Grūtniece – mūžīgā čurātāja?

Grūtniece – mūžīgā čurātāja?

16. Sep 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāpēc grūtniecības laikā vienmēr jācīnās ar urīna nesaturēšanas problēmām? Vai daru kaut ko nepareizi? 

Konsultē Vaira Dreimane, Inko centra speciāliste.

Nē, urīna nesaturēšanas iemesls grūtniecības laikā ir saistīts ar izmaiņām sievietes organismā. Palielinās dzemde, tā spiež uz urīnpūsli, tādēļ kustoties, pieliecoties vai veicot kādu fizisku piepūli, urīnpūslī palielinās spiediens un var rasties maza slapja avārija.

Kad palielinās augļa svars, papildus slodze gulstas arī uz iegurņa pamatnes muskuļiem. Tie iestiepjas. Ja grūtniecībai seko spontānas vai smagas dzemdības, tad pēc tam gandrīz vienmēr nākas cīnīties ar urīna nesaturēšanu. Lai no tā izvairītos (vai arī mazinātu slimības nopietnību), vajag uzsākt vingrojumu kūri, kas trenē tonusu zaudējušos muskuļus. Tā kā jaunībā muskuļi ir trenēti un tvirti, pēc dzemdībām ar urīna nesaturēšanu var arī nemocīties. Bet, ja pirmā grūtniecība būs pēc 40 gadu vecuma, risks piedzīvot noplūdes, pieaugs. Šo faktoru ir vērts ņemt vērā jau pirms dzemdībām. Jau tad vari uzsāk iegurņa lejasdaļas muskuļu nostiprināšanu.

Kā aizritēja tava grūtniecība? Tu arī biji grūtniece – mūžīgā čurātāja? Ko darīji, lai nodrošinātos, ka pēc dzemdībām ar urīna nesaturēšanu tev problēmu nebūs?

Māmiņu Klubs