Grūtnieču diena Māmiņu Kluba Vecāku skolā: Dzemdību vietas izvēle

Grūtnieču diena Māmiņu Kluba Vecāku skolā: Dzemdību vietas izvēle

14. Apr 2015, 10:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gaidību dienas Māmiņu Klubā notiek katru mēnesi, kur vairāku stundu programmā brīvā atmosfērā iespējams tikties ar dažādiem speciālistiem, izzināt jaunākās tendences, kas saistītas ar bērniņa gaidīšanas laiku un sevis lutināšanu gaidību laikā. Protams, arī viss par bērniņa sagaidīšanas brīdi. Aprīlī tiksimies ar 4 brīnišķīgām vecmātēm!

Grūtnieču diena pulcēs dzemdību speciālistus no dažādām Latvijas dzemdību iestādēm, lai topošie vecāki varētu iepazīties ar katru dzemdību nodaļu vienuviet, iegūstot informāciju par kārtību dzemdību iestādē, kā arī atbildes uz saviem jautājumiem par grūtniecību un dzemdībām!

Tikšanās laiks: 15.aprīlis plkst.12:00

12:00 - 13:00 Dzemdības Rīgas Dzemdību namā

Sarunā ar vecmāti Baibu Zelku uzzināsi nianses, kuras runājot par gatavošanos dzemdībām, pašu dzemdību procesu un pēcdzemdību periodu ir visbūtiskākās!

Tā kā viņa ir arī praktizējoša bērnu māsa un strādā jaundzimušo intensīvajā terapijā, vēl varēsi uzzināt arī par visu medicīniski būtisko. Piemēram, to, kāpēc netiek pievērsta uzmanība tādām analīzēm kā B grupas hemolītiskais streptokoks, kas drīzumā mūsu valstī būs jāveic visām pacientēm vismaz no 37.nedēļas, varbūt jau no 35.nedēļas.

13:15 - 14:15 Dzemdības Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas dzemdību nodaļā

Iegūsti informāciju par reālo dzemdību ainu. Noteikti ir svarīgi izrunāt savas vēlmes un bažas ar vecmāti, kā arī pastāstīt, par bailēm, kas saistās ar dzemdībām. Tas palīdz izkliedēt mītus un bažas, bet bailes par to, ko mēs piedzīvojam pirmo reizi, ir tikai normālas.

Kā stāsta vecmāte Signe Irša: "Vecmātes uzdevums ir sievietei pamatot un celt pārliecību, ka viņa var piedzemdēt, ka viņas vietā to cits nevar izdarīt un personāls ir tikai, lai viņu atbalstītu. Svarīgi ir, ja sieviete sev notic un saprot, ka viņa ir tā, kas procesu vada, nevis tikai pakļaujas rīkojumiem no mediķu puses. Tad arī šim procesam ir daudz jaukāka un patīkamāka norise. Sieviete kontrolē situāciju, pārējie atbalsta un uzmundrina. Noteikti ir jāpārrunā, ko sieviete negribētu piedzīvot dzemdību laikā, kā arī pārim vai māmiņai vajadzētu aiziet un iepazīties ar vietu, kur taisās dzemdēt."

14:30 - 15:30 Dzemdības Siguldas slimnīcas dzemdību nodaļā

„Kā rāda prakse, vairāk vai mazāk, bet grūtnieces tomēr uztraucas par augļūdens pūšļa priekšlaicīgu atvēršanu, arī par to, ka netiek atļauta ērtākā dzemdību poza. Dažkārt pozā, kura grūtniecei ir pieņemama, viņai neļauj dzemdēt tikai tāpēc, ka medpersonālam tā nav ērti,” zina teikt Inese Kampusa.

Tātad, uzzināsi visu par dzemdību plāna rakstīšanu, par dzemdību pozām, dzemdību fāzēm, un arī to, kas attiecas uz Siguldas Dzemdību nodaļu.

15:45 - 16:45 Dzemdības Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļā

Grūtnieču jostas izvēle, sava ķermeņa kopšana pirms un pēc dzemdībām, ja bijuši plīsumi. Tāpat arī dzemdību procesi Jūrmalas slimnīcā, par to visu varēsi jautāt Jolantai Bārbalei Mālniecei. Neaizmirsti arī uzzināt vairāk par ķeizargrieziena operāciju, jo tev jābūt gatavai ikvienam dzemdību scenārijam!

Kad notiks?

15.aprīlī plkst. 12:00 - 17:00

Kur notiks?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 15

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT>>>>

30. Mar 2015, 16:16 Kristīne Māmiņuklubs.lv

Liels paldies par atbildi 😀 vēl vēlējos painteresēties par tendenci vai uz šiem semināriem ieras ar otrām pusītēm?

Droši var apmeklēt kā 1., tā 2., tā trešajā trimestrī. Ir bijušas reizes,kad uz Grūtnieču dienu atnāk pat sievietes, kuras vēl negaida bērniņu, vēloties sagatvoties skaistajam notikumam!

30. Mar 2015, 14:37

Labdien,

Vēlējos noskaidrot kādā grūtniecības laikā šis pasākums būtu piemērot grūtniecei 😀 Esmu šīs skaistās distances pirmajā trimestrī 😀
Paldies jau iepriekš par atbildi 😀