Grūtnieču vitamīni jālieto pēc galvenās ēdienreizes

21. Mar 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtnieču kalendārs ir viens no veidiem, kas palīdz saprast, kas notiek ar mazo dvēselīti, kas aug tavā puncītī, bet arī tas vēl nav viss, jo vari uzzināt arī daudz ko citu, ieskatoties ik nedēļu šajā kalendārā. Protams, arī par uzturu tur var uzzināt ļoti daudz, piemēram,  - ko ēst, lai izvairītos no sliktas dūšas, ko ēst, lai pašai un mazulītim puncis justos labi, un kā izvairīties no aizcietējumiem grūtniecības laikā. Galvenais, kas nepieciešams māmiņai un mazulim - veselīgs dzīvesveids, un tas sevī ietver vairākas lietas. Kustīgs dzīvesveids, veselīgs uzturs, vitamīni. Par to tad šajā reizē vairāk pastāstīs Vitabiotics produktu peciāliste Gita Ervita Norvele.

Kas notiek sievietes ķermenī, paliekot stāvoklī?

Tas ir prasīgākais posms dzīvē attiecībā uz uzturvielām, jo jābūt veselai, lai bērniņš attīstītos vesels un laimīgs. Un jāstrādā ir tā, lai labi būtu abiem.

Kāpēc vajadzētu izvēlēties Vitabiotics

Uzņēmumam ir vairāk kā 40 gadu pieredze arī vitamīnu ražošanas jomā, 2013.gadā Vitabiotics saņēma balvu no Lielbritānijas karalienes - tieši grūtnieču vitamīni, kas ir ļoti kvalitatīvi. Tajos ir viss nepieciešamais, lai nodrošinātu organisma vajadzības, patiesībā, visa mūža garumā.

Grūtniecība dalās dažādos posmos. Pregnacare sērija dalās arī atbilstoši ar savu sastāvu vairākos posmos - gatavojoties grūtniecībai, grūtniecības laikā, pēc dzemdībām. Gatavoties ar vitamīnu palīdzību grūtniecībai vajadzētu abiem, un vismaz 3 mēnešu garumā.

Pregnacare Conception, Pregancare Original un Pregnacare Plus

Grūtniecības laikā no A vitamīna vajadzētu izvairīties, lai to nepārdozētu, un tieši tāpēc grūtniecības laika pirmajā posmā piemērotajos vitamīnos A vitamīns ir mazāk - Pregnacare Original. Bet ir jods, kas atbild par intelekta attīstību, kognitīvajām funkcijām. Pregnacare Pluss, kur ir gan Original sastāvs, gan arī Omega-3 kapsulas. Šis komplekss apvieno gan grūtnieču vitamīnus, gan arī zivju eļļas sastāvā esošo Omega-3.

Mīts: Grūtniecības laikā lietotie vitamīni ietekmē bērniņa dzimšanas svaru

Vitamīnus lietojot nevar panākt to, ka bērniņa svars ir lielāks.  Vitamīni ir tādas uzturvielas, kas veicina apetīti, ja mamma nekontrolē apēstā daudzumu, bērniņš var piedzimt lielāks.  - Tas tā var notikt arī, ja vitamīnus nelieto.

Vai var dzert 2l ūdens dienā, un vai papildus grūtnieču vitamīniem var lietot zivju eļļu

Ūdeni ir jādzer ne tikai grūtniecības laikā, jo 52% ūdens ir sievietes organismā, un lai mūsu šūnu darbība un visi organisma procesi noritētu veselīgi, ūdens ir jādzer. Un 2l ūdens dienā būtu noteikti jāizdzer.

Omega-3 ir ārkārtīgi svarīga uzturviela, lai bērniņam attīstītos redze un smadzenes, tāpēc arī to grūtniecības laikā vajadzētu lietot. Ja Omega-3 nav grūtnieču vitamīnu sastāvā, var lietot zivju eļļu arī papildus.

Kas ietekmē mazuļa svaru?

Tas ir ļoti individuāli. Sliktas dūšas, toksikoze ir pārsvarā pirmajā grūtniecības pusē, bet arī tas nav faktors, kas liecina par to, ka bērniņš varētu piedzimt ar mazu dzimšanas svaru. Viss atkarīgs no vispārējās grūtniecības norises, arī no māmiņas uztura. Un mīts ir, ka ēst vajadzētu par diviem, jo tā mēs kaitējam savam organismam. Tāpat nav labi arī tas, ka bērniņš piedzimst ar lielu svaru, jo var būt problēmas ar imunitāti un daudz ko citu.

Kafija nebūtu tas, ar ko vajadzētu aizrauties grūtniecības laikā.

Ko lietot pēc dzemdībām?

Pēc dzemdībām var lietot Pregnacare māmiņām, kas baro mazuli ar krūti. Mātes piens nav aizvietojams pilnīgi ne ar ko, tāpēc ir svarīgi rūpēties par to, lai pieniņš būtu pilnvērtīgs, barojošs, un arī mamma nedrīkst skādēt pati sev šajā procesā, tāpēc Breast Feeding kompless mammai var palīdzēt uzturēt organismu formā, jo mammas organisms tiek nodrošināts ar nepieciešamajām uzturvielām. Un ir arī Pregnacare NewMom, kas ir piemēroti lietošanai pēc tam, kad mamma vairs nebaro ar krūti mazuli, lai matus, ādu, nagus uzturētu labā stāvoklī.

Vai grūtnieču vitamīni, kas lietoti agrāk, sniegs efektu arī tad, ja gaidāms ceturtais bērniņš

Vitamīni ir vitamīni, ja tie ir kvalitatīvi, nosedz organisma nepieciešamās vajadzības, var nemainīt, bet arī tas ir individuāli, jo svarīgi ir, lai vitamīni satur svarīgākās vielas: Omega-3, jodu, folskābi. Ja mamma neēd gaļu, jādomā, kā uzņemt olbaltumvielas un neaizvietojamās aminoskābes, kas ir svarīgas gan mammām, gan bērniņiem.

Vitamīni jālieto pēc galvenās ēdienreizes

Vitamīni var pasliktināt slikto dūšu arī, tāpēc nevar tos lietot pirms ēdienreizes vai ēdienreižu starplaikos, un vēlāk domāt, ka dēļ vitamīniem jūties slikti. Tie ir jālieto pareizi, saskaņā ar lietošanas instrukciju.

Priecīgu gaidību laiku!

Māmiņu Klubs

20150317140446-31248.jpg

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.