Grūtnieču masāža nav greznība, tā ir nepieciešamība

Grūtnieču masāža nav greznība, tā ir nepieciešamība

20. Jan 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba Vecāku skolā piedāvā iespēju iespēju pierakstīties uz profesionālu masāžu. Natālija Kirjuhina to veic gan bērniem, gan māmiņām, gan topošajām māmiņām.

Grūtnieču masāža? Kā tas vispār notiek? Daudziem tas interesē, tāpēc lūdzām Natāliju pastāstīt par to vairāk!

Grūtnieču masāža pamatā ir viegla glāstīšana, pieskārieni, kas vērsti uz atslābināšanos. Pamata masāžas zonas ir mugura un kājas.

Nereti grūtnieces cieš dēļ sasprindzinājuma, trauksmes sajūtas, kas saistītas ar hormonālo fonu, tāpat parādās arī bezmiegs, nespēja atslābināties. Bet spējas koncentrēties, savākties, līdzsvarot savas emocijas ļoti vajadzīgas ir tieši dzemdībās. Tāpēc atslābinošā masāža palīdzēs efektīvi cīnīties ar šāda veida nebūšanām.

Kādos gadījumos tiek ieteikta grūtnieču masāža?

Pirmkārt, ja ir muguras sāpes, galvas sāpes, ja ir roku, kāju tūska. Bez tam, masāža palīdz arī miega traucējumu gadījumā, un arī, ja ir problēmas ar dzemdes tonusu.

Kādos gadījumos grūtnieces nedrīkst doties uz masāžu?

Grūtniecības laikā uz masāžu nevar doties to pašu iemeslu dēļ, kuru dēļ nevar doties uz masāžu arī sieviete, kas nav stāvoklī. Un šādi apstākļi ir:

  • paaugstināta ķermeņa temperatūra
  • asas respiratoras saslimšanas
  • dažas ar asinsriti saistītās saslimsanas
  • nagu, matu, ādas slimības
  • limfmezglu iekaisumi utml.

20121213094241-18424.jpg

Cik ilga ir masāža?

Seanss ilgst 50 minūtes. 30 minūtes tiek masēta mugura, 20 minūtes - kājas.

Cik seansus vajadzētu apmeklēt, lai sajustu kādu efektu un kādai jābūt apmeklējumu regularitātei?

Tas viss ir ļoti individuāli. Vēlams apmeklēt jūtamam efektam 1-2 reizes nedēļā.

Vai kaut kas jāņem līdzi?

Nē, nekas nav jāņem līdzi, pietiks, ja vienkārši atnāksiet.

Kad var sākt apmeklēt grūtnieču masāžu?

Jo agrāk topošā māmiņa to uzsāks, jo labāk. Dažas sievietes sāk masāžu apmeklēt agrā grūtniecības periodā - no 12.nedēļas. Un tas ir pareizi, jo: jo ātrāk iemācīsieties atslābināt muguras muskuļus, jo ātrāk iemācīsieties savu ķermeni uzturēt līdzsvarā, palīdzot tam pārkārtoties grūtniecības laikā.

Vai grūtniecības beigās arī var iet uz masāžu?

Uz masāžu var nākt līdz pašai pēdējai grūtniecības dienai, ja to atļauj topošās māmiņas fiziskais stāvoklis.

Vai pietiek ar vienu masāžas kursu grūtniecības laikā, vai vajag vairākus?

Grūtnieču masāža nav sadalīta kursos. Piemēram, noteikti jānāk 10 reizes. Nē, tā nav. Topošā māmiņa nāk uz masāžu tad, kad viņa to vēlas.

Vai ir kādi masāžas elementi, ko, piemēram, topošais tētis mājas apstākļos topošajai māmiņai var veikt?

Jebkurām kustībām jābūt mierīgām, akurātām, jāizvairās no uzspiešanas, uzsitieniem utt. Īpaši uzmanīgam jābūt, masējot jostasvietu un vēdera apvidu. Vislabāk derēs glāstīšana.


20121213094421-53363.jpg

Kāds ir grūtnieču masāžas galvenais uzdevums - relaksācija vai atveseļošanās?

Gan relaksācija, gan atveseļošanās. Tās ir divas ļoti saistītas lietas. Pašas lielākās izmaiņas ar sievieti notiek tieši grūtniecības laikā un šīs izmaiņas nav nemaz tik viegli izturēt - gan psiholoģiski, gan fiziski. Šajā laikā nereti ir gan fizisks, gan garīgs diskomforts, ko izraisa hormonālā fona izmaiņas, kā arī sievietes organisma fizioloģiskie procesi.

Grūtniecības laikā sievietēm ir liegts lietot daudzus medikamentus, tajā skaitā arī tos, kas palīdz cīnīties ar sāpēm. Šajā periodā speciālisti iesaka īpaši maigas, atslābinošas procedūras tādas kā speciālā masāža un relaksācija.

Pareiza masāža veiksmīgi palīdz uzturēt sievietes labsajūtu formā, kā arī, uzlabo viņas noskaņojumu un pats galvenais - veselību.

Ko jūs teiktu tiem, kas domā, ka masāža ir greznība, nevis nepieciešamība?

Nepiekrītu šādam apgalvojumam. Masāža ir nepieciešamība veselības uzturēšanai formā gan grūtniecības laikā, gan pēc grūtniecības. Masāžas procesa laikā iedarbība uz ādu labvēlīgi ietekmē arī dažādus orgānus, sistēmas un organismu kopumā.

Nav jāciešas un jādomā par diskomfortu. Jums jādomā par priekiem, ko sniedz tikai un vienīgi kļūšana par māmiņu, un jābauda grūtniecība!

20121213094518-23937.jpg

Gaidām jūs Māmiņu Kluba Vecāku skolā!

PIESAKIES MASĀŽAS PROCEDŪRAI ŠEIT!

Eksperts

Natālija Kirjuhina

Sertificēta kosmētiķe un sertificēta masiere
Natālija Kirjuhina Vecāku skolā