Māmiņu Kluba Grūtnieču diena aicina pievienoties 8.jūnijā

Māmiņu Kluba Grūtnieču diena aicina pievienoties 8.jūnijā

07. Jun 2016, 13:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasaras laikā, kad gribas veldzēties atpūtā, aicinām pievienoties izglītojošā Grūtnieču dienas pēcpusdienā, kurā kopā ar dažādiem speciālistiem uzzināsim visu sākot no gaidībām līdz mazuļa piedzimšanai!  Aicinām uzzināt aktuālo par atbalstu mazuļa nākšanai pasaulē kopā ar vecmāti Baibu Zelku, kā arī - Katrīna Puriņa pastāstīs, ar ko sākas un ar ko beidzas dzemdības,  un vēl aicinām gatavot jebkādus jautājumus par jaundzimušajiem Neonatoloģijas māsu apvienības prezidentei, sertificēta bērnu māsai Elitai Svareniecei!  

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>

PROGRAMMA:

12:00 - 13:00 Vecmāte, ārsts, dūla, vīrs, mamma- kāda ir katras iesaistītās puses loma grūtniecības, dzemdību un pēcdzemdību periodā. Rīgas Dzemdību nama vecmātes Baibas Zelkas lekcija.

Bērniņa piedzimšana mūsu dzīvē ir viens no nozīmīgākajiem mirkļiem, tāpēc ir ļoti rūpīgi jāapdomā tas, kādu mēs vēlamies to piedzīvot, jo tas ir sākums tam, kā veidosies mūsu mazuļa dzīve un arī mūsējā, jo mēs turpmāk dzīvosim ar iegūto dzemdību pieredzi, lai kāda tā būtu. 

Patiesi, Latvijā mums ir iespēja izvēlēties cilvēkus, ar kuriem būsim kopā dzemdībās – mums ir iespēja slēgt līgumu ar vecmāti, ar ārstu vai dūlu, taču tik pat labi mēs varam dzemdībām nolīgt visus trīs speciālistus. Tāpat nevar piemirst par topošā tēta lomu gaidību, dzemdību un pēcdzemdību periodā. 

Grūtnieču dienā vecmāte atklās, kā atrast savu īsto uzticamības personu, kā tiek sadalītas šo personu lomas svarīgajā dzīves notikumā.

Tev būs iespēja uzdot jautājumus par dzemdībām Rīgas Dzemdību namā.

13:15 - 14:15 Jaundzimušā aprūpe gadu gaitā ir mainījusies: mīti un patiesības šodien. Neonatoloģijas māsu apvienības prezidentes, sertificētas bērnu māsas Elitas Svarenieces jautājumu- atbilžu sesija.

Kad ģimenē ienāk bērniņš, jautājumi par un ap bērniņa aprūpi ir sevišķi daudz- vai izmantot briljanta zaļo nabiņas kopšanai, kad pirmo reizi bēbīti drīkst vannot, vai jaundzimušajam visu laiku rokās jābūt cimdiņiem, kā saprast, ka bērniņam mainīt autiņbiksītes un kad mazais vēlas ēst.. Šie ir tikai daži no jautājumiem, kas ir topošo māmiņu galvā, vienalga, vai ģimenē gaidāms pirmais bērniņš vai mājās jau gaida kāda atvasīte. Jaundzimušā aprūpes tendences mainās, tāpat mainās arī mūsu sabiedrība un pieņemtās normas.

Māmiņu Klubs nāk talkā, aicinot topošās māmiņas pievienoties Grūtnieču dienas lekcijai par jaundzimušo, lai uzzinātu, kas gadu gaitā ir mainījies, kādi mīti joprojām valda sabiedrībā un kas ir aktuāls saistībā ar jaundzimušā aprūpi.

Noteikti sagatavo jautājumus jautājumu- atbilžu sesijas vadītājai-  Neonatoloģijas māsu apvienības prezidentei, sertificēta bērnu māsai Elitai Svareniecei! 

14.30-15.30 Dzemdību fāzes - kā sākas dzemdības un, ar ko tās parasti beidzas. Dūlas Katrīnas Puriņas lekcija.

Lekcijā uzzināsi:

  • cik daudz posmu vai dzemdību fāžu sieviete visbiežāk piedzīvo
  • kurā no dzemdību posmiem sievietei jāatpūšas
  • kurā brīdī jāizmēģina dažādi relaksācijas paņēmieni, lai izdzīvotu kontrakcijas
  • ar ko beidzas dzemdības, kā tieši notiek dzemdību noslēgums
  • kas notiek tuvākās stundas pēc dzemdībām
  • kādi ir sievietes fizioloģiskie procesi dzemdību laikā
  • kā dažādās dzemdību fāzēs jūtas mazulis, ko viņš dara

 

Kad notiks?

8. jūnijā plkst. 12.00-15.30

Kur notiks?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-2, 1. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 20