Grūtnieču masāža - veids, kā atbrīvoties no sāpēm mugurā un tūskas kājās

Grūtnieču masāža - veids, kā atbrīvoties no sāpēm mugurā un tūskas kājās

03. Sep 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Masāžas grūtniecības laikā - var, vajag, un kāds labums.

Ķermeņa masāža topošajām un jaunajām māmiņām

Kad sākt doties uz grūtnieču masāžu

Vislabāk grūtnieču masāžu apmeklēt pēc 13.nedēļas, kad sācies otrais trimestris, māmiņa jūtas stabilāk, nav sliktas dūšas, vemšanas. Masāžu baudīt var droši arī līdz pat dzemdību dienai.

Grūtnieču masāža nestimulē dzemdību sākšanos, tā ir pasīvā vingroša muskuļiem.

Masāžai sākoties mazulis var vairāk kustēties?

Masāžas sākumā mazulis mammas puncī var ļoti aktivizēties, viņš dzird svešu balsi, jūt pieskārienus, jūt mammas sajūtas, un pēc laiciņa bērniņš nomierinās.

Grūtnieču masāža - uz vēdera?

Vingrošanas poza ir uz sāniem, kas ļoti palīdz mugurkaulam atslābināties, limfas attece, asinsrite - viss notiek pareizajā virzienā, un, protams, vienmēr ir jāpielāgojas mammas sajūtām. Masāža ilgst 50 minūtes, un aptuveni 20 minūtes tiek masētas kājas, kas ir ļoti labi, ja mammai ir kāju tūska, muskuļu sāpes.

Ko sniedz grūtnieču masāža, un kas jāzin, pirms došanās uz tādu

Masāža ir ne tikai emocionāla bauda, bet arī fiziska palīdzība topošās māmiņas organismam. Tas ir labs veids, kā atbrīvoties no kāju pietūkuma, no noguruma.

Masieris, kas ikdienā strādā ar grūtniecēm, zin dažādas nianses, pielāgojas māmiņas vajadzībām, un tomēr - pie jebkura meistara nevajag doties, vajag papētīt, uzzināt arī par sertifikātu esamību, jo grūtniecība tomēr ir nopietna lieta.

Nekautrējies, ja tev ir diskomforts

Visu speciālistam vajag teikt, jo var gadīties, ka, piemēram, no gulēšanas notirpst roka vai kas tāds, vienmēr vajag teikt, jo komunikācija tikai sekmē masiera darbu un arī grūtnieces sajūtas.

Lai jaukas sajūtas un priecīgs gaidību laiks!

Māmiņu Klubs