Grūtnieču dienas programma: 9.janvāris

Grūtnieču dienas programma: 9.janvāris

05. Jan 2018, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gatavošanās dzemdībām ir kā noslēdzošais posms, finiša taisne gaidību laikam, kad  dzemdību somā iegulst ne tikai nepieciešamās lietas mazuļa pūriņam, bet arī visas zināšanas, ko sieviete grūtniecības laikā uzzinājusi kursos, grāmatās, sarunās. 2018.gadu iesāksim ar Grūtnieču dienu, kurā pievērsīsim vērību tieši praktiskai un emocionālajam sagatavošanās posmam dzemdībām- iegūsi praktiskas zināšanas, kādas lietas likt bēbīša pūriņā, bet kādas preces būs vien lieki izlietoti līdzekļi un ikdienā nenoderēs. Tāpat ar dūlu lekcijā būs iespējams smelties jaunas idejas, kas noderēs, gatavojoties dzemdībām emocionāli un arī fiziski, izzinot dzemdību fāzes.

9.janvāra Grūtnieču dienas programma

Sievietes iekšējie un ārējie resursi veiksmīgām dzemdībām

12.00- 13.00

Dzemdībās var palīdzēt jebkas - meditācija, vizualizācija, atveroties kā ziedam, alternatīvie palīglīdzekļi, noskaņošanās, sveces, atmosfēra. Tas viss palīdz noskaņoties dzemdību procesam un palīdzēt bērniņam virzīties pa dzemdību ceļiem, lai tuvinātu satikšanās brīdi māmiņai un mazulītim. Grūtnieču dienas ietvaros dūla Līga Giniborga dalīsies savās zināšanās par topošās māmiņas emocionālo pūriņu, gatavojoties dzemdībām, kas, iespējams, būs kā vaduguns pašā dzemdību dienā, nomierinot gan gaidāmo mazulīti, kuram dzemdības ir liela slodze, gan topošo māmiņu pašu.

Dzemdību fāzes: soli pa solim

13.15.-14.15

Daudzi vecaki bieži vien interesējas par to, kā sākas dzemdibas un, ar ko tās parasti beidzas. Ir daudz viedokļu par dzemdību sākšanos, un arī par to, kurā brīdī būtu jādodas uz dzemdību iestādi. Šajā lekcijā ar dūlu Katrīnu Puriņu - Liberti uzzināsi par dažādiem iespējamiem variantiem, par pazīmēm, kas liecina par dzemdību sākšanos, kurā brīdī izmantot un kādus relaksācijas paņēmienus izmantot, kādi ir sievietes fizioloģiskie procesi dzemdībās.

Mazuļa pūriņš

14.30-15.30

Gatavojoties bērniņa piedzimšanai, katra topošā māmiņa sastāda nepieciešamo lietu sarakstu vai vadās pēc gatava sarakstiņa. Tomēr tā kā bērnu preču veikalu plaukti ir pilni dažādām lietām, bieži gadās iegādāties tās preces, kas tā arī netiek izmantotas. Grūtnieču dienās viena no populārākajām lekcijām ir par mazuļa pūriņa izveidi, kur ārste Irēna Putniņa dalās ieteikumos, praktiskās niansēs, kam būtu jāpievērš uzmanība, sarūpējot pūriņu gaidāmajam mazulim, un kādas preces var atstāt veikalu plauktos.

Kad notiks?

9. janvārī plkst. 12.00-15.30

Kur notiks?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-2, 1. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 25

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>