Grūtniecības laikā saki solārijam „nē”!

Grūtniecības laikā saki solārijam „nē”!

04. Jun 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudzās solāriju studijās tiek piedāvāta iespēja iegūt iedegumu atsevišķi dekoltē zonai un sejai. Tomēr arī šāda solārija apmeklēšana topošajām māmiņām nav vēlama. Kādēļ grūtniecības laikā nav ieteicams apmeklēt solāriju, skaidro dermatoloģe Līga Jacēviča.  

Protams, grūtniecība nav slimība, to vienmēr uzsveru. Tomēr pilnīgi visas procedūras, kuras sieviete šajā dzīves periodā vēlas veikt, ir rūpīgi jāizvērtē un tām noteikti jābūt saudzīgām.

Nevienai grūtniecei nerekomendēju sauļoties solārijā. Tā kā ultravioletie stari iedarbojas uz ādu un tie sievietes organismā nenonāk tik dziļi, sauļošanos solārijā neiesaku ne tik daudz tādēļ, ka tas varētu būtiski kaitēt gaidāmajam bērniņam. Tas vairāk ir saistīts ar pašas sievietes imūno reakciju.  

Tāpat kā saules staru, arī solāriju ultravioleto staru iedarbība topošās māmiņas organismam ir liela papildus slodze, jo ādas pigmenta rašanās ir ļoti sarežģīts process. Būtībā, pigmenta veidošanās ir aizsarg reakcija, tā ir imunoloģiska reakcija, kas organismam prasa piepūli.

Protams, neapgalvoju, ka grūtniecības laikā sauļoties nedrīkst nemaz. Ja reizi pa reizei iziesi saulītē, tas visticamāk nekādu ļaunumu veselībai nenodarīs. Tomēr neatbalstu to, ka grūtnieces apmeklē solāriju.

Zinu, ka ir sievietes, kurām ir atkarība no brūnuma, tādēļ arī gaidot mazuli, no sauļošanās solārijā neatsakās. Tomēr šīm sievietēm noteikti vajadzētu censties samazināt solāriju apmeklējuma biežumu un sauļošanās ilgumu!  

Un galu galā, ja tiešām ir vēlme iegūt tumšāku ādas toni, šo brūnumu var panāk arī neejot uz solāriju un ilgstoši neguļot saulē. Tā vietā, pa reizei ādu var ietonēt ar kādu no paštonējošajiem losjoniem.”

Kāda ir tava pieredze ar sauļošanos grūtniecības laikā?