusi priekšā dzemdes kaklam, celšanās uz augšu, rēzus faktoru nesaderība (esmu rēzus negatīva, vīrs rēzus pozitīvs).

Pirmajā grūtniecībā hematoma bija samērā neliela, bet asas izjūtas nodrošināja - 6.nedēļā pamanīju smērēšanos, steizami pa taisno no darba devos uz Stradiņiem, kur pavadīju trīs dienas un pēc tam divas nedēļas miera režīmā mājās. Sāku lietot progesterona preparātus, kuri mani pavadīja līdz pat otrā trimestra beigām. Kad gāju uz USG 10 nedēļās, hematoma jau bija uzsūkusies.

Otrajā grūtniecībā hematoma atklājās pēkšņi 10 nedēļās - pēc atgriešanās no ģimenes pastaigas pa Mežaparku, pa kājām sāka tecēt asinis. Šoreiz hematoma sagādāja daudz vairāk problēmu - atkal Stradiņi, liela emociju gamma, progesterona preparāti un gultas režīms līdz 22.nedēļai, kad USG apliecināja, ka tā beidzot beigusi izdalīties.

Iemesli joprojām nav skaidri, taču vēlos iedrošināt, ka hematomas ir uzvaramas! Secināju, ka manā gadījumā tā, acīmredzot, bijusi manam organismam raksturīga īpatnība grūtniecības laikā. Trešo bērniņu neplānojam (vai plānojam ļooti tālā nākotnē), bet izskatās, ka ar katru reizi hematomas kļūst arvien lielākas un nejaukākas.