Grūtniecības testā blāva strīpiņa. Vai es esmu stāvoklī?

Grūtniecības testā blāva strīpiņa. Vai es esmu stāvoklī?

23. Jul 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai grūtniecības testā blāva strīpiņa norāda par grūtniecību? Konsultē ginekoloģe Margarita Puķīte.

Piesakies uz vasaras dzemdību sagatavošanas kursiem, zvanot pa tālruni 67350750!

„Noteikti nav 100% atbildes šajā gadījumā,” stāsta ginekoloģe. „Lai uzrādītu pozitīvu rezultātu, ķermenim jāsaražo noteikts cilvēka horioniskā gonadotropīna (HCG) hormona daudzums, tomēr ne visi mājās lietojamie grūtniecības testi uztver vienādu HCG līmeni. Jo jūtīgāks tests, jo ātrāks parādīsies pozitīvs rezultāts.”

Ja testā uzrādās blāva strīpiņa, iespējams, ka tests nav pārāk jūtīgs. Ja topošajai māmiņai vēl ir saglabājusies testa kastīte,noteikti var apskatīties, kāda ir testa jūtība- jo zemāks skaitlis, jo jūtīgāks tests. Piemēram, ja testa jūtīgums ir 20 IU/L, tas grūtniecību uzrādīs ātrāk nekā tests ar jūtību 50 IU/L.

Tikpat labi iespējams, ka blāvā strīpiņa topošās māmiņas testā norāda, ka nav pagājis īpaši liels laika sprīdis kopš bērniņa ieņemšanas. Šajā gadījumā speciālisti iesaka veikt kontroltestu pēc 2 vai 3 dienām, kas noteikti parādīs, vai grūtniecība ir iestājusies vai nav. Lielākā daļa mājās veicamo grūtniecības testu uzrādīs grūtniecību laikā, kad jābūt mēnešreizēm, bet tās kaut kādu iemeslu iztrūkst.

Ja grūtniecības tests uzrāda blāvu strīpiņu vairākas dienas un tad nākamajā dienā tests uzrāda negatīvu rezultātu, visticamāk, ka bijis agrs spontānais aborts.

Kad Tavs grūtniecības tests uzrādīja pozitīvu rezultātu?

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT!